Hangi Vitamin Neye İyi Gelir?

Peki hangi vitamin neye iyi gelir?

  1. Vitamin eksiklikleri ciddi sağlık sorunlarına neden olur. Bu durumu engellemek için uzmanlar gelende ek takviyeler önerir. Peki hangi vitamin neye iyi gelir? Tüm bu bilinmeyenleri haberimizin detayında bulabilirsiniz.

    Vitamin eksiklikleri ciddi sağlık sorunlarına neden olur. Bu durumu engellemek için uzmanlar gelende ek takviyeler önerir. Peki hangi vitamin neye iyi gelir? Tüm bu bilinmeyenleri haberimizin detayında bulabilirsiniz.

  2. A VİTAMİNİ    Bilindiği gibi A vitamini göz sağlığı için oldukça etkilidir. Gözün görme oranını artırarak ışığa karşı hassasiyetini azaltır. Ciddi A vitamimi eksikliği kemik gelişimi de olumsuz etkilediğinden boy uzamasını yavaşlatır. Yüksek miktarda brokoli, havuç, keçi sütü ve kabak gibi besinlerde bulunur.

    A VİTAMİNİ Bilindiği gibi A vitamini göz sağlığı için oldukça etkilidir. Gözün görme oranını artırarak ışığa karşı hassasiyetini azaltır. Ciddi A vitamimi eksikliği kemik gelişimi de olumsuz etkilediğinden boy uzamasını yavaşlatır. Yüksek miktarda brokoli, havuç, keçi sütü ve kabak gibi besinlerde bulunur.

  3. C VİTAMİNİ    Kolajen üretimini artıran C vitamini vücudun sağlıklı bir iskelete sahip olması için gerekli vitaminlerdendir. Bağışıklığı güçlendirerek vücudu hastalılara karşı korur. Aynı zamanda cilt ve kemik sağlığında da oldukça etkilidir. Papaya, çilek, kivi ve acı biber C vitamini bakımından zengindir.

    C VİTAMİNİ Kolajen üretimini artıran C vitamini vücudun sağlıklı bir iskelete sahip olması için gerekli vitaminlerdendir. Bağışıklığı güçlendirerek vücudu hastalılara karşı korur. Aynı zamanda cilt ve kemik sağlığında da oldukça etkilidir. Papaya, çilek, kivi ve acı biber C vitamini bakımından zengindir.

  4. D VİTAMİNİ    Eksikliği ciddi hastalıkların ortaya çıkmasına neden olur. Güneşten alınması gerekn yararlı ışınlar içerisnde yüksek miktarda bulunur. Kemiklerdeki kalsiyum eksikliğini giderir. Ayrıca eksikliği iltihaplı diş ağrılarına da neden olabilir.

    D VİTAMİNİ Eksikliği ciddi hastalıkların ortaya çıkmasına neden olur. Güneşten alınması gerekn yararlı ışınlar içerisnde yüksek miktarda bulunur. Kemiklerdeki kalsiyum eksikliğini giderir. Ayrıca eksikliği iltihaplı diş ağrılarına da neden olabilir.

  5. E VİTAMİNİ    Güçlü antioksidan içeren vitamindir. Yaraların daha çabuk iyileşmesini sağlar. Eksikliği damar duvarlarının sertleşmesine ve böylece tıkanmasına sebep olur.

    E VİTAMİNİ Güçlü antioksidan içeren vitamindir. Yaraların daha çabuk iyileşmesini sağlar. Eksikliği damar duvarlarının sertleşmesine ve böylece tıkanmasına sebep olur.

  6. K VİTAMİNİ         Kan hücrelerinin sayısını artırarak kanın pıhtılaşma oranını hızlandırır. Yeşil bitkilerde oldukça fazladır.

    K VİTAMİNİ Kan hücrelerinin sayısını artırarak kanın pıhtılaşma oranını hızlandırır. Yeşil bitkilerde oldukça fazladır.

  7. B12 VİTAMİNİ    Vücudun ihtiyacı olan oksijen miktarını karşılar. Vücut oksijeni azaldıkça halsizlik, güçsüzlük, unutkanlık, depresif ruh hali, görme bozuklukları, kabızlık, ishal, anemi, kol ve bacaklarda karıncalanma, ciltte solgunluk, dilde şişme ve iltihaplanma gibi rahatsızlıklar yaşanır.

    B12 VİTAMİNİ Vücudun ihtiyacı olan oksijen miktarını karşılar. Vücut oksijeni azaldıkça halsizlik, güçsüzlük, unutkanlık, depresif ruh hali, görme bozuklukları, kabızlık, ishal, anemi, kol ve bacaklarda karıncalanma, ciltte solgunluk, dilde şişme ve iltihaplanma gibi rahatsızlıklar yaşanır.

  8. B6 VİTAMİNİ    Beynin daha sağlıklı çalışması için etkili olan bu vitamin aynı zamanda hormonların düzneli artmasınıda etkiler. Eksikliği burun, göz ve dudak etrafındaki yağlanmanın artması ile anlaşılır. Yumurta, baklagiller, pirinç, buğday unu, kepek ekmeği ve kuruyemişler gibi besinler B6 vitamini bakımından yüksek olan besinlerdir.

    B6 VİTAMİNİ Beynin daha sağlıklı çalışması için etkili olan bu vitamin aynı zamanda hormonların düzneli artmasınıda etkiler. Eksikliği burun, göz ve dudak etrafındaki yağlanmanın artması ile anlaşılır. Yumurta, baklagiller, pirinç, buğday unu, kepek ekmeği ve kuruyemişler gibi besinler B6 vitamini bakımından yüksek olan besinlerdir.

  9. B5 VİTAMİNİ    Beyindeki sinir hücrelerini etkileyen B5 vitamini eksildiğinde odaklanma ve konsantre olma bölümünü etkiler.

    B5 VİTAMİNİ Beyindeki sinir hücrelerini etkileyen B5 vitamini eksildiğinde odaklanma ve konsantre olma bölümünü etkiler.

  10. B3 VİTAMİNİ         Sinirsel ve sindirimsel bozukluklara neden olan B3 vitamini eksikliği ciddi sağlık sorunları ile sonuçlanır. Kırmızı et ve yeşil sebzelerde vardır

    B3 VİTAMİNİ Sinirsel ve sindirimsel bozukluklara neden olan B3 vitamini eksikliği ciddi sağlık sorunları ile sonuçlanır. Kırmızı et ve yeşil sebzelerde vardır

  11. B2 VİTAMİNİ         Bu vitaminin eksikliği saç, cilt ve tırnaklarda deformelere neden olur.

    B2 VİTAMİNİ Bu vitaminin eksikliği saç, cilt ve tırnaklarda deformelere neden olur.