Dünya’Yı Korumakta Başarısız Oldular

New York Haritadan silindi

  1. Dünyaya olası bir göktaşı çarpmasını bilgisayar ortamında canlandırarak tatbikat yapan NASA uzmanları, Dünya’yı korumayı başaramadı. Simülasyonda tüm çabalara rağmen ABD'nin New York kenti haritadan silindi.

    Dünyaya olası bir göktaşı çarpmasını bilgisayar ortamında canlandırarak tatbikat yapan NASA uzmanları, Dünya’yı korumayı başaramadı. Simülasyonda tüm çabalara rağmen ABD'nin New York kenti haritadan silindi.

  2. Tatbikat ABD’de altıncısı düzenlenen "gezegen savunma konferansında" gerçekleştirildi. Bilim insanları dev bir göktaşının Dünya’ya çarpacağı senaryoda insanlığı korumaya çalıştı.

    Tatbikat ABD’de altıncısı düzenlenen "gezegen savunma konferansında" gerçekleştirildi. Bilim insanları dev bir göktaşının Dünya’ya çarpacağı senaryoda insanlığı korumaya çalıştı.

  3. ABD'nin Denver kentine düşeceği hesaplanan sanal göktaşını yok etmek için kamikaze uzay gemileri kullanıldı. Yüksek hızda çarpan gemiler sayesinde göktaşı parçalandı.

    ABD'nin Denver kentine düşeceği hesaplanan sanal göktaşını yok etmek için kamikaze uzay gemileri kullanıldı. Yüksek hızda çarpan gemiler sayesinde göktaşı parçalandı.

  4. Ancak bilgisayar simülasyonunda, dev parçalardan biri gezegenimizin en kalabalık şehirlerinden New York'a düştü, milyonlarca kişi öldü.

    Ancak bilgisayar simülasyonunda, dev parçalardan biri gezegenimizin en kalabalık şehirlerinden New York'a düştü, milyonlarca kişi öldü.

  5. NE KADAR HAZIRILIKLIYIZ?<br>  Peki gezegenimiz olası bir asteroid çarpmasına kadar ne kadar hazırlıklı? Hollywood filmlerinin en popüler konularından biri olan bu senaryoya cevap geçtiğimiz aylarda bilim dünyasından gelmişti.

    NE KADAR HAZIRILIKLIYIZ?
    Peki gezegenimiz olası bir asteroid çarpmasına kadar ne kadar hazırlıklı? Hollywood filmlerinin en popüler konularından biri olan bu senaryoya cevap geçtiğimiz aylarda bilim dünyasından gelmişti.

  6. Gezegenimizin göktaşı çarpmasına karşı hazır olmadığı uyarısında bulunan NASA çalışanı Dr Joseph Nuth, American Geophysical Union'ın toplantısında yaptığı konuşmada sürpriz bir asteroide müdahale edecek sürenin olmayabileceğinin altını çizmişti.

    Gezegenimizin göktaşı çarpmasına karşı hazır olmadığı uyarısında bulunan NASA çalışanı Dr Joseph Nuth, American Geophysical Union'ın toplantısında yaptığı konuşmada sürpriz bir asteroide müdahale edecek sürenin olmayabileceğinin altını çizmişti.

  7. En büyük sorunun insanlığı böyle bir durumda ne yapacağına dair kesin bir yol haritasının bulunmaması olduğunu belirten Nuth, bu denli bir riskin her an gerçekleşebileceğinin altını çizmiş ve bir de öneride bulunmuştu.

    En büyük sorunun insanlığı böyle bir durumda ne yapacağına dair kesin bir yol haritasının bulunmaması olduğunu belirten Nuth, bu denli bir riskin her an gerçekleşebileceğinin altını çizmiş ve bir de öneride bulunmuştu.

  8. Nuth'a göre, bu riski ortadan kaldırmanın en garanti yolu uzaya tek görevi gezegenimize çarpması muhtemel asteroidleri inceleyecek bir araç göndermek.

    Nuth'a göre, bu riski ortadan kaldırmanın en garanti yolu uzaya tek görevi gezegenimize çarpması muhtemel asteroidleri inceleyecek bir araç göndermek.

  9. Yeterli ödeneğin ayrılması durumunda bu aracın bir yıl içinde göreve başlayabileceğini belirten Nuth, söz konusu aracın gezegenimize çarpma olasılığı olan asteroidleri durdurabilecek kapasitede de olacağını sözlerine eklemişti.

    Yeterli ödeneğin ayrılması durumunda bu aracın bir yıl içinde göreve başlayabileceğini belirten Nuth, söz konusu aracın gezegenimize çarpma olasılığı olan asteroidleri durdurabilecek kapasitede de olacağını sözlerine eklemişti.

  10. DÜNYA&#8217;NIN SONU İÇİN 10 SENARYO<br>  Çalışmalarından dolayı bilim dünyasının en prestijli ödülü olarak kabul edilen Nobel'e layık görülen 50 bilim insanı insanoğlunun sonunun nasıl gelece&#65533;&#65533;ine dair 10 olasılığı açıklamıştı...

    DÜNYA’NIN SONU İÇİN 10 SENARYO
    Çalışmalarından dolayı bilim dünyasının en prestijli ödülü olarak kabul edilen Nobel'e layık görülen 50 bilim insanı insanoğlunun sonunun nasıl gelece��ine dair 10 olasılığı açıklamıştı...

  11. 1- Artan nüfusa bağlı kriz

    1- Artan nüfusa bağlı kriz

  12. 2- Nükleer savaş

    2- Nükleer savaş

  13. 3- Antibiyotiğin insanlar üzerinde işlevini kaybetmesi

    3- Antibiyotiğin insanlar üzerinde işlevini kaybetmesi

  14. 4-Bilinçsiz liderlerin sebep olacağı bir küresel felaket

    4-Bilinçsiz liderlerin sebep olacağı bir küresel felaket

  15. 5- Küresel terörizm

    5- Küresel terörizm

  16. 6- Bilimin göz ardı edilmesi

    6- Bilimin göz ardı edilmesi

  17. 7- Yapay zeka

    7- Yapay zeka

  18. 8- Eşitsizliğin artmasına bağlı küresel kriz

    8- Eşitsizliğin artmasına bağlı küresel kriz

  19. 9- Konvansiyonel uyuşturuculardan daha kuvvetli maddelerin keşfi

    9- Konvansiyonel uyuşturuculardan daha kuvvetli maddelerin keşfi

  20. 10- Artan bencillik ve yardımlaşmanın yok olması.

    10- Artan bencillik ve yardımlaşmanın yok olması.