İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

En İyi Hurma Çeşitleri Nelerdir?

İşte iyi hurma çeşitleri...

  1. Ülkemizde ve günümüzde en çok tercih edilen hurma çeşitleri arasında Medine Hurmaları yer almaktadır. Her yıl elde edilen hurmaların menşei veya kalitesi gibi özellikler parametreye bağlı olmaktadır. Bir çok faydasını da içerisinde barındıran hurmaların en çok bilinen çeşitleri;Mebrum, Medjul, Acve, Sugai, Safavi, Berni, Hudri, Amber ve Sukkeriye yaş hurmadır ancak daha fazla hurma çeşidi ve özelliği bulunmaktadır. Ramazan ayında iftar sofralarınızdan ayırmadığınız hurmanın çeşitleri ve özelliklerini sizlerle paylaşıyoruz.     HURMA ÇEŞİDİ VE ÖZELLİKLERİ

    Ülkemizde ve günümüzde en çok tercih edilen hurma çeşitleri arasında Medine Hurmaları yer almaktadır. Her yıl elde edilen hurmaların menşei veya kalitesi gibi özellikler parametreye bağlı olmaktadır. Bir çok faydasını da içerisinde barındıran hurmaların en çok bilinen çeşitleri;Mebrum, Medjul, Acve, Sugai, Safavi, Berni, Hudri, Amber ve Sukkeriye yaş hurmadır ancak daha fazla hurma çeşidi ve özelliği bulunmaktadır. Ramazan ayında iftar sofralarınızdan ayırmadığınız hurmanın çeşitleri ve özelliklerini sizlerle paylaşıyoruz. HURMA ÇEŞİDİ VE ÖZELLİKLERİ

  2. ACVE HURMA    Sihiri ve zehri önlediği söylenen Achve Hurması'nın aynı zamanda Peygamber Efendimizin (s.a.v.) mübarek elleriyle diktikleri rivayet edilmiştir.

    ACVE HURMA Sihiri ve zehri önlediği söylenen Achve Hurması'nın aynı zamanda Peygamber Efendimizin (s.a.v.) mübarek elleriyle diktikleri rivayet edilmiştir.

  3. AMBER HURMA    Lif oranı yüksek olması nedeniyle diyet yapanlara, tok tutması ve besleyiciliği açısından önerilir.

    AMBER HURMA Lif oranı yüksek olması nedeniyle diyet yapanlara, tok tutması ve besleyiciliği açısından önerilir.

  4. BAKLAVA HURMA    Kahverenginde, yoğun tatlılık oranına sahip olan Baklava Hurma, büyük ve etli bir çeşit olmasıyla beraberinde kan yapıcı özelliğiyle bilinir.

    BAKLAVA HURMA Kahverenginde, yoğun tatlılık oranına sahip olan Baklava Hurma, büyük ve etli bir çeşit olmasıyla beraberinde kan yapıcı özelliğiyle bilinir.

  5. BERHİ YAŞ HURMA    Ramazan sofralarında nadir de olsa görülen bu hurma, yaş hurmaya göre daha serttir. Hamile ve emziren kadınlara tavsiye edilir.

    BERHİ YAŞ HURMA Ramazan sofralarında nadir de olsa görülen bu hurma, yaş hurmaya göre daha serttir. Hamile ve emziren kadınlara tavsiye edilir.

  6. BERNİ HURMA    Lif oranı oldukça fazla olan Berni Hurma, çocuklara ve hamilelik ve emzirme dönemindeki bayanlara tavsiye edilmektedir. Peygamber Efendimizin (ASM) "Hurma çeşitlerinden en hayırlısı bernidir" buyurduğu söyleniyor.

    BERNİ HURMA Lif oranı oldukça fazla olan Berni Hurma, çocuklara ve hamilelik ve emzirme dönemindeki bayanlara tavsiye edilmektedir. Peygamber Efendimizin (ASM) "Hurma çeşitlerinden en hayırlısı bernidir" buyurduğu söyleniyor.

  7. DIHEYNİ HURMA    Siyaha yakın renkli ve orta büyüklüktedir. Doyurucu özelliğiyle diyet yapanlar listesine eklenebilir.

    DIHEYNİ HURMA Siyaha yakın renkli ve orta büyüklüktedir. Doyurucu özelliğiyle diyet yapanlar listesine eklenebilir.

  8. HUDRİ HURMA     Kan yapıcı olarak tüketilir ve özellikle bayanlara ve çocuklara tavsiye edilen Hudri Hurma, Hac ve Umre ziyaretlerinde ikram edilir.

    HUDRİ HURMA Kan yapıcı olarak tüketilir ve özellikle bayanlara ve çocuklara tavsiye edilen Hudri Hurma, Hac ve Umre ziyaretlerinde ikram edilir.

  9. HULVA YAŞ HURMA    Görünümü eriğe benzeyen Hulva Hurma, Arapların misafirlerine sunduğu hoş koku ve lezzete sahiptir. Hamile ve emzikli bayanlara tavsiye edilen yaş hurma çeşitlerindendir.

    HULVA YAŞ HURMA Görünümü eriğe benzeyen Hulva Hurma, Arapların misafirlerine sunduğu hoş koku ve lezzete sahiptir. Hamile ve emzikli bayanlara tavsiye edilen yaş hurma çeşitlerindendir.

  10. İRAN HURMA    İran'da yetişen bu hurma çok yumuşak ve tatlıdır. Siyaha yakın renkte ve ince kabukludur.

    İRAN HURMA İran'da yetişen bu hurma çok yumuşak ve tatlıdır. Siyaha yakın renkte ve ince kabukludur.

  11. MEBRUM HURMA    Mebrum hurma dendiğinde akla gelen, kahverenge sahip, ince kabuklu, lezzetli ve besleyici bir çeşit olmasıdır. Hac ve Umre ziyaretlerinde ikram edilmek üzere tercih edilir.

    MEBRUM HURMA Mebrum hurma dendiğinde akla gelen, kahverenge sahip, ince kabuklu, lezzetli ve besleyici bir çeşit olmasıdır. Hac ve Umre ziyaretlerinde ikram edilmek üzere tercih edilir.

  12. MEDİNE MEDJUL HURMA    Medine hurması açık kahverenginde, iri boyutlu, bol etli, yumuşak ve oldukça lezzetli bir cinstir.

    MEDİNE MEDJUL HURMA Medine hurması açık kahverenginde, iri boyutlu, bol etli, yumuşak ve oldukça lezzetli bir cinstir.

  13. MEŞRUK HURMA    Hac ve Umre ziyaretlerinde ikram edilmek üzere tercih edilen, lezzetli ve besleyici bir hurma çeşiti olarak sofralarda yerini alır.

    MEŞRUK HURMA Hac ve Umre ziyaretlerinde ikram edilmek üzere tercih edilen, lezzetli ve besleyici bir hurma çeşiti olarak sofralarda yerini alır.

  14. RABİA HURMA    Kalın kabuklu bir cins olup, lif oranı yüksektir. Kansere ve kalp-damar hastalıklarına karşı koruyucu olarak bilinir. Doyurucu ve tok tutucu olması sebebiyle diyet yapanlara tavsiye edilmektedir.

    RABİA HURMA Kalın kabuklu bir cins olup, lif oranı yüksektir. Kansere ve kalp-damar hastalıklarına karşı koruyucu olarak bilinir. Doyurucu ve tok tutucu olması sebebiyle diyet yapanlara tavsiye edilmektedir.

  15. RAVTANA YAŞ HURMA    Doğumu kolaylaştırıcı etkisiyle özellikle hamile bayanlara tavsiye edilir. Süt yapımına faydası, bebeklerde gaz problemine yol açmaması ile emzirme dönemindeki annelere de tavsiye edilmektedir. Arap kültüründe kahvenin Ravtana hurma getirilir.

    RAVTANA YAŞ HURMA Doğumu kolaylaştırıcı etkisiyle özellikle hamile bayanlara tavsiye edilir. Süt yapımına faydası, bebeklerde gaz problemine yol açmaması ile emzirme dönemindeki annelere de tavsiye edilmektedir. Arap kültüründe kahvenin Ravtana hurma getirilir.

  16. SAFAVİ HURMA    Şeker oranı düşüktür, karaciğer ve böbrek rahatsızlıklarına faydalı olarak bilinmektedir.

    SAFAVİ HURMA Şeker oranı düşüktür, karaciğer ve böbrek rahatsızlıklarına faydalı olarak bilinmektedir.

  17. SUFRİ HURMA    İnce kabuklu bir cinstir ve oldukça tatlı ve lezzetlidir. Medine ve çevresinde rahatlıkla bulunur.

    SUFRİ HURMA İnce kabuklu bir cinstir ve oldukça tatlı ve lezzetlidir. Medine ve çevresinde rahatlıkla bulunur.

  18. SUGAİ HURMA    Kalın etli, lif oranı yüksek olan hurmadır. Şeker oranının düşük olması nedeniyle şeker hastalarının tercih ettiği bir çeşittir. Ve kilo vermek için ideal bir tatlı çeşitidir. Tahin ile birlikte tüketilebilir.

    SUGAİ HURMA Kalın etli, lif oranı yüksek olan hurmadır. Şeker oranının düşük olması nedeniyle şeker hastalarının tercih ettiği bir çeşittir. Ve kilo vermek için ideal bir tatlı çeşitidir. Tahin ile birlikte tüketilebilir.

  19. SUKKERİ FAHİR HURMA    Kalın etli, lif oranı yüksek ve tok tutucu olan Fahir, Arapların özel misafirlerine sunduğu bir çeşittir.

    SUKKERİ FAHİR HURMA Kalın etli, lif oranı yüksek ve tok tutucu olan Fahir, Arapların özel misafirlerine sunduğu bir çeşittir.

  20. ŞELEBİ BURMA    Lezzetli tadı bir yana aynı zamanda besleyici özelliği ile bilinir. Kan yapıcı besinler arasındadır.

    ŞELEBİ BURMA Lezzetli tadı bir yana aynı zamanda besleyici özelliği ile bilinir. Kan yapıcı besinler arasındadır.

  21. ÜRDÜN MEDHUL HURMA    Tatlılık miktarı yoğun olup, lif bakımından yüksek ve bol etli Ürdün, küçük çekirdeğiyle harika bir lezzete sahip hurma çeşitidir.

    ÜRDÜN MEDHUL HURMA Tatlılık miktarı yoğun olup, lif bakımından yüksek ve bol etli Ürdün, küçük çekirdeğiyle harika bir lezzete sahip hurma çeşitidir.