İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

İşte 2019'Da Üretilmeyecek Otomobil Modelleri Listesi

Bu arabalar artık olmayacak!

  1. Otomotiv devleri yeni modellerini arka arkaya tanıttı ve resmi olarak duyurulması beklenen başka yeni araçlar da var. İlerleyen günlerde daha fazla olacak tanıtım olacak. Her bir otomobil üreticisinin iddialı ve dikkat çekici yeni araçları var. Bu araçlar teknolojiyi de arkalarına almış durumda. Yeni otomobiller piyasadaki yerini almaya hazırlanırken, otomotiv üreticileri de bazı modellerini sonlandırma kararı aldı. Yavaş yavaş bazı modellerin üretimi sonlandırılıyor. İşte söz konusu modeller...

    Otomotiv devleri yeni modellerini arka arkaya tanıttı ve resmi olarak duyurulması beklenen başka yeni araçlar da var. İlerleyen günlerde daha fazla olacak tanıtım olacak. Her bir otomobil üreticisinin iddialı ve dikkat çekici yeni araçları var. Bu araçlar teknolojiyi de arkalarına almış durumda. Yeni otomobiller piyasadaki yerini almaya hazırlanırken, otomotiv üreticileri de bazı modellerini sonlandırma kararı aldı. Yavaş yavaş bazı modellerin üretimi sonlandırılıyor. İşte söz konusu modeller...

  2. Otomotiv üreticileri arasında bu sene sert rekabet yaşanacak görünüyor. Yeni araçlar tanıtılmaya ve piyasaya sürülmeye hazırlanıyor. Geçtiğimiz aylarda gerçekleştirilen otomobil fuarlarında yeni modeller görücüye çıkmıştı. Bu durumla birlikte markalar, bazı eski modellerini piyasadan çekip, üretimlerini sonlandırıyor. 2019'da üretilmeyecek olan araçların listesi açıklandı.

    Otomotiv üreticileri arasında bu sene sert rekabet yaşanacak görünüyor. Yeni araçlar tanıtılmaya ve piyasaya sürülmeye hazırlanıyor. Geçtiğimiz aylarda gerçekleştirilen otomobil fuarlarında yeni modeller görücüye çıkmıştı. Bu durumla birlikte markalar, bazı eski modellerini piyasadan çekip, üretimlerini sonlandırıyor. 2019'da üretilmeyecek olan araçların listesi açıklandı.

  3. Alfa Romeo MiTo

    Alfa Romeo MiTo

  4. Ford C-Max

    Ford C-Max

  5. Ford Grand C-Max

    Ford Grand C-Max

  6. Infiniti Q50 Hybrid

    Infiniti Q50 Hybrid

  7. Opel Adam

    Opel Adam

  8. Opel Cascada

    Opel Cascada

  9. Opel Karl

    Opel Karl

  10. Toyota Avensis

    Toyota Avensis

  11. Volkswagen Beetle

    Volkswagen Beetle

  12. Audi A3 (3 kapı)

    Audi A3 (3 kapı)

  13. Bazı modellerde dizel seçeneğini kaldıran veya aşama aşama üretimi sonlandıracak olan otomotiv firmaları var. Yeni dizel otomobil satışları geçtiğimiz yıl boyunca yaklaşık üçte bir oranında azaldı. Satışların düşmesi, yeni düzenlemeler ve diğer tüm noktalar üreticileri dizelden vazgeçmeye itti.

    Bazı modellerde dizel seçeneğini kaldıran veya aşama aşama üretimi sonlandıracak olan otomotiv firmaları var. Yeni dizel otomobil satışları geçtiğimiz yıl boyunca yaklaşık üçte bir oranında azaldı. Satışların düşmesi, yeni düzenlemeler ve diğer tüm noktalar üreticileri dizelden vazgeçmeye itti.

  14. Autocar sitesi dizel seçeneği kaldırılması planlanan veya artık olmayan araçları listeledi. Bu listenin İngiltere ve Avrupa'daki gelişmelere göre hazırlandığını da belirtelim. İşte o marka ve modeller...

    Autocar sitesi dizel seçeneği kaldırılması planlanan veya artık olmayan araçları listeledi. Bu listenin İngiltere ve Avrupa'daki gelişmelere göre hazırlandığını da belirtelim. İşte o marka ve modeller...

  15. Fiat 500X    500X'in yeni modelinde dizel motor yer almıyor, dizel motorun yerini ise üç silindirli bir ünite aldı. 500X'teki bu değişim, FCA'nın (Fiat Chrysler Automobiles) dizel stratejisinin bir parçasını oluşturuyor.

    Fiat 500X 500X'in yeni modelinde dizel motor yer almıyor, dizel motorun yerini ise üç silindirli bir ünite aldı. 500X'teki bu değişim, FCA'nın (Fiat Chrysler Automobiles) dizel stratejisinin bir parçasını oluşturuyor.

