Çocuklar Teravih Namazına Götürülmeli Mi?

Çocuklar teravih namazı...

  1. Müslüman kimselerin Ramazan ayına özel kıldıkları teravih namazı, fazileti büyük olduğu için kaçırılmamaya gayret edilmelidir. İftar ile yatsı ezanı arasındaki vakit dar olduğundan acele bir şekilde namaza hazırlanan yetişkin insanlar, küçük çocuklarını camiye getirdikleri zaman huzursuzluk çıkarıp etrafı rahatsız edebileceği düşüncesinden dolayı endişe duyabilir.

    Müslüman kimselerin Ramazan ayına özel kıldıkları teravih namazı, fazileti büyük olduğu için kaçırılmamaya gayret edilmelidir. İftar ile yatsı ezanı arasındaki vakit dar olduğundan acele bir şekilde namaza hazırlanan yetişkin insanlar, küçük çocuklarını camiye getirdikleri zaman huzursuzluk çıkarıp etrafı rahatsız edebileceği düşüncesinden dolayı endişe duyabilir.

  2. Bu nedenle camiye götürmek yerine yakın bir akrabaya ya da komşuya bırakma eğilimi gösterebilirler. Peki bu davranış ne kadar doğru Çocuklar teravih namazına götürülmeli mi? Camide ses çıkartan çocukları azarlamak doğru mu? Ebeveynler, çocuklara karşı nasıl bir tutum sergilemeli? İşte yanıtı...

    Bu nedenle camiye götürmek yerine yakın bir akrabaya ya da komşuya bırakma eğilimi gösterebilirler. Peki bu davranış ne kadar doğru Çocuklar teravih namazına götürülmeli mi? Camide ses çıkartan çocukları azarlamak doğru mu? Ebeveynler, çocuklara karşı nasıl bir tutum sergilemeli? İşte yanıtı...

  3. Camilerde sadece erkeklerin bulunmaması aynı zamanda kadın ve çocuklarında camide ibadet etmeleri, dinimizin topluma kazandırmayı hedeflediği önceliklerdendir.

    Camilerde sadece erkeklerin bulunmaması aynı zamanda kadın ve çocuklarında camide ibadet etmeleri, dinimizin topluma kazandırmayı hedeflediği önceliklerdendir.

  4. Peygamber efendimiz (SAV), kendi eşleriyle beraber çocuklarını da mescide götürüp namazı cemaatle kılmaya özen gösterirdi.

    Peygamber efendimiz (SAV), kendi eşleriyle beraber çocuklarını da mescide götürüp namazı cemaatle kılmaya özen gösterirdi.

  5. Çocukların anne-babalarıyla camiye getirilmesi, onların dini eğitimlerini geliştirmeleri ve öğrenmeleri bakımından oldukça önemlidir.

    Çocukların anne-babalarıyla camiye getirilmesi, onların dini eğitimlerini geliştirmeleri ve öğrenmeleri bakımından oldukça önemlidir.

  6. Bu nedenle gündelik hayatta da yaptıkları bazı şeyleri mazur görmeli, onlara yetişkin gözüyle değil de çocuk olduklarının bilincini göz önünde bulundurarak  sabırla, sevgi ve şefkatle yaklaşmalıyız..

    Bu nedenle gündelik hayatta da yaptıkları bazı şeyleri mazur görmeli, onlara yetişkin gözüyle değil de çocuk olduklarının bilincini göz önünde bulundurarak sabırla, sevgi ve şefkatle yaklaşmalıyız..

  7. Unutmamamız gereken bir şey var ki o da; Peygamber efendimiz (SAV), namaz kılarken omzuna ve sırtına çıkan torunlarına sabredip onları incitecek davranışlar sergilemediğidir.

    Unutmamamız gereken bir şey var ki o da; Peygamber efendimiz (SAV), namaz kılarken omzuna ve sırtına çıkan torunlarına sabredip onları incitecek davranışlar sergilemediğidir.

  8. Farklı davrananları da engellerdi. Dolayısıyla bizde camide ses çıkaran çocuklarımıza kızmamalı ve onlara kötü sözler söylememeliyiz.

    Farklı davrananları da engellerdi. Dolayısıyla bizde camide ses çıkaran çocuklarımıza kızmamalı ve onlara kötü sözler söylememeliyiz.