Yüksek Emekli Maaşı Almanın Yöntemi

Emekliliğine az bir süre kalanlar ne kadar maaş alacaklarını merak ediyorlar. İşte yüksek maaş almanın yöntemi...

  1. Çalışanlar en çok 2 konuyu merak ediyor. Birine zaman emekli olacağı, diğeri de ne kadar maaş alacağı.

    Çalışanlar en çok 2 konuyu merak ediyor. Birine zaman emekli olacağı, diğeri de ne kadar maaş alacağı.

  2. Emekli maaşını çalışırken atılacak 7 adım ile artırmak mümkün. Ancak maaşı yükseltmenin bazı kuralları var. En önemli parametre brüt maaşınız.

    Emekli maaşını çalışırken atılacak 7 adım ile artırmak mümkün. Ancak maaşı yükseltmenin bazı kuralları var. En önemli parametre brüt maaşınız.

  3. ERKEN PLAN YAPIN  <br>  Emekliliğinizi planlarken son bir iki yılı düşünmeyin. Şimdiden yani eğer imkan varsa 8-10 yıl öncesinden planınızı yapın.

    ERKEN PLAN YAPIN
    Emekliliğinizi planlarken son bir iki yılı düşünmeyin. Şimdiden yani eğer imkan varsa 8-10 yıl öncesinden planınızı yapın.

  4. Böylece alacağınız maaşı daha da artırabilirsiniz. Çünkü maaş hesaplarken kazançlarınızın tamamına bakılıyor.

    Böylece alacağınız maaşı daha da artırabilirsiniz. Çünkü maaş hesaplarken kazançlarınızın tamamına bakılıyor.

  5. 3 BİN LİRA VE ÜZERİ<br>    Çok çalışmak ya da çok fazla günü olmak tek başına maaşı etkilemiyor. Hatta günü daha az olan birisi günü fazla olandan daha çok maaş alabiliyor.

    3 BİN LİRA VE ÜZERİ
    Çok çalışmak ya da çok fazla günü olmak tek başına maaşı etkilemiyor. Hatta günü daha az olan birisi günü fazla olandan daha çok maaş alabiliyor.

  6. Burada sizin brüt maaşınız yani prime esas kazancınız önemli. Brüt maaşınız 3 bin lira ve üzerindeyse yıllık 60-70 lira kazancınız olur.

    Burada sizin brüt maaşınız yani prime esas kazancınız önemli. Brüt maaşınız 3 bin lira ve üzerindeyse yıllık 60-70 lira kazancınız olur.

  7. İKİNCİ SİGORTALILIK  <br>  Eğer imkanınız varsa birden fazla yerde sigortalı çalışmak prime esas kazancınızı yükseltecektir.

    İKİNCİ SİGORTALILIK
    Eğer imkanınız varsa birden fazla yerde sigortalı çalışmak prime esas kazancınızı yükseltecektir.

  8. Kaç yerde sigortalı olursanız olun bir ayda 30 gün sayılır. Ancak kazancınız toplanacağından emekli maaşını yukarı çeker.

    Kaç yerde sigortalı olursanız olun bir ayda 30 gün sayılır. Ancak kazancınız toplanacağından emekli maaşını yukarı çeker.

  9. SON 3.5 YIL KURALI  <br>  Hangi kurumda olursanız olun son 3.5 yılda (1261gün) SSK&#8217;lı olursanız 3.5 yılda (1261gün) SSK&#8217;lı olursanız emekliliğiniz SSK şartlarından hesaplanacak.

    SON 3.5 YIL KURALI
    Hangi kurumda olursanız olun son 3.5 yılda (1261gün) SSK’lı olursanız 3.5 yılda (1261gün) SSK’lı olursanız emekliliğiniz SSK şartlarından hesaplanacak.

  10. Yüksek kazanç bildirerek hem daha erken emekli olur hem de yüksek maaş alırsınız.

    Yüksek kazanç bildirerek hem daha erken emekli olur hem de yüksek maaş alırsınız.

  11. EK ÜCRETLERE DİKKAT  <br>  Aylık kazancınız maaşı belirleyen en büyük etken. Dolayısıyla öncelikle gerçek maaşınızın bordroda olmasına özen gösterin. Asgari ücretten gösterilmesine razı olmayın.

    EK ÜCRETLERE DİKKAT
    Aylık kazancınız maaşı belirleyen en büyük etken. Dolayısıyla öncelikle gerçek maaşınızın bordroda olmasına özen gösterin. Asgari ücretten gösterilmesine razı olmayın.

  12. Ayrıca düzenli nakit ödemeleriniz varsa (ikramiye, prim, kira yardımı vs) bunların da brüt kazanca eklenip eklenmediğine dikkat edin.

    Ayrıca düzenli nakit ödemeleriniz varsa (ikramiye, prim, kira yardımı vs) bunların da brüt kazanca eklenip eklenmediğine dikkat edin.

  13. SSK DAHA AVANTAJLI  <br>  Asgari ücretten prim yatıyorsa Bağkur yerine SSK&#8217;dan emekli olmak daha avantajlı. SSK&#8217;dan emekli olma imkanınız varsa; isteğe bağlı sigorta, tarım SSK, tarım Bağkur, zorunlu Bağkur, seeçeneklerini ikinci planda tutun.

    SSK DAHA AVANTAJLI
    Asgari ücretten prim yatıyorsa Bağkur yerine SSK’dan emekli olmak daha avantajlı. SSK’dan emekli olma imkanınız varsa; isteğe bağlı sigorta, tarım SSK, tarım Bağkur, zorunlu Bağkur, seeçeneklerini ikinci planda tutun.

  14. FORMU DOLDURURKEN  <br>  Emekli olurken doldurulan &#8216;Tahsis Formu&#8217;ndaki bakmakla yükümlü kişi hanesine &#8216;eş&#8217;, &#8216;çocuk&#8217; gibi yakınlarınızı ekleyin.

    FORMU DOLDURURKEN
    Emekli olurken doldurulan ‘Tahsis Formu’ndaki bakmakla yükümlü kişi hanesine ‘eş’, ‘çocuk’ gibi yakınlarınızı ekleyin.

  15. Bu, maaşınız hesaplanırken aylık bağlama oranını artırır. Bu da maaşınıza olumlu yansır.

    Bu, maaşınız hesaplanırken aylık bağlama oranını artırır. Bu da maaşınıza olumlu yansır.