Yaşam Kalitenizi Yükseltecek Öneriler

Yaşam kalitenizi yükseltecek pratik öneriler

  1. Hızlı yemek yemeye son verin<br>    Yemek yemeye daha fazla vakit ayırmak ve porsiyonlarınızı küçülterek gün içerisine yaymak, yemekten gerçekten daha fazla keyif almanızı sağlayacak. Bazı şeyleri lezzet almak için yaptığınızı hatırlamanızda fayda var. Yemek sırasında bütün lokmalar yerine, küçük lokmalar almak midenizin sindirimi daha kolay yapabilmesini sağlar.

    Hızlı yemek yemeye son verin
    Yemek yemeye daha fazla vakit ayırmak ve porsiyonlarınızı küçülterek gün içerisine yaymak, yemekten gerçekten daha fazla keyif almanızı sağlayacak. Bazı şeyleri lezzet almak için yaptığınızı hatırlamanızda fayda var. Yemek sırasında bütün lokmalar yerine, küçük lokmalar almak midenizin sindirimi daha kolay yapabilmesini sağlar.

  2. Uykudan önce 3 saat kuralını uygulayın<br>    Çoğu kişi yemek yedikten hemen sonra bünyeye gelen uyuma isteğine yenik düşerek, gece boyunca midenin çalışmak zorunda kalmasına neden oluyor. Geceleyin nasıl dinlenme isteği duyuyorsanız, midenize de bir dinlenme aralığı tanımalısınız. Uyku öncesi ağır yemeklerden kaçının ve son öğününüzden 3 saat sonra uyumaya çalışarak; midenizin, sindirimi siz uyumadan önce tamamlamasına imkan verin.

    Uykudan önce 3 saat kuralını uygulayın
    Çoğu kişi yemek yedikten hemen sonra bünyeye gelen uyuma isteğine yenik düşerek, gece boyunca midenin çalışmak zorunda kalmasına neden oluyor. Geceleyin nasıl dinlenme isteği duyuyorsanız, midenize de bir dinlenme aralığı tanımalısınız. Uyku öncesi ağır yemeklerden kaçının ve son öğününüzden 3 saat sonra uyumaya çalışarak; midenizin, sindirimi siz uyumadan önce tamamlamasına imkan verin.

  3. Hareketi hayatınızdan eksik etmeyin!  <br>  Sindirim zorluğu problemlerine vücudunuzu zorlamayan egzersizlerle son verebilirsiniz. Günlük basit, kısa mesafeli yürüyüşler yapmak ve bu alışkanlığı rutin hâle getirmek uzun vadede sindirim sorunlarını aşmanızda destekleyici bir nitelik oluşturur.

    Hareketi hayatınızdan eksik etmeyin!
    Sindirim zorluğu problemlerine vücudunuzu zorlamayan egzersizlerle son verebilirsiniz. Günlük basit, kısa mesafeli yürüyüşler yapmak ve bu alışkanlığı rutin hâle getirmek uzun vadede sindirim sorunlarını aşmanızda destekleyici bir nitelik oluşturur.

  4. Rezenenin gücünden faydalanın!<br>    Ana vatanı Akdeniz olan Rezene, mucizevi bir şifa kaynağıdır. Daha çok kurak yerlerde yetişen bu bitki, protein ve yağ açısından zengin bir besin kaynağıdır. Öte yandan rezene tohumlarıyla yapılan rezene çayı; hazımsızlık, şişlik gibi problemlerinizi kısa sürede çözer. Sindirim zorluğunu aşmada rezenenin iyileştirici gücünden yararlanın.

    Rezenenin gücünden faydalanın!
    Ana vatanı Akdeniz olan Rezene, mucizevi bir şifa kaynağıdır. Daha çok kurak yerlerde yetişen bu bitki, protein ve yağ açısından zengin bir besin kaynağıdır. Öte yandan rezene tohumlarıyla yapılan rezene çayı; hazımsızlık, şişlik gibi problemlerinizi kısa sürede çözer. Sindirim zorluğunu aşmada rezenenin iyileştirici gücünden yararlanın.