İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Sahurda Yemeniz Gereken Tok Tutan Yiyecekler -02

İşte tok tutan bu yiyecekler

  1. Ramazan'da tok tutan yiyeceklere ve en önemlisi de susuzluğa derman olacak içeçeklere ihtiyaç duyulacak. Peki sahurda tok tutan yiyecekler listesinde neler var?

    Ramazan'da tok tutan yiyeceklere ve en önemlisi de susuzluğa derman olacak içeçeklere ihtiyaç duyulacak. Peki sahurda tok tutan yiyecekler listesinde neler var?

  2. ZEYTİN YERSENİZ BAŞINIZ DÖNMEZ Sahur sofrasında tuzlu yiyeceklerden uzak durmak gerekiyor. Ancak zeytin hariç. Sahurda zeytin ve zeytinyağı yiyebilirsiniz. Yağın verdiği enerji sizi 72 saat götürür. Dinç tutar, başınız dönmez.

    ZEYTİN YERSENİZ BAŞINIZ DÖNMEZ Sahur sofrasında tuzlu yiyeceklerden uzak durmak gerekiyor. Ancak zeytin hariç. Sahurda zeytin ve zeytinyağı yiyebilirsiniz. Yağın verdiği enerji sizi 72 saat götürür. Dinç tutar, başınız dönmez.

  3. EV YOĞURDU YİYİN Ramazanda bol bol ayran, yoğurt ve zeytinyağlı etli yemekler ile kuru fasülye tüketilmesini öneren Canan Karatay, sahurda yenilmesi ve yenilmemesi gerekenler listesine şunları koydu; -Sahura kadar uyumuyorsanız azar azar sık sık su ve ayran için yoğurt yiyin. Özellikle evde yapılmış yoğurt çok önemli

    EV YOĞURDU YİYİN Ramazanda bol bol ayran, yoğurt ve zeytinyağlı etli yemekler ile kuru fasülye tüketilmesini öneren Canan Karatay, sahurda yenilmesi ve yenilmemesi gerekenler listesine şunları koydu; -Sahura kadar uyumuyorsanız azar azar sık sık su ve ayran için yoğurt yiyin. Özellikle evde yapılmış yoğurt çok önemli

  4. KURU FASULYE Fasulye mükemmel tokluk hissi sağlayan bir baklagil türüdür. Haliyle de sahur sofranızda bolca bulundurun. Kuru fasülye yemeği pişirebileceğiniz gibi piyaz olarak da tüketebilirsiniz.

    KURU FASULYE Fasulye mükemmel tokluk hissi sağlayan bir baklagil türüdür. Haliyle de sahur sofranızda bolca bulundurun. Kuru fasülye yemeği pişirebileceğiniz gibi piyaz olarak da tüketebilirsiniz.

  5. RAMAZAN SOFRASININ BAŞTACI BUNU YAPIN Canan Karatay diyor ki... İftar sofrasında içilebilecek en iyi çorba kelle paça... Bu çorba besleyici ve sağlıklı olduğu için iftar yemeklerinin baş sırasında bulunmalı. Canan Karatay 'Doyurucudur, mideyi korur' diyerek sahurda da bunu önerdi ve kelle paça ile kolay oruç tutulabileceğini söyledi.

    RAMAZAN SOFRASININ BAŞTACI BUNU YAPIN Canan Karatay diyor ki... İftar sofrasında içilebilecek en iyi çorba kelle paça... Bu çorba besleyici ve sağlıklı olduğu için iftar yemeklerinin baş sırasında bulunmalı. Canan Karatay 'Doyurucudur, mideyi korur' diyerek sahurda da bunu önerdi ve kelle paça ile kolay oruç tutulabileceğini söyledi.

  6. PİDENİN İÇİNE TERAYAĞINI BASIN Ramazan pidesi iftar ve sahur sofralarının vazgeçilmezi. Ancak beyaz undan yapılan pide aynı zamanda 'kan şekerini' yükselten bir numaralı aktör. Bu kötü yönünü avantaja çevirmenin yolu ise köy tereyağı.

    PİDENİN İÇİNE TERAYAĞINI BASIN Ramazan pidesi iftar ve sahur sofralarının vazgeçilmezi. Ancak beyaz undan yapılan pide aynı zamanda 'kan şekerini' yükselten bir numaralı aktör. Bu kötü yönünü avantaja çevirmenin yolu ise köy tereyağı.