Bu Uygulamalar Verilerinizi Çalıyor!

Bu uygulamaları kullananlar dikkat!

  1. Google Play’de yer alan bazı uygulamaların gizlice veri topladığı ve Çin’deki sunuculara gönderildiği ortaya çıktı.

    Google Play’de yer alan bazı uygulamaların gizlice veri topladığı ve Çin’deki sunuculara gönderildiği ortaya çıktı.

  2. Sık sık gizlilik ihlallerinin yaşandığı Android'in uygulama mağazası Google Play Store’un karahanesine bir eksi daha yazıldı. Mağazada yer alan 6 uygulama, gizlice kullanıcıların verilerini topladığı öğrenildi.

    Sık sık gizlilik ihlallerinin yaşandığı Android'in uygulama mağazası Google Play Store’un karahanesine bir eksi daha yazıldı. Mağazada yer alan 6 uygulama, gizlice kullanıcıların verilerini topladığı öğrenildi.

  3. 6 uygulamada Çinli geliştirici DO Global'e ait.

    6 uygulamada Çinli geliştirici DO Global'e ait.

  4. Kullanıcıların verilerini toplayarak gizlice Çin'deki sunuculara gönderen bu uygulamaların amacı saptanınca uygulamalar Google Play Store'dan kaldırıldı.

    Kullanıcıların verilerini toplayarak gizlice Çin'deki sunuculara gönderen bu uygulamaların amacı saptanınca uygulamalar Google Play Store'dan kaldırıldı.

  5. 6 uygulama şöyle;  <br>  Selfie Camera,  Total Cleaner,  Smart Cooler,  RAM Master,  AIO Flashlight,  Omni Cleaner

    6 uygulama şöyle;
    Selfie Camera, Total Cleaner, Smart Cooler, RAM Master, AIO Flashlight, Omni Cleaner

  6. Kullanıcılar cezalandırılmasını istiyor<br>    Android kullanıcıları, uygulamaların sahibi DO Global&#8217;in cezalandırılmasını istiyor.

    Kullanıcılar cezalandırılmasını istiyor
    Android kullanıcıları, uygulamaların sahibi DO Global’in cezalandırılmasını istiyor.

  7. Uygulama indirirken verdiğiniz izinlere dikkat etmek önemli  <br>  Google Play Store'dan herhangi bir uygulamayı indirirken sizden istediği izinleri kontrol etmeniz gerekiyor. Örneğin mağazada bulunan basit bir el feneri uygulaması bile sizden kişilerinize veya mesajlarınıza erişim izni isteyebilir. Böyle bir durumla karşılaştığınızda kendinize ''Bir el feneri uygulaması neden mesajlarıma erişmek istesin ki?'' sorusunu sormanız gerekiyor.

    Uygulama indirirken verdiğiniz izinlere dikkat etmek önemli
    Google Play Store'dan herhangi bir uygulamayı indirirken sizden istediği izinleri kontrol etmeniz gerekiyor. Örneğin mağazada bulunan basit bir el feneri uygulaması bile sizden kişilerinize veya mesajlarınıza erişim izni isteyebilir. Böyle bir durumla karşılaştığınızda kendinize ''Bir el feneri uygulaması neden mesajlarıma erişmek istesin ki?'' sorusunu sormanız gerekiyor.