  16. Fiat Chrysler Automobiles    Yapılan açıklamaya göre 2022'den sonra dizel motor sadece ticari araçlarda olacak. Bu tarihten sonra FCA'nın diğer otomobillerinde, SUV modellerinde ise dizel seçeneği bulunmayacak.

    Fiat Chrysler Automobiles Yapılan açıklamaya göre 2022'den sonra dizel motor sadece ticari araçlarda olacak. Bu tarihten sonra FCA'nın diğer otomobillerinde, SUV modellerinde ise dizel seçeneği bulunmayacak.

  17. Honda CR-V    Honda da dizel seçeneklerini elden geçiren bir isim oldu. Belirtilenlere göre CR-V'de dizel seçeneği olmayacak.

    Honda CR-V Honda da dizel seçeneklerini elden geçiren bir isim oldu. Belirtilenlere göre CR-V'de dizel seçeneği olmayacak.

  18. Kia Rio    Rio bu yılın başlarında 1.4 litrelik 89 bhp CRDi dizel motor ile piyasaya sürüldü. Fakat Kia, Rio'da dizelin fişini geçmeye karar verdi. Nedeni aslında çok basit, geçtiğimiz sene satılan 8470 Rio'dan sadece 1673'ü dizeldi.

    Kia Rio Rio bu yılın başlarında 1.4 litrelik 89 bhp CRDi dizel motor ile piyasaya sürüldü. Fakat Kia, Rio'da dizelin fişini geçmeye karar verdi. Nedeni aslında çok basit, geçtiğimiz sene satılan 8470 Rio'dan sadece 1673'ü dizeldi.

  19. Kia Venga    Kia'nın diğer modeli Venga için de aslında Rio'nun hikayesi geçerli. 2017'de satılan 6130 otomobilin sadece 1172'si hem 1.6 litrelik hem de 1.4 litrelik CRDi dizel motora sahipti. Yani satışlar düşüktü. Dizel Rio ve Venga modellerinin üretimi başka yerlerde devam ediyor, ancak İngiltere'de 2017 ve 2018'de satışlar düşmüştü.

    Kia Venga Kia'nın diğer modeli Venga için de aslında Rio'nun hikayesi geçerli. 2017'de satılan 6130 otomobilin sadece 1172'si hem 1.6 litrelik hem de 1.4 litrelik CRDi dizel motora sahipti. Yani satışlar düşüktü. Dizel Rio ve Venga modellerinin üretimi başka yerlerde devam ediyor, ancak İngiltere'de 2017 ve 2018'de satışlar düşmüştü.

  20. Mitsubishi ASX    1.6 ve 2.2 litrelik dizel motorları ASX satışlarının %44'ünü oluşturdu, geri kalan %56 ise benzinli seçeneğe ait. Fakat tüketiciler daha çok alternatif seçeneğe yöneldi ve hibrit Outlander PHEV'e ilgi gösterdi. ASX'te değişim yaşanacak görünüyor.

    Mitsubishi ASX 1.6 ve 2.2 litrelik dizel motorları ASX satışlarının %44'ünü oluşturdu, geri kalan %56 ise benzinli seçeneğe ait. Fakat tüketiciler daha çok alternatif seçeneğe yöneldi ve hibrit Outlander PHEV'e ilgi gösterdi. ASX'te değişim yaşanacak görünüyor.

  21. Mitsubishi Outlander    Outlander'ın satışlarına gelirsek, %23'ü dizel, %77'yi ise hibrit modeli oluşturuyor. Outlander'ın eski dizel motorunu 2.0 litrelik benzinli bir seçenekle değiştirmek için harika bir zamanlama. Zaten Mitsubishini'nin bir sözcüsü de dizel modellerin satışlarının düştüğünü de belirtti.

    Mitsubishi Outlander Outlander'ın satışlarına gelirsek, %23'ü dizel, %77'yi ise hibrit modeli oluşturuyor. Outlander'ın eski dizel motorunu 2.0 litrelik benzinli bir seçenekle değiştirmek için harika bir zamanlama. Zaten Mitsubishini'nin bir sözcüsü de dizel modellerin satışlarının düştüğünü de belirtti.

  22. Porsche Macan    Dizel Porsche en başlarda dikkat çekiciydi, ancak dizel Macan, WLTP'nin emisyon ve yakıt testinde zorluklarla karşı karşıya kaldı. Satışları da yavaşladı.

    Porsche Macan Dizel Porsche en başlarda dikkat çekiciydi, ancak dizel Macan, WLTP'nin emisyon ve yakıt testinde zorluklarla karşı karşıya kaldı. Satışları da yavaşladı.

  23. Porsche Panamera    Macan için geçerli olan durum, Panamera için de geçerli. Panamera'nın 2017'deki satışının %15'ini dizel model oluşturdu. Bir Porsche sözcüsü yaptığı açıklamada, "Dizel modellere olan talep azalırken, hibrit ve benzinli modellere olan ilgi artıyor" dedi.

    Porsche Panamera Macan için geçerli olan durum, Panamera için de geçerli. Panamera'nın 2017'deki satışının %15'ini dizel model oluşturdu. Bir Porsche sözcüsü yaptığı açıklamada, "Dizel modellere olan talep azalırken, hibrit ve benzinli modellere olan ilgi artıyor" dedi.

  24. Seat Toledo    Toledo'nun dizel modeli için tehlike çanları satışlarda çaldı. Autocar İngiltere'nin verdiği bilgiye göre 2018'de temmuz sonuna kadar 705 Toledo satıldı ve bunlardan sadece 139'u dizeldi.

    Seat Toledo Toledo'nun dizel modeli için tehlike çanları satışlarda çaldı. Autocar İngiltere'nin verdiği bilgiye göre 2018'de temmuz sonuna kadar 705 Toledo satıldı ve bunlardan sadece 139'u dizeldi.

  25. Skoda Fabia    Skoda'nın Fabia modelinde de dizel seçeneği yok. Cenevre Otomobil Fuar'ında sahne alan Fabia'nın seçenekleri arasında dizel artık yok. Artık üç silindirli 1.0 litrelik bir motor var. Bunun nedeni ise satışlar oldu. Dizel motorlu seçenekler toplam satışların sadece düşük bir kısmını kapsıyordu.

    Skoda Fabia Skoda'nın Fabia modelinde de dizel seçeneği yok. Cenevre Otomobil Fuar'ında sahne alan Fabia'nın seçenekleri arasında dizel artık yok. Artık üç silindirli 1.0 litrelik bir motor var. Bunun nedeni ise satışlar oldu. Dizel motorlu seçenekler toplam satışların sadece düşük bir kısmını kapsıyordu.

  26. Subaru    Görünüşe göre 2.0 litrelik bozer dizel seçeneği İngiltere'deki web sitesinden kaldırıldı. Seçenekler arasında 2.0 ve 2.5 litrelik benzinli modeller var.

    Subaru Görünüşe göre 2.0 litrelik bozer dizel seçeneği İngiltere'deki web sitesinden kaldırıldı. Seçenekler arasında 2.0 ve 2.5 litrelik benzinli modeller var.

  27. Suzuki    Düşük satışlar Suzuki'yi de vurmuş görünüyor, en azından İngiltere için durum bu şekilde. Suzuki'den bir sözcü, "Vitara ve SX4 S-Cross'un DDiS modellerinin üretimi İngiltere için geçici olarak durduruldu" açıklamasını yaptı.

    Suzuki Düşük satışlar Suzuki'yi de vurmuş görünüyor, en azından İngiltere için durum bu şekilde. Suzuki'den bir sözcü, "Vitara ve SX4 S-Cross'un DDiS modellerinin üretimi İngiltere için geçici olarak durduruldu" açıklamasını yaptı.

  28. Toyota Avensis    Toyota geçtiğimiz sene lüks alt markası Lexus'un Avrupa için daha fazla dizel seçenek üretmeyeceğini duyurdu. Sıra artık Avensis'e geldi.

    Toyota Avensis Toyota geçtiğimiz sene lüks alt markası Lexus'un Avrupa için daha fazla dizel seçenek üretmeyeceğini duyurdu. Sıra artık Avensis'e geldi.

  29. Toyota RAV4    RAV4'ün mevcut nesli dizel seçeneğe sahip son nesil. Toyota bu sene başlarında dizel RAV4'leri üretmeyi bıraktı. Gelecek aylarda çıkacak olan yeni nesil RAV4'lerde ise benzin ve hibrit seçenekleri olacak.

    Toyota RAV4 RAV4'ün mevcut nesli dizel seçeneğe sahip son nesil. Toyota bu sene başlarında dizel RAV4'leri üretmeyi bıraktı. Gelecek aylarda çıkacak olan yeni nesil RAV4'lerde ise benzin ve hibrit seçenekleri olacak.

  30. Toyota Verso    Toyota'nın diğer bir modeli Verso da listede bulunuyor.

    Toyota Verso Toyota'nın diğer bir modeli Verso da listede bulunuyor.

  31. Volvo    Volvo, V60'tan sonra daha fazla dizel araç tanıtmayacağını açıklamıştı. Bu durum S60'dan sonraki her otomobilin sadece benzin, elektrikli veya hibrit olacağı anlamına geliyor. Dizeller ise aşamalı olarak kaldırılacak.

    Volvo Volvo, V60'tan sonra daha fazla dizel araç tanıtmayacağını açıklamıştı. Bu durum S60'dan sonraki her otomobilin sadece benzin, elektrikli veya hibrit olacağı anlamına geliyor. Dizeller ise aşamalı olarak kaldırılacak.