Mide Ağrısına İyi Gelen Besinler Neledir?

Bir kaşık zeytin yağı içerseniz...

  1. Gün içerisinde alınan bazı gıdalar midenin fonksiyonlarını olumsuz etkiler. Bu bozukluk mide ağrılarına ve hastalıklarına zemin hazırlar. Ancak uzmanlar bazı besinlerin mide sağlığını koruduğunu vurguluyor. Peki mide ağrısına iyi gelen besinler nelerdir? Haberin detayında mide ağrısına iyi gelen besinleri ve faydalarını bulabilirsiniz.

    Gün içerisinde alınan bazı gıdalar midenin fonksiyonlarını olumsuz etkiler. Bu bozukluk mide ağrılarına ve hastalıklarına zemin hazırlar. Ancak uzmanlar bazı besinlerin mide sağlığını koruduğunu vurguluyor. Peki mide ağrısına iyi gelen besinler nelerdir? Haberin detayında mide ağrısına iyi gelen besinleri ve faydalarını bulabilirsiniz.

  2. KEKİK ÇAYI    Kekik, antiseptik özelliği sayesinde yağlı yiyeceklerden dolayı midede oluşan ekşimeye iyi gelir. Suda kaynatılan kekiğin içerisine, yarım çay kaşığı karabiber ekleyiniz. Yemeklerden sonra mide yanması problemini sık yaşayan kişilerin, günde bir fincan kekik çayı tüketmesi gerekir.

    KEKİK ÇAYI Kekik, antiseptik özelliği sayesinde yağlı yiyeceklerden dolayı midede oluşan ekşimeye iyi gelir. Suda kaynatılan kekiğin içerisine, yarım çay kaşığı karabiber ekleyiniz. Yemeklerden sonra mide yanması problemini sık yaşayan kişilerin, günde bir fincan kekik çayı tüketmesi gerekir.

  3. MADEN SUYU    Etli ve karbonhidratlı yemekler bazı kişilerde mide yanmasına neden olur. Yemeklerden 20 dakika sonra bir bardak tüketilen maden suyu midenizi rahatlatacaktır. Ancak reflü ve gastiriti olan kişiler mide yanması şikayetini geçirmek için maden suyu yerine bal, çiğ patates suyunu tercih etmelidir.

    MADEN SUYU Etli ve karbonhidratlı yemekler bazı kişilerde mide yanmasına neden olur. Yemeklerden 20 dakika sonra bir bardak tüketilen maden suyu midenizi rahatlatacaktır. Ancak reflü ve gastiriti olan kişiler mide yanması şikayetini geçirmek için maden suyu yerine bal, çiğ patates suyunu tercih etmelidir.

  4. BAL    Bal midedeki asit oranını dengeleyen en iyi doğal besindir. Hakiki bal mide asidinin yanı sıra ülser ve gastrit gibi mide rahatsızlıklarına yakalanma riskini azaltır. Sabahları aç karna tüketilen bir kaşık bal, gün boyu midenizi korur.

    BAL Bal midedeki asit oranını dengeleyen en iyi doğal besindir. Hakiki bal mide asidinin yanı sıra ülser ve gastrit gibi mide rahatsızlıklarına yakalanma riskini azaltır. Sabahları aç karna tüketilen bir kaşık bal, gün boyu midenizi korur.

  5. ÇİĞ PATATES SUYU    Mide ekşimesi sorununa iyi gelen doğal çözümlerden bir diğeri de çiğ patates suyudur. Meyve sıkacağına kabukları soyulmuş patatesleri atarak suyunu çıkarınız. Mide yanması esnasında hazırladığınız çiğ patates suyuna, yarım çay bardağı havuç suyuda ekleyerek tüketebilirsiniz.

    ÇİĞ PATATES SUYU Mide ekşimesi sorununa iyi gelen doğal çözümlerden bir diğeri de çiğ patates suyudur. Meyve sıkacağına kabukları soyulmuş patatesleri atarak suyunu çıkarınız. Mide yanması esnasında hazırladığınız çiğ patates suyuna, yarım çay bardağı havuç suyuda ekleyerek tüketebilirsiniz.

  6. ŞEFTALİ    Sindirimi kolay olan lifli ve posalı yiyecekler arasında mide yanmasına iyi gelen en iyi meyve şeftalidir. Gün içerisinde ara öğün olarak ya da akşam yemeğinden yarım saat sonra tüketmesi faydalı olur.

    ŞEFTALİ Sindirimi kolay olan lifli ve posalı yiyecekler arasında mide yanmasına iyi gelen en iyi meyve şeftalidir. Gün içerisinde ara öğün olarak ya da akşam yemeğinden yarım saat sonra tüketmesi faydalı olur.

  7. ALOE VERA    Cilt ve saç bakımında kullanılan aloe vera jeli aynı zamanda mide yanmasına da iyi gelir. Evde yetiştirdiğiniz aloe veranın içinde bulunan jeli çıkartıp suyla karıştırarak mide yanması sırasında tüketebilirsiniz.

    ALOE VERA Cilt ve saç bakımında kullanılan aloe vera jeli aynı zamanda mide yanmasına da iyi gelir. Evde yetiştirdiğiniz aloe veranın içinde bulunan jeli çıkartıp suyla karıştırarak mide yanması sırasında tüketebilirsiniz.

  8. ŞEKERSİZ SAKIZ    Tükürüğün içerisinde bulunan alkali maddesi mide ve yemek borusundaki asidi nötralize eder. Şekersiz sakız ağızdaki tükürük miktarını çoğaltığından daha fazla yutkunmaya neden olur. Böylece midede oluşabilecek yanması riskini azalır.

    ŞEKERSİZ SAKIZ Tükürüğün içerisinde bulunan alkali maddesi mide ve yemek borusundaki asidi nötralize eder. Şekersiz sakız ağızdaki tükürük miktarını çoğaltığından daha fazla yutkunmaya neden olur. Böylece midede oluşabilecek yanması riskini azalır.

  9. ZEYTİNYAĞI    Sindirimi kolaylaştıran zeytin yağı aynı zamanda mide yanmasını geçirmeye de yardımcı olan doğal bir besindir. Salatalarınıza bol miktarda zeytin yağı ekleyerek midenin yanma şiddetini hafifletebilirsiniz.

    ZEYTİNYAĞI Sindirimi kolaylaştıran zeytin yağı aynı zamanda mide yanmasını geçirmeye de yardımcı olan doğal bir besindir. Salatalarınıza bol miktarda zeytin yağı ekleyerek midenin yanma şiddetini hafifletebilirsiniz.

  10. BEYAZ LAHANA    Bağırsakları daha aktif bir şekilde çalıştıran yeşil yapraklı sebzelerin arasında en faydalısı olan lahana aynı zamanda mide yanmasına iyi gelen besinlerdendir. Lahanayı kaynatarak elde ettiğiniz suya üç damla limon ekleyerek günde bir bardak aç karna tüketebilirsiniz.

    BEYAZ LAHANA Bağırsakları daha aktif bir şekilde çalıştıran yeşil yapraklı sebzelerin arasında en faydalısı olan lahana aynı zamanda mide yanmasına iyi gelen besinlerdendir. Lahanayı kaynatarak elde ettiğiniz suya üç damla limon ekleyerek günde bir bardak aç karna tüketebilirsiniz.