İstanbul Havalimanına Büyük Övgü

İstanbul Havalimanına büyük övgü

  1. İsviçre'nin önemli gazetelerinden Neue Zürcher Zeitung, İstanbul havalimanının açılış töreni, finansal ve teknik detayları ilgili ayrıntılı bilgilere yer verdi. Yazar Birgit Voigt, Neue Zürcher Zeitung gazetesinde kaleme aldığı makalede, “Yeni "İstanbul Havalimanı" göz alıcı bir yapı. Fakat aynı zamanda Avrupa ve Körfez ülkeleri için bir meydan okumadır” dedi.

    İsviçre'nin önemli gazetelerinden Neue Zürcher Zeitung, İstanbul havalimanının açılış töreni, finansal ve teknik detayları ilgili ayrıntılı bilgilere yer verdi. Yazar Birgit Voigt, Neue Zürcher Zeitung gazetesinde kaleme aldığı makalede, “Yeni "İstanbul Havalimanı" göz alıcı bir yapı. Fakat aynı zamanda Avrupa ve Körfez ülkeleri için bir meydan okumadır” dedi.

  2. “Yapı, Erdoğan’ın Yıllardır İzlediği İddialı Bir Kalkınma Planının Bir Parçası” “İstanbul Havalimanı hayranlık uyandırıyor” denilen makalede, “Yeni "İstanbul Havalimanı" göz alıcı bir yapı. Fakat aynı zamanda Avrupa ve Körfez ülkeleri için bir meydan okumadır. Türkiye küresel hava trafiğindeki payını artırmak istiyor. Orta Çağ'da zengin prensler katedraller inşa etmişlerdir. Ne kadar büyükse o kadar iyidir. Rabbine tabi olmasıyla kendisine ait güç gösterisini gizlemişlerdir. Diğer zamanlarda tapınaklar ve benzer motifler yapan iktidarlar bugün havalimanları inşa ediyor.

    “Yapı, Erdoğan’ın Yıllardır İzlediği İddialı Bir Kalkınma Planının Bir Parçası” “İstanbul Havalimanı hayranlık uyandırıyor” denilen makalede, “Yeni "İstanbul Havalimanı" göz alıcı bir yapı. Fakat aynı zamanda Avrupa ve Körfez ülkeleri için bir meydan okumadır. Türkiye küresel hava trafiğindeki payını artırmak istiyor. Orta Çağ'da zengin prensler katedraller inşa etmişlerdir. Ne kadar büyükse o kadar iyidir. Rabbine tabi olmasıyla kendisine ait güç gösterisini gizlemişlerdir. Diğer zamanlarda tapınaklar ve benzer motifler yapan iktidarlar bugün havalimanları inşa ediyor.

  3. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu yapıyı geçenlerde resmi olarak devletin kuruluşunun 95. yıl dönümüne denk geldiği ekim ayında zaten açmıştı. Ancak havalimanı ve hava yolları eski yerinden metropolün karşısına, yeni merkezine taşındı.

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu yapıyı geçenlerde resmi olarak devletin kuruluşunun 95. yıl dönümüne denk geldiği ekim ayında zaten açmıştı. Ancak havalimanı ve hava yolları eski yerinden metropolün karşısına, yeni merkezine taşındı.

  4. Bina gerçekten övgüyü hak eden üst düzey şartlar sunuyor, yolcu salonu devasa, her şey pırıl pırıl parlıyor. Beş yıldan daha kısa bir rekor sürede bitirilen havalimanı 10,25 milyar avroya mal oldu. Havalimanı eskisinden 20 milyon fazla, yıllık 90 milyon yolcuya hizmet verebilecek.

    Bina gerçekten övgüyü hak eden üst düzey şartlar sunuyor, yolcu salonu devasa, her şey pırıl pırıl parlıyor. Beş yıldan daha kısa bir rekor sürede bitirilen havalimanı 10,25 milyar avroya mal oldu. Havalimanı eskisinden 20 milyon fazla, yıllık 90 milyon yolcuya hizmet verebilecek.

  5. Planlandığı gibi genişlemeler yapılırsa yolcuların sayısı önümüzdeki on yıl içinde hiç azalma göstermeden 200 milyona kadar çıkabilir. İşte o zaman Türkiye Cumhuriyeti, dünyanın en büyük havalimanını işleteceği için gerçekten övünebilir. Yapı, Erdoğan’ın yıllardır izlediği iddialı bir kalkınma planının bir parçası ve bu havalimanı, Türk Hava Yollarının hızlı gelişimi ile beraber büyümeye devam ediyor. Bu ikisi birlikte bölge genelinin ekonomik kalkınmasını sağlayacak” ifadelerine yer verildi.

    Planlandığı gibi genişlemeler yapılırsa yolcuların sayısı önümüzdeki on yıl içinde hiç azalma göstermeden 200 milyona kadar çıkabilir. İşte o zaman Türkiye Cumhuriyeti, dünyanın en büyük havalimanını işleteceği için gerçekten övünebilir. Yapı, Erdoğan’ın yıllardır izlediği iddialı bir kalkınma planının bir parçası ve bu havalimanı, Türk Hava Yollarının hızlı gelişimi ile beraber büyümeye devam ediyor. Bu ikisi birlikte bölge genelinin ekonomik kalkınmasını sağlayacak” ifadelerine yer verildi.