Ramazan Ayına Böyle Hazırlanın

Ramazan ayına 10 adımda hazırlanın

  1. 1. PORSİYONLARI KÜÇÜLTÜN<br>  Ramazan öncesi beslenme düzeninizde küçük değişikliklere gidebilirsiniz. Ana yemeğin porsiyonunu küçültmek ve yemeğe çorba içerek başlamak, hem porsiyonları küçültmek hem de vücuda sıvı alımını sağlayacağı için sağlıklı bir uygulama olacaktır.

    1. PORSİYONLARI KÜÇÜLTÜN
    Ramazan öncesi beslenme düzeninizde küçük değişikliklere gidebilirsiniz. Ana yemeğin porsiyonunu küçültmek ve yemeğe çorba içerek başlamak, hem porsiyonları küçültmek hem de vücuda sıvı alımını sağlayacağı için sağlıklı bir uygulama olacaktır.

  2. 2. DAHA FAZLA SU TÜKETİN<br>  Günde en az 8-10 bardak su içmeniz özellikle yaz aylarına denk gelen Ramazan'ın vücuda etkilerini azaltmak için ideal bir yöntemdir. Günlük su tüketimine sadece Ramazan için değil her zaman dikkat etmelisiniz.

    2. DAHA FAZLA SU TÜKETİN
    Günde en az 8-10 bardak su içmeniz özellikle yaz aylarına denk gelen Ramazan'ın vücuda etkilerini azaltmak için ideal bir yöntemdir. Günlük su tüketimine sadece Ramazan için değil her zaman dikkat etmelisiniz.

  3. 3.KAHVALTILARI DAHA ERKEN YAPIN<br>  Kahvaltı yapmayanlar ya da kahvaltıyı geç saatte yapanlar Ramazan öncesi kahvaltılarını erken saatte yapmaya başlayarak sahur-iftar öğün dengesine vücutlarını hazırlayabilirler.

    3.KAHVALTILARI DAHA ERKEN YAPIN
    Kahvaltı yapmayanlar ya da kahvaltıyı geç saatte yapanlar Ramazan öncesi kahvaltılarını erken saatte yapmaya başlayarak sahur-iftar öğün dengesine vücutlarını hazırlayabilirler.

  4. 4.YAĞLI VE AĞIR YİYECEKLERDEN UZAK DURUN<br>  Ramazan öncesi sindirim sistemini rahatlatmak, rahat oruç tutmanızı sağlayacaktır. Bu yüzden yağlı ve ağır yiyeceklerden uzak durarak sindirim sisteminizi Ramazan'a hazırlayabilirsiniz.

    4.YAĞLI VE AĞIR YİYECEKLERDEN UZAK DURUN
    Ramazan öncesi sindirim sistemini rahatlatmak, rahat oruç tutmanızı sağlayacaktır. Bu yüzden yağlı ve ağır yiyeceklerden uzak durarak sindirim sisteminizi Ramazan'a hazırlayabilirsiniz.

  5. 5. TUZA VEDA EDİN<br>  Ramazan ayında ve ve öncesinde tuz tüketiminden uzak durmanız gerekiyor. Turşu, fıstık ve tuzlu kraker gibi besinlerden uzak durmak en doğrusu olacaktır. Zeytin ve peynir tüketiminde de tuz oranında ölçülü olmanız gerekiyor.

    5. TUZA VEDA EDİN
    Ramazan ayında ve ve öncesinde tuz tüketiminden uzak durmanız gerekiyor. Turşu, fıstık ve tuzlu kraker gibi besinlerden uzak durmak en doğrusu olacaktır. Zeytin ve peynir tüketiminde de tuz oranında ölçülü olmanız gerekiyor.

  6. 6. BESİN TERCİHLERİNİZİ DEĞİŞTİRİN<br>  Ramazan öncesinde beslenme düzeninize dikkat etmelisiniz. Öğünlerinizden çıkarmanız gereken besinler olduğu gibi eklemeniz gereken besinler de var. Salatalık, domates gibi sindirimi kolay besinleri menülerinize ekleyebilirsiniz. Az yağlı peynir ve yumurta da menülerinize eklenecek besinlerdendir. Meyve sebzeleri daha sık tüketmek de Ramazan öncesinde sindirim sisteminizin hazırlanmasına yardım edecektir.

    6. BESİN TERCİHLERİNİZİ DEĞİŞTİRİN
    Ramazan öncesinde beslenme düzeninize dikkat etmelisiniz. Öğünlerinizden çıkarmanız gereken besinler olduğu gibi eklemeniz gereken besinler de var. Salatalık, domates gibi sindirimi kolay besinleri menülerinize ekleyebilirsiniz. Az yağlı peynir ve yumurta da menülerinize eklenecek besinlerdendir. Meyve sebzeleri daha sık tüketmek de Ramazan öncesinde sindirim sisteminizin hazırlanmasına yardım edecektir.

  7. UYKU DÜZENİNİZİ AYARLAYIN<br>  Ramazan öncesi uyku düzeninizde değişikliğe gidin. Normal uyku saatinizden 1-2 saat önce uyumaya başlayarak vücudunuzu sahurda uyanmaya alıştırabilirsiniz.

    UYKU DÜZENİNİZİ AYARLAYIN
    Ramazan öncesi uyku düzeninizde değişikliğe gidin. Normal uyku saatinizden 1-2 saat önce uyumaya başlayarak vücudunuzu sahurda uyanmaya alıştırabilirsiniz.

  8. MEYVE SEBZEYE AĞIRLIK VERİN<br>  Ramazan öncesinde sindirim sisteminizin oruç temposuna hazırlanması için meyve sebze tüketimine ağırlık vermelisiniz. Bağırsakların çalışmasına yardımcı olan meyve ve sebze tüketiminde aşırıya kaçmadan belirli oranlarda beslenme düzeninize ekleyebilirsiniz.

    MEYVE SEBZEYE AĞIRLIK VERİN
    Ramazan öncesinde sindirim sisteminizin oruç temposuna hazırlanması için meyve sebze tüketimine ağırlık vermelisiniz. Bağırsakların çalışmasına yardımcı olan meyve ve sebze tüketiminde aşırıya kaçmadan belirli oranlarda beslenme düzeninize ekleyebilirsiniz.