Şevval Sam Hastalığını İlk Kez Açıkladı

Şevval Sam hastalığını ilk kez açıkladı

  1. Sanat müziği eserleriyle başladığı konserinde Türkiye’nin dört bir yanından şarkılar seslendiren Sam’a sahnede Defjen adlı def topluluğu ile Yoroz horon ekibi de eşlik etmişti.

    Sanat müziği eserleriyle başladığı konserinde Türkiye’nin dört bir yanından şarkılar seslendiren Sam’a sahnede Defjen adlı def topluluğu ile Yoroz horon ekibi de eşlik etmişti.

  2. Konseri en ön sıradan izleyen anne Leman Sam da sahneye çıkarak “Gönül” şarkısında kızıyla düet yaptı. Ünlü oyuncu ve şarkıcı geçtiğimiz günlerde Posta gazetesine verdiği röportajda kamuoyunda bilinmiyen bir hastalığını açıkladı.

    Konseri en ön sıradan izleyen anne Leman Sam da sahneye çıkarak “Gönül” şarkısında kızıyla düet yaptı. Ünlü oyuncu ve şarkıcı geçtiğimiz günlerde Posta gazetesine verdiği röportajda kamuoyunda bilinmiyen bir hastalığını açıkladı.

  3. bir çok şeyi yiyemediğini ve immünoterapi tedavisi gördüğünü bu nedenle de kendisini daha sağlıklı  hissettiğini söyledi. Şam şunları söyledi:  Ben ‘İmmünoterapi’ tedavisi alıyorum. Alerji testi yapıldı. Zaten bir sürü şeyi yemem yasaklandı. Süt ve süt ürünleri, et ve tavuk yemiyorum. Gluten alerjimden dolayı ekmek de yemiyorum.Her çeşidi olmamakla beraber çok nadir balık yerim. Sebze ve bakliyat ağırlıklı besleniyorum. Kaju peyniri yapıyorum. Bir yandan vitaminlerimi de alıyorum. Çok daha sağlıklı hissediyorum kendimi.

    bir çok şeyi yiyemediğini ve immünoterapi tedavisi gördüğünü bu nedenle de kendisini daha sağlıklı hissettiğini söyledi. Şam şunları söyledi: Ben ‘İmmünoterapi’ tedavisi alıyorum. Alerji testi yapıldı. Zaten bir sürü şeyi yemem yasaklandı. Süt ve süt ürünleri, et ve tavuk yemiyorum. Gluten alerjimden dolayı ekmek de yemiyorum.Her çeşidi olmamakla beraber çok nadir balık yerim. Sebze ve bakliyat ağırlıklı besleniyorum. Kaju peyniri yapıyorum. Bir yandan vitaminlerimi de alıyorum. Çok daha sağlıklı hissediyorum kendimi.

  4. Immünoterapi, alerjiye sebep olan esas nedenleri ortadan kaldırmayı hedefler ve hastalığın doğal seyrini değiştirir. Immünoterapinin çalışma prensibi, hastaya belirli bir alerjenden belirli aralıklarda vererek, vücudun bu alerjene karşı bağışıklık tepkisini tetikleyip sonunda hastanın bu alerjene karşı immünotolerans oