İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Sinirleri Yatıştıran Besinler Nelerdir?

Sinirlenmek nasıl olur?

  1. Kan şekerinin düşmesi ile sinir hücreleri harekete geçer. Kalbin pompalaması ile de kan beyne aniden sıçrar bu durum bazı kişilerde asabiye ve sinirlilik gibi ruhsal durumlara neden olur. Peki sinirlenmek nasıl olur? Sinirleri yatıştıran besinler nelerdir? Tüm bu soruların yanıtı haberin detayında...

    Kan şekerinin düşmesi ile sinir hücreleri harekete geçer. Kalbin pompalaması ile de kan beyne aniden sıçrar bu durum bazı kişilerde asabiye ve sinirlilik gibi ruhsal durumlara neden olur. Peki sinirlenmek nasıl olur? Sinirleri yatıştıran besinler nelerdir? Tüm bu soruların yanıtı haberin detayında...

  2. Metabolizmanın bozulmasına kadar neden olan sinirlenmek, genellikle kişinin ani stres altındayken vücudunun verdiği bir tepkidir. Bunun yanı sıra kişinin mutluluk hormonunda azalma, sinir sisteminde bozukluk ve gün içerisnde alması gereken vitaminleri almadığında da  sinirlenme hali ortaya çıkar. Özellikle Ramazan aylarında bu rahatsızlık bazı kişilerde ortaya çıkar.

    Metabolizmanın bozulmasına kadar neden olan sinirlenmek, genellikle kişinin ani stres altındayken vücudunun verdiği bir tepkidir. Bunun yanı sıra kişinin mutluluk hormonunda azalma, sinir sisteminde bozukluk ve gün içerisnde alması gereken vitaminleri almadığında da sinirlenme hali ortaya çıkar. Özellikle Ramazan aylarında bu rahatsızlık bazı kişilerde ortaya çıkar.

  3. Uzmanlara göre bu durumun uzun süreli açlığa ve susuzluğa bağlı olmasının yanı sıra sinir hücrelerindeki genetik rahatsızlıklarda neden olabiliyor. Bunun önüne geçmek için özellikle iftar ve sahur zamanlarında bazı besinler tüketilmesi önerilir. Bu besinler hem mutluluk hormonunu artırır hem de beyin sağlığını koruyacak vitaminler içerir.

    Uzmanlara göre bu durumun uzun süreli açlığa ve susuzluğa bağlı olmasının yanı sıra sinir hücrelerindeki genetik rahatsızlıklarda neden olabiliyor. Bunun önüne geçmek için özellikle iftar ve sahur zamanlarında bazı besinler tüketilmesi önerilir. Bu besinler hem mutluluk hormonunu artırır hem de beyin sağlığını koruyacak vitaminler içerir.

  4. Oruç tutulan süre boyunca açlık ve susuzluk sinir siteminde hasarlar meydana getirdiğinden kişi öfkelenmeye başlar. Balıkta bulunan Omega-3 yağı, sinir sisteminde meydana gelen bu hasarları onarmada yardımcı besinlerdendir. Bu sebeple uzmanlar, Ramazan'da hafta da iki defa balık tüketilmesini tavsiye ediyorlar.

    Oruç tutulan süre boyunca açlık ve susuzluk sinir siteminde hasarlar meydana getirdiğinden kişi öfkelenmeye başlar. Balıkta bulunan Omega-3 yağı, sinir sisteminde meydana gelen bu hasarları onarmada yardımcı besinlerdendir. Bu sebeple uzmanlar, Ramazan'da hafta da iki defa balık tüketilmesini tavsiye ediyorlar.

  5. FESLEĞEN    Yatıştırıcı özelliği sayesinde; depresyon, sinirlilik, gerginlik ve stres gibi ruhsal sorunlara iyi gelir. Suda kaynatılan fesleğenin içine bir yemek kaşığı limon ekleyerek iftardan yarım saat sonra karışım tüketilmelidir. Bu karışım oruç tutulan süre boyunca kişinin sinirlerine hakim olmasına yardımcı olur.

    FESLEĞEN Yatıştırıcı özelliği sayesinde; depresyon, sinirlilik, gerginlik ve stres gibi ruhsal sorunlara iyi gelir. Suda kaynatılan fesleğenin içine bir yemek kaşığı limon ekleyerek iftardan yarım saat sonra karışım tüketilmelidir. Bu karışım oruç tutulan süre boyunca kişinin sinirlerine hakim olmasına yardımcı olur.

  6. KUŞKONMAZ  <br>  Sahurda tıka basa yemek yiyen kişilerde genelikle hazımsızlık sorunu ortaya çıkar. Bu durum, kişinin yaşam kalitesini etkilediğinden sinirliliğe neden olur. Kuşkonmaz, içerdiği güçlü antioksidan özelliği sayesinde hazımsızlık ve beraberinde gelişen sinirlilik sorunlarını azalttır. Bu nedenle kuşkonmaz, iftar ve sahur arası yapılan öğünlerde salata olarak tüketilebilir.

    KUŞKONMAZ
    Sahurda tıka basa yemek yiyen kişilerde genelikle hazımsızlık sorunu ortaya çıkar. Bu durum, kişinin yaşam kalitesini etkilediğinden sinirliliğe neden olur. Kuşkonmaz, içerdiği güçlü antioksidan özelliği sayesinde hazımsızlık ve beraberinde gelişen sinirlilik sorunlarını azalttır. Bu nedenle kuşkonmaz, iftar ve sahur arası yapılan öğünlerde salata olarak tüketilebilir.

  7. ÇİKOLATA  <br>  Strese bağlı gelişen sinirlilik haline en iyi çözüm çikolatadır. Çikolata, sinir sisteminde bulunan zararlı bakteri seviyesini düşürerek kişinin sakin bir ruh hali almasına yardımcı olur ve sahurda tüketilmesi tavsiye edilen besinler arasındadır.

    ÇİKOLATA
    Strese bağlı gelişen sinirlilik haline en iyi çözüm çikolatadır. Çikolata, sinir sisteminde bulunan zararlı bakteri seviyesini düşürerek kişinin sakin bir ruh hali almasına yardımcı olur ve sahurda tüketilmesi tavsiye edilen besinler arasındadır.

  8. MEYVELER  <br>  Oruç sırasında kandaki şeker oranı düşmeye başlar. Düşen şeker oranı, kişiyi asabileştirir. Bu durumun önüne geçmek için iftar ve sahurlarda şeker oranı yüksek; kiraz, kavun, karpuz, çilek ve böğürtlen gibi meyveler tüketilmelidir.

    MEYVELER
    Oruç sırasında kandaki şeker oranı düşmeye başlar. Düşen şeker oranı, kişiyi asabileştirir. Bu durumun önüne geçmek için iftar ve sahurlarda şeker oranı yüksek; kiraz, kavun, karpuz, çilek ve böğürtlen gibi meyveler tüketilmelidir.