Son Anket REMRES'ten Geldi!

Son seçim anketinde fark daha az

  1. İSTANBUL seçimine günler kala anketler arka arkaya geliyor. Bu kez anket verilerini Remses Araştırma açıkladı. Ekrem İmamoğlu ile Binali Yıldırım arasındaki oy farkı bu ankette çok daha farklı çıktı. İşte İstanbul için yapılan son anket:

    İSTANBUL seçimine günler kala anketler arka arkaya geliyor. Bu kez anket verilerini Remses Araştırma açıkladı. Ekrem İmamoğlu ile Binali Yıldırım arasındaki oy farkı bu ankette çok daha farklı çıktı. İşte İstanbul için yapılan son anket:

  2. İstanbul seçimine ilişkin son anket sonuçlarını REMRES’in müdürü Emre Şişmanlar duyurdu. İstanbul’daki seçim atmosferindeki değişime dikkat çeken Emre Şişmanlar, AK Parti’nin CHP’ye benzer bir kampanya yürüttüğünü dile getirdi. Şişmanlar, "Artık beka, terörden bahsedilmiyor. Gönül belediyeciliği gibi soyut kavramlar üzerinden konuşulmuyor. Tamamıyla artık AK Parti de indirimlerden, ekonomiden, istihdamdan bahsediyor." dedi.

    İstanbul seçimine ilişkin son anket sonuçlarını REMRES’in müdürü Emre Şişmanlar duyurdu. İstanbul’daki seçim atmosferindeki değişime dikkat çeken Emre Şişmanlar, AK Parti’nin CHP’ye benzer bir kampanya yürüttüğünü dile getirdi. Şişmanlar, "Artık beka, terörden bahsedilmiyor. Gönül belediyeciliği gibi soyut kavramlar üzerinden konuşulmuyor. Tamamıyla artık AK Parti de indirimlerden, ekonomiden, istihdamdan bahsediyor." dedi.

  3. Remses'in müdürü Emre Şişmanlar, şunları söyledi:  <br>-"CHP&#8217;nin 31 Mart öncesi stratejisine dönmüş durumda. Binali Yıldırım, sokaklara zaten çok çıkmıyordu. Mesela şu anda sürekli sokaklarda görüyoruz, genç çocukları yanına alıp &#8216;bunlar benim kankalarım&#8217; diyor. İmamoğlu&#8217;nun kampanyası ister istemez Yıldırım&#8217;ı etkilemiş durumda."

    Remses'in müdürü Emre Şişmanlar, şunları söyledi:
    -"CHP’nin 31 Mart öncesi stratejisine dönmüş durumda. Binali Yıldırım, sokaklara zaten çok çıkmıyordu. Mesela şu anda sürekli sokaklarda görüyoruz, genç çocukları yanına alıp ‘bunlar benim kankalarım’ diyor. İmamoğlu’nun kampanyası ister istemez Yıldırım’ı etkilemiş durumda."

  4. Seçim lisanının değişmesi ne kadar etkili oldu?<br>  Emre Şişmanlar'a göre AK Parti'nin yaptığı değişiklik etkili olmuş görünüyor. Yeni söylemle birlikte iki aday arasındaki oy farkı yüzde 3'e kadar indi. Buna karşın 23 Haziran seçimlerine AK Parti seçmeninin katılımı daha düşük olacak görüşünde.

    Seçim lisanının değişmesi ne kadar etkili oldu?
    Emre Şişmanlar'a göre AK Parti'nin yaptığı değişiklik etkili olmuş görünüyor. Yeni söylemle birlikte iki aday arasındaki oy farkı yüzde 3'e kadar indi. Buna karşın 23 Haziran seçimlerine AK Parti seçmeninin katılımı daha düşük olacak görüşünde.

  5. REMSES İstanbul anket sonuçları<br>  İstanbul seçimlerine ilişkin son anket verilerini duyuran Remses, Yıldırım ve İmamoğlu'nun oy oranlarını şöyle açıkladı:<br>  Binali Yıldırım : oy oranı yüzde 48.53  Ekrem İmamoğlu :  oy oranı yüzde 51.14

    REMSES İstanbul anket sonuçları
    İstanbul seçimlerine ilişkin son anket verilerini duyuran Remses, Yıldırım ve İmamoğlu'nun oy oranlarını şöyle açıkladı:
    Binali Yıldırım : oy oranı yüzde 48.53 Ekrem İmamoğlu : oy oranı yüzde 51.14

  6. Seçimlere ilişkin değerlendirmelerini de paylaşan Remses'in müdürü Emre Şişmanlar, şunları söyledi:  -"Türkiye&#8217;de seçmen kitlesi büyük ölçü de kutuplaşmış durumda. Açık oturum sonrası sosyal medyaya baktığımızda bir tane bile kendi adayını eleştiren yok.

    Seçimlere ilişkin değerlendirmelerini de paylaşan Remses'in müdürü Emre Şişmanlar, şunları söyledi: -"Türkiye’de seçmen kitlesi büyük ölçü de kutuplaşmış durumda. Açık oturum sonrası sosyal medyaya baktığımızda bir tane bile kendi adayını eleştiren yok.

  7. Seçime katılım daha düşük olacak  <br>-Fark şundan kaynaklanacak; katılım biraz daha düşebilir. Özellikle AK Parti açısından katılımın düşmesi bekleniyor. Çünkü muhalefet o konuda da çok konsantre durumda.

    Seçime katılım daha düşük olacak
    -Fark şundan kaynaklanacak; katılım biraz daha düşebilir. Özellikle AK Parti açısından katılımın düşmesi bekleniyor. Çünkü muhalefet o konuda da çok konsantre durumda.

  8. HDP seçmeni ne yapacak?  <br>-&#8220;Kürt seçmen Türkiye&#8217;de en etkili şekilde örgütlü halde bulunan seçmen grubu. Ve HDP cenahından her hangi bir aksi yönde bir açıklama gelmedikçe çok bir değişiklik yaşayacaklarını sanmıyorum.

    HDP seçmeni ne yapacak?
    -“Kürt seçmen Türkiye’de en etkili şekilde örgütlü halde bulunan seçmen grubu. Ve HDP cenahından her hangi bir aksi yönde bir açıklama gelmedikçe çok bir değişiklik yaşayacaklarını sanmıyorum.

  9. Muhafazakar Kürtler ne yapacak?  <br>Şişmanlar, daha önce AK Parti&#8217;ye oy vermiş olan muhafazakâr-Kürt seçmenin sandığa gitme konusunda çekinceli olduğunu belirterek, "Eğer gitse AK Parti&#8217;ye verecek olan Kürt seçmenin bu seçimde de sandığa gitmesini gerektirecek hiçbir şey yok" dedi.

    Muhafazakar Kürtler ne yapacak?
    Şişmanlar, daha önce AK Parti’ye oy vermiş olan muhafazakâr-Kürt seçmenin sandığa gitme konusunda çekinceli olduğunu belirterek, "Eğer gitse AK Parti’ye verecek olan Kürt seçmenin bu seçimde de sandığa gitmesini gerektirecek hiçbir şey yok" dedi.

  10. Bugün son anketi yayınlayan REMSES'in seçimlere ilişkin değerlendirmeleri de önemli. Remses'in müdürü Emre Şişmanlar, şunları söyledi:  <br>-"Türkiye&#8217;de seçmen kitlesi büyük ölçü de kutuplaşmış durumda. Açık oturum sonrası sosyal medyaya baktığımızda bir tane bile kendi adayını eleştiren yok.

    Bugün son anketi yayınlayan REMSES'in seçimlere ilişkin değerlendirmeleri de önemli. Remses'in müdürü Emre Şişmanlar, şunları söyledi:
    -"Türkiye’de seçmen kitlesi büyük ölçü de kutuplaşmış durumda. Açık oturum sonrası sosyal medyaya baktığımızda bir tane bile kendi adayını eleştiren yok.

  11. Seçime katılım daha düşük olacak  <br>-Fark şundan kaynaklanacak; katılım biraz daha düşebilir. Özellikle AK Parti açısından katılımın düşmesi bekleniyor. Çünkü muhalefet o konuda da çok konsantre durumda.

    Seçime katılım daha düşük olacak
    -Fark şundan kaynaklanacak; katılım biraz daha düşebilir. Özellikle AK Parti açısından katılımın düşmesi bekleniyor. Çünkü muhalefet o konuda da çok konsantre durumda.

  12. HDP seçmeni ne yapacak?  <br>-&#8220;Kürt seçmen Türkiye&#8217;de en etkili şekilde örgütlü halde bulunan seçmen grubu. Ve HDP cenahından her hangi bir aksi yönde bir açıklama gelmedikçe çok bir değişiklik yaşayacaklarını sanmıyorum.

    HDP seçmeni ne yapacak?
    -“Kürt seçmen Türkiye’de en etkili şekilde örgütlü halde bulunan seçmen grubu. Ve HDP cenahından her hangi bir aksi yönde bir açıklama gelmedikçe çok bir değişiklik yaşayacaklarını sanmıyorum.

  13. Muhafazakar Kürtler ne yapacak?  <br>Şişmanlar, daha önce AK Parti&#8217;ye oy vermiş olan muhafazakâr-Kürt seçmenin sandığa gitme konusunda çekinceli olduğunu belirterek, "Eğer gitse AK Parti&#8217;ye verecek olan Kürt seçmenin bu seçimde de sandığa gitmesini gerektirecek hiçbir şey yok" dedi.

    Muhafazakar Kürtler ne yapacak?
    Şişmanlar, daha önce AK Parti’ye oy vermiş olan muhafazakâr-Kürt seçmenin sandığa gitme konusunda çekinceli olduğunu belirterek, "Eğer gitse AK Parti’ye verecek olan Kürt seçmenin bu seçimde de sandığa gitmesini gerektirecek hiçbir şey yok" dedi.

  14. -Ayrıca HDP&#8217;li ve muhalif Kürt seçmende, sandığa gitmeyen Kürt seçmen grubunu etkiliyor. &#8216;Bize vermiyorsan da AK Parti için sandığa gitme&#8217; diyebiliyor.

    -Ayrıca HDP’li ve muhalif Kürt seçmende, sandığa gitmeyen Kürt seçmen grubunu etkiliyor. ‘Bize vermiyorsan da AK Parti için sandığa gitme’ diyebiliyor.