Hamilelikte Muz Tüketmenin Faydaları

Muz yemek bebeğe kilo aldırır mı?

  1. Bebeğin sağlıklı bir şekilde doğabilmesi ve anne adayının rahat hamilelik geçirebilmesi için dikkat etmesi gereken en temel nokta, beslenmenin sağlıklı ve kaliteli gerçekleştirilmesidir. Anne adayının beslenme programında yer alması gereken folik asidi yüksek koyu yeşil sebzeler ile vitamin, mineral değerlerini alabileceği faydalı meyveler, ölçülü ve düzenli şekilde alınmalıdır.

    Bebeğin sağlıklı bir şekilde doğabilmesi ve anne adayının rahat hamilelik geçirebilmesi için dikkat etmesi gereken en temel nokta, beslenmenin sağlıklı ve kaliteli gerçekleştirilmesidir. Anne adayının beslenme programında yer alması gereken folik asidi yüksek koyu yeşil sebzeler ile vitamin, mineral değerlerini alabileceği faydalı meyveler, ölçülü ve düzenli şekilde alınmalıdır.

  2. Beslenme listesinden eksik edilmemesi gereken sağlıklı besinlerden biri de muzdur. Hem kilo kontrolü hem de bebeğin gelişimi için uzmanlar tarafından önerilen muz, günlük 2-3 porsiyon kadar tüketilebilir. 1 adet muzun içerisinde yaklaşık 105 kcal vardır, fazlasını tüketmek hem anne adayına hem de bebeğe zarar vereceği için ölçüyü aşmamakta fayda vardır.

    Beslenme listesinden eksik edilmemesi gereken sağlıklı besinlerden biri de muzdur. Hem kilo kontrolü hem de bebeğin gelişimi için uzmanlar tarafından önerilen muz, günlük 2-3 porsiyon kadar tüketilebilir. 1 adet muzun içerisinde yaklaşık 105 kcal vardır, fazlasını tüketmek hem anne adayına hem de bebeğe zarar vereceği için ölçüyü aşmamakta fayda vardır.

  3. Ölçüsüne dikkat ettiğiniz sürece herhangi bir sakıncası olmayan muz kalsiyum, potasyum gibi besin değeri çok yüksek maddeleri içerisinde bulundurur.

    Ölçüsüne dikkat ettiğiniz sürece herhangi bir sakıncası olmayan muz kalsiyum, potasyum gibi besin değeri çok yüksek maddeleri içerisinde bulundurur.

  4. PEKİ, HAMİLELİK DÖNEMİNDE MUZ TÜKETMEK NEDEN ÖNEMLİ?

    PEKİ, HAMİLELİK DÖNEMİNDE MUZ TÜKETMEK NEDEN ÖNEMLİ?

  5. 1- Planlı bir hamilelikte en az 1 ay önce en fazla 3 ay öncesinde folik asit tüketimini vurgulayan uzmanlar, hamilelikte de günlük folik asit tüketimine devam edilmesi gerektiğini söylüyor. Sinir, omurga ve beyin oluşumunda etkili olan folik asit yetersiz alınırsa erken doğum olabilir. Muz da folik asit bakımından yararlı bir meyvedir.    <br>  2- Fetüste bulunan merkezi sinir sistemi hücrelerinin gelişimine yardımcı olur.

    1- Planlı bir hamilelikte en az 1 ay önce en fazla 3 ay öncesinde folik asit tüketimini vurgulayan uzmanlar, hamilelikte de günlük folik asit tüketimine devam edilmesi gerektiğini söylüyor. Sinir, omurga ve beyin oluşumunda etkili olan folik asit yetersiz alınırsa erken doğum olabilir. Muz da folik asit bakımından yararlı bir meyvedir.
    2- Fetüste bulunan merkezi sinir sistemi hücrelerinin gelişimine yardımcı olur.

  6. 3- 225 gramlık muzda %3 oranında demir vardır. Hamilelikte sık görülen kansızlığa karşı muz tüketimi iyi gelir. <br>    4- Mide bulantısına iyi gelir.

    3- 225 gramlık muzda %3 oranında demir vardır. Hamilelikte sık görülen kansızlığa karşı muz tüketimi iyi gelir.
    4- Mide bulantısına iyi gelir.

  7. 5- Anne adayları için muzun en önemli faydalarından biri de hemoglobin veya alyuvarların büyümesidir.   <br>  6- Karın şişkinliğini azaltarak, bağırsak hareketlerini düzene sokar

    5- Anne adayları için muzun en önemli faydalarından biri de hemoglobin veya alyuvarların büyümesidir.
    6- Karın şişkinliğini azaltarak, bağırsak hareketlerini düzene sokar

  8. 7- İshal semptomlarını azaltır.<br>    8- Kas ve kemik gelişimine yardımcı olur.<br>    9-  Şişmeyi ve ödemleri azaltır.

    7- İshal semptomlarını azaltır.
    8- Kas ve kemik gelişimine yardımcı olur.
    9- Şişmeyi ve ödemleri azaltır.

  9. 10- Kan akışındaki dengesizliği giderir.  <br>  11- Enerji verir.

    10- Kan akışındaki dengesizliği giderir.
    11- Enerji verir.

  10. MUZ ANNE KARNINDAKİ BEBEĞE KİLO ALDIRIR MI?<br>    Tok tutucu olmasının yanı sıra vitamin, mineral ve ptasyum değerlerini içerisinde bulunduran muz diğerlerine göre daha kalorili bir meyve olduğu için, anne karnında ağırlığı düşük olan ebeklerin kilo almaları için annelerin tüketmesi önerilebilen bir besin olmaktadır. Peki bu doğru mu?

    MUZ ANNE KARNINDAKİ BEBEĞE KİLO ALDIRIR MI?
    Tok tutucu olmasının yanı sıra vitamin, mineral ve ptasyum değerlerini içerisinde bulunduran muz diğerlerine göre daha kalorili bir meyve olduğu için, anne karnında ağırlığı düşük olan ebeklerin kilo almaları için annelerin tüketmesi önerilebilen bir besin olmaktadır. Peki bu doğru mu?

  11. C vitamini, potasyum ve B6 vitamini bakımından şifalı olan muz, hamilelik döneminde tüketildiği zaman anne karnındaki bebeğin kilo almasına yardımcı olur.

    C vitamini, potasyum ve B6 vitamini bakımından şifalı olan muz, hamilelik döneminde tüketildiği zaman anne karnındaki bebeğin kilo almasına yardımcı olur.

  12. Yaklaşık orta boy büyüklüğünde bir muz, 100 kcal kadar enerji alan anne adayının aldığı kalorinin önemli bir kısmı, bebeğe de gidecek ve bebeğin daha fazla yağ dokusuna sahip olmasını sağlayacaktır.

    Yaklaşık orta boy büyüklüğünde bir muz, 100 kcal kadar enerji alan anne adayının aldığı kalorinin önemli bir kısmı, bebeğe de gidecek ve bebeğin daha fazla yağ dokusuna sahip olmasını sağlayacaktır.

  13. Ancak ne olursa olsun yiyip içeceğiniz her şeyi doktorunuza sormakta fayda var! Aksi halde gebelik şekeri ya da alerjen durumlar görülebilir.

    Ancak ne olursa olsun yiyip içeceğiniz her şeyi doktorunuza sormakta fayda var! Aksi halde gebelik şekeri ya da alerjen durumlar görülebilir.