Çok Yakında Yok Olacak Meslekler

Bu meslekleri seçerken bir daha düşünün!

  1. Araştırma Ivestopedia tarafından yapıldı. İşte teknolojiye yenilecek meslekler...

    Araştırma Ivestopedia tarafından yapıldı. İşte teknolojiye yenilecek meslekler...

  2. Çiftçilik

    Çiftçilik

  3. Endüstriyel gelişmeler, tarım konusunda yapay zekânın kullanım alanının gelişmesi, robot denebilecek kadar akıllı traktörler ile etkilenecek mesleklerden.

    Endüstriyel gelişmeler, tarım konusunda yapay zekânın kullanım alanının gelişmesi, robot denebilecek kadar akıllı traktörler ile etkilenecek mesleklerden.

  4. Öğretmenlik-Tamamen kalkmasa da öğrencilerin video seyrini kolay bulması nedeniyle online eğitime talep artmaktadır.

    Öğretmenlik-Tamamen kalkmasa da öğrencilerin video seyrini kolay bulması nedeniyle online eğitime talep artmaktadır.

  5. Radyo DJ’liği-Müzik listelerini sıralayabilen hatta müziğin kendisini oluşturabilen robotlar üretilebiliyor. Bu da Radyo DJ’liğini etkileyecektir.

    Radyo DJ’liği-Müzik listelerini sıralayabilen hatta müziğin kendisini oluşturabilen robotlar üretilebiliyor. Bu da Radyo DJ’liğini etkileyecektir.

  6. Postacılık-Lojistik sektöründeki çalışanlarla yaklaşık olarak aynı işi yapan postacılar, robotlar ve drone’lar tarafından işsiz bırakılma tehdidiyle karşı karşıya.

    Postacılık-Lojistik sektöründeki çalışanlarla yaklaşık olarak aynı işi yapan postacılar, robotlar ve drone’lar tarafından işsiz bırakılma tehdidiyle karşı karşıya.

  7. Fast food çalışanları-    Günümüzde endüstriyel robotların hazır gıdaları pişirip servis etme konusunda hiçbir sorun yaşamayacağı ortada.

    Fast food çalışanları- Günümüzde endüstriyel robotların hazır gıdaları pişirip servis etme konusunda hiçbir sorun yaşamayacağı ortada.

  8. Tornacılık ve parça üretimi-Artık tüm dünyada üç boyutlu yazıcıların yaygınlaştığını, yeni sanayi devriminin kapıda olduğunu görüyoruz.

    Tornacılık ve parça üretimi-Artık tüm dünyada üç boyutlu yazıcıların yaygınlaştığını, yeni sanayi devriminin kapıda olduğunu görüyoruz.

  9. Lojistik çalışanları-Tüm lojistik süreçlerinin robotlar, drone’lar ve yapay zekâ tarafından yapılması günümüz teknolojisiyle bile mümkün.

    Lojistik çalışanları-Tüm lojistik süreçlerinin robotlar, drone’lar ve yapay zekâ tarafından yapılması günümüz teknolojisiyle bile mümkün.

  10. Emlakçılık-Günümüzde emlak siteleri ve emlakçılıkla ilgili mobil uygulamalar o kadar yaygınlaştı ki, artık neredeyse kimsenin emlak ofislerine işi düşmüyor.

    Emlakçılık-Günümüzde emlak siteleri ve emlakçılıkla ilgili mobil uygulamalar o kadar yaygınlaştı ki, artık neredeyse kimsenin emlak ofislerine işi düşmüyor.

  11. İnsan kaynakları-Sosyal medya gibi platformların gelişmesiyle birlikte birçok yönetici insan kaynakları departmanına ihtiyaç duymadan, karşıdakinin CV’sine, profiline hatta sadece yorumlarına bakarak iş alımı yapabiliyor.

    İnsan kaynakları-Sosyal medya gibi platformların gelişmesiyle birlikte birçok yönetici insan kaynakları departmanına ihtiyaç duymadan, karşıdakinin CV’sine, profiline hatta sadece yorumlarına bakarak iş alımı yapabiliyor.

  12. Finans uzmanlığı-Tamamen analitik düşünme odaklı bir iş alanı olan finansal uzmanlık, artık yapay zekânın tehdidi altında.

    Finans uzmanlığı-Tamamen analitik düşünme odaklı bir iş alanı olan finansal uzmanlık, artık yapay zekânın tehdidi altında.