İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Diriliş Osman Gazi'de Büyük Detay: Mevlana Müjdeliyor

Diriliş Osman Gazi dizisinde geçecek olaylar izleyenleri ekranlara kilitleyecek.

  1. TRT'nin reyting rekorları kıran ve yapımcılığını Mehmet Bozdağ'ın üstelendiği Diriliş Ertuğrul dizisinin bitmesine az bir zaman kaldı. Dizinin bitiminden hemen sonra Diriliş Osman Gazi başlayacak. Diriliş Ertuğrul gibi gerçekleri yansıtacak olan Diriliş Osman Gazi dizisinde geçecek olaylar ise izleyenleri ekranlara kilitleyecek.

    TRT'nin reyting rekorları kıran ve yapımcılığını Mehmet Bozdağ'ın üstelendiği Diriliş Ertuğrul dizisinin bitmesine az bir zaman kaldı. Dizinin bitiminden hemen sonra Diriliş Osman Gazi başlayacak. Diriliş Ertuğrul gibi gerçekleri yansıtacak olan Diriliş Osman Gazi dizisinde geçecek olaylar ise izleyenleri ekranlara kilitleyecek.

  2. Diriliş Osman Gazi bu yıl başlıyor. Diriliş Ertuğrul dizinde tarihi olaylardan bahsediliyor. Osman Gazi dizisinde de aynı şekilde gerçeği yansıtan olaylar karşımıza çıkacak. İşte Diriliş Osman Gazi'de yaşanacak etkileyici olaylardan birisi...

    Diriliş Osman Gazi bu yıl başlıyor. Diriliş Ertuğrul dizinde tarihi olaylardan bahsediliyor. Osman Gazi dizisinde de aynı şekilde gerçeği yansıtan olaylar karşımıza çıkacak. İşte Diriliş Osman Gazi'de yaşanacak etkileyici olaylardan birisi...

  3. Atâ tarihinde geçen hadiseye göre bir gün Selçuklu İmparatorluğu'nun son sultanı Alâeddin-i Selçuki, bir adamı kendisine şeyh olarak ilan etmiş ve tanıtmak için bir ziyafet tertiplemiş.

    Atâ tarihinde geçen hadiseye göre bir gün Selçuklu İmparatorluğu'nun son sultanı Alâeddin-i Selçuki, bir adamı kendisine şeyh olarak ilan etmiş ve tanıtmak için bir ziyafet tertiplemiş.

  4. Başkent Konya'da verilen bu davete şehrin tüm tanınan, önde gelen simaları davet edilmiş. Hz. Mevlana'da baş davetlilerden biriymiş. Ancak Alâeddin-i Selçuki'nin şeyh edindiği adamın o işe layık olmadığını düşündüğü için bir nevi protesto maksadıyla daveti terketmiş.

    Başkent Konya'da verilen bu davete şehrin tüm tanınan, önde gelen simaları davet edilmiş. Hz. Mevlana'da baş davetlilerden biriymiş. Ancak Alâeddin-i Selçuki'nin şeyh edindiği adamın o işe layık olmadığını düşündüğü için bir nevi protesto maksadıyla daveti terketmiş.

  5. Mevlana, Saltanat sarayının merdiveninde sultana babasından bir vazife ile name getirmiş olan Osman Gazi ile karşılaşır.

    Mevlana, Saltanat sarayının merdiveninde sultana babasından bir vazife ile name getirmiş olan Osman Gazi ile karşılaşır.

  6. Büyük bir zat gördüğünü farkeden Osman Gazi ise hemen hürmetkar bir tavırla saygısını göstermek maksadı ile kenara çekilir. Bu yaptığı şey Mevlana'nın dikkatini çeker ve O'na:

    Büyük bir zat gördüğünü farkeden Osman Gazi ise hemen hürmetkar bir tavırla saygısını göstermek maksadı ile kenara çekilir. Bu yaptığı şey Mevlana'nın dikkatini çeker ve O'na:

  7. "Oğlum sen kimsin?" der.

    "Oğlum sen kimsin?" der.

  8. "Ben uç beylerinden Ertuğrul Gazi'nin oğlu Osman'ım." der.

    "Ben uç beylerinden Ertuğrul Gazi'nin oğlu Osman'ım." der.

  9. O'nun terbiyesinden etkilenen Mevlana ise: Oğlum, Sultan Alâeddin birini şeyh edindi. Ben de sana şeyh olmak dilerim der.

    O'nun terbiyesinden etkilenen Mevlana ise: Oğlum, Sultan Alâeddin birini şeyh edindi. Ben de sana şeyh olmak dilerim der.

  10. Osman Gazi, sultanla görüşmesi gerektiğini söyler ancak Mevlana:"O şimdi meşgul seni kabul etmez gel benimle" der ve yürümeye koyulurlar.

    Osman Gazi, sultanla görüşmesi gerektiğini söyler ancak Mevlana:"O şimdi meşgul seni kabul etmez gel benimle" der ve yürümeye koyulurlar.

  11. Mevlana, Osman Gazi'yi alır ve tekkeye götürür. O'na sikke (fese benzeyen ancak daha uzun, mevlevilerin taktığı serpuşlar) ve cübbe giydirir.

    Mevlana, Osman Gazi'yi alır ve tekkeye götürür. O'na sikke (fese benzeyen ancak daha uzun, mevlevilerin taktığı serpuşlar) ve cübbe giydirir.

  12. Orada bulunan müridlerine de zikir vaziyeti almalarını söyler. Müridler hilal şeklinde oturmuşlar ve Mevlana'da karşılarına oturmuş. Ve Osman Gazi'ye:

    Orada bulunan müridlerine de zikir vaziyeti almalarını söyler. Müridler hilal şeklinde oturmuşlar ve Mevlana'da karşılarına oturmuş. Ve Osman Gazi'ye:

  13. "Oğlum Fatiha-ı Şerife oku" dedikten sonra Mevlana, manevi bir hale girmiş ve adeta kaybolmuş. Osman Gazi de elinde tespihle gayri ihtiyarı okumaya devam etmiş. Derken Mevlana birden kendine gelmiş ve:

    "Oğlum Fatiha-ı Şerife oku" dedikten sonra Mevlana, manevi bir hale girmiş ve adeta kaybolmuş. Osman Gazi de elinde tespihle gayri ihtiyarı okumaya devam etmiş. Derken Mevlana birden kendine gelmiş ve:

  14. "Oğlum okudun mu?" Osman bey ise okuduğunu söyler.

    "Oğlum okudun mu?" Osman bey ise okuduğunu söyler.

  15. "Kaç tane okudun?" diye soran Mevlana'ya Osman bey 18 tane okuduğunu belirtir.

    "Kaç tane okudun?" diye soran Mevlana'ya Osman bey 18 tane okuduğunu belirtir.

  16. Mevlana Celalettin Rumi bu sayının yetmeyeceğini belirterek, 18 adette kendisi okur.

    Mevlana Celalettin Rumi bu sayının yetmeyeceğini belirterek, 18 adette kendisi okur.

  17. Mevlana'nın okuması bittikten sonra "Amin!" demir ve orada bulunan müridler de ellerini kaldırırlar.

    Mevlana'nın okuması bittikten sonra "Amin!" demir ve orada bulunan müridler de ellerini kaldırırlar.

  18. Ve orada müjdeyi verirler: "Saltanat-ı İslamiyyeyi Âl-i Selçuk'tan aldım, sana verdim. Soyundan 36 adil padişah gelecek. Mübarek olsun!"

    Ve orada müjdeyi verirler: "Saltanat-ı İslamiyyeyi Âl-i Selçuk'tan aldım, sana verdim. Soyundan 36 adil padişah gelecek. Mübarek olsun!"

  19. Diriliş Ertuğrul'un bitmesiyle başlayacak olan Diriliş Osman Gazi bölümünde Mevlana detayının verilmesi özellikle bekleniyor.

    Diriliş Ertuğrul'un bitmesiyle başlayacak olan Diriliş Osman Gazi bölümünde Mevlana detayının verilmesi özellikle bekleniyor.