Her Saç Tipine Göre Bal Maskesi Tarifleri

Her saç tipine göre bal maskesi tarifleri

  1. Bal, vücudunuza bolca vitamin ve mineral sağlayan süper gıdalar arasındadır. Ayrıca iyi bir şeker kaynağı olan balı, rafine şeker yerine tercih edilir. Bunun dışında saçlarınızın günlük olarak maruz kaldığı hasarlarla mücadele etmenize yardımcı olur. Bal, saçlarınıza vitamin ve mineral verir; daha sağlıklı ve paylak saç tellerine sahip olmanızı sağlar.

    Bal, vücudunuza bolca vitamin ve mineral sağlayan süper gıdalar arasındadır. Ayrıca iyi bir şeker kaynağı olan balı, rafine şeker yerine tercih edilir. Bunun dışında saçlarınızın günlük olarak maruz kaldığı hasarlarla mücadele etmenize yardımcı olur. Bal, saçlarınıza vitamin ve mineral verir; daha sağlıklı ve paylak saç tellerine sahip olmanızı sağlar.

  2. Sizin için bal ile yapılan saç maskeleri tarifi paylaştık. İster doğrudan bal satın alıp kullanabilir ya da balı, özelliklerini artırabilecek diğer malzemelerle karıştırarak evde kendi maskenizi hazırlayabilirsiniz. Saç tipinize bağlı olarak tercih edebileceğiniz çok sayıda reçete türü vardır. İşte saç tipinize göre bal ile yapılan maske tarifleri...

    Sizin için bal ile yapılan saç maskeleri tarifi paylaştık. İster doğrudan bal satın alıp kullanabilir ya da balı, özelliklerini artırabilecek diğer malzemelerle karıştırarak evde kendi maskenizi hazırlayabilirsiniz. Saç tipinize bağlı olarak tercih edebileceğiniz çok sayıda reçete türü vardır. İşte saç tipinize göre bal ile yapılan maske tarifleri...

  3. Hasarlı saçlar için   <br>  Malzemeler:<br>    -1 yumurta sarısı  <br>-3 yemek kaşığı bal   <br>-1 avokado<br>    Bir kapta, tüm malzemeleri iyice karıştırın. Saçınızın her yerine uygulayın ve 6-30 dakika arası bir süre bekleyin. Daha sonra, sizin için uygun olan bir sıcaklıkta bol miktarda sıcak suyla durulayın. Bu işlemi haftada en az iki kez tekrarlayın.

    Hasarlı saçlar için
    Malzemeler:
    -1 yumurta sarısı
    -3 yemek kaşığı bal
    -1 avokado
    Bir kapta, tüm malzemeleri iyice karıştırın. Saçınızın her yerine uygulayın ve 6-30 dakika arası bir süre bekleyin. Daha sonra, sizin için uygun olan bir sıcaklıkta bol miktarda sıcak suyla durulayın. Bu işlemi haftada en az iki kez tekrarlayın.

  4. Kuru saçlar için <br>    Malzemeler:<br>    -1 bardak bal   <br>-2 yemek kaşığı ekstra sızma zeytinyağı <br>    Her iki ürünü birlikte bir kapta karıştırın. Temiz saçlarınıza birkaç dakika boyunca masaj yaparak uygulayın. Masaj nazik olmalıdır; kan dolaşımını uyarmak için kafa derinize uyguladığınız hafif basınç şeklinde. Maskeyi 20 dakika ya da daha fazla bekletin ve ılık suyla durulayın.

    Kuru saçlar için
    Malzemeler:
    -1 bardak bal
    -2 yemek kaşığı ekstra sızma zeytinyağı
    Her iki ürünü birlikte bir kapta karıştırın. Temiz saçlarınıza birkaç dakika boyunca masaj yaparak uygulayın. Masaj nazik olmalıdır; kan dolaşımını uyarmak için kafa derinize uyguladığınız hafif basınç şeklinde. Maskeyi 20 dakika ya da daha fazla bekletin ve ılık suyla durulayın.

  5. Saç dökülmesi için <br>    Malzemeler<br>    -1 çay kaşığı öğütülmüş tarçın (5 g)  <br>-3 çay kaşığı zeytinyağı (15 g)  -3 çay kaşığı bal (21 g)<br>    Bütün ürünleri karıştırın ve kafa derinize uygulayın. Saçınızın uçlarına kadar uygulamanıza gerek yok. 5-10 dakika boyunca hafifçe masaj yapın ve şampuanla saçlarınızı yıkayıp bol suyla durulayın.

    Saç dökülmesi için
    Malzemeler
    -1 çay kaşığı öğütülmüş tarçın (5 g)
    -3 çay kaşığı zeytinyağı (15 g) -3 çay kaşığı bal (21 g)
    Bütün ürünleri karıştırın ve kafa derinize uygulayın. Saçınızın uçlarına kadar uygulamanıza gerek yok. 5-10 dakika boyunca hafifçe masaj yapın ve şampuanla saçlarınızı yıkayıp bol suyla durulayın.

  6. Kırık uçlar için <br>    Sadece bir bardak balı saçınızın her tarafına uygulayın. Reçetenin etki etmesi için 20 dk boyunca bekleyin. Saç foliküllerini etkinleştirmek için biraz ısı uygulamanız tavsiye edilir. Bu tedavi saçlarınızı besler ve çevreden gelen zararlı faktörlerden ötürü etkilenen bölgelerde yenilenmeyi artırır. Ayrıca saçınıza parlaklığını geri kazandırır.

    Kırık uçlar için
    Sadece bir bardak balı saçınızın her tarafına uygulayın. Reçetenin etki etmesi için 20 dk boyunca bekleyin. Saç foliküllerini etkinleştirmek için biraz ısı uygulamanız tavsiye edilir. Bu tedavi saçlarınızı besler ve çevreden gelen zararlı faktörlerden ötürü etkilenen bölgelerde yenilenmeyi artırır. Ayrıca saçınıza parlaklığını geri kazandırır.

  7. Yağlı saçlar için <br>    Malzemeler:<br>    -4 çorba kaşığı bal   <br>-2 limonun suyu<br>    Bir macun elde edene kadar iki malzemeyi iyice karıştırın. Kafa derinize parmak uçlarınızla hafifçe masaj yaparak uygulayın.  Bu tedavinin etkili olabilmesi için üç dakika yeterlidir. Ardından bol suyla yıkayın.

    Yağlı saçlar için
    Malzemeler:
    -4 çorba kaşığı bal
    -2 limonun suyu
    Bir macun elde edene kadar iki malzemeyi iyice karıştırın. Kafa derinize parmak uçlarınızla hafifçe masaj yaparak uygulayın. Bu tedavinin etkili olabilmesi için üç dakika yeterlidir. Ardından bol suyla yıkayın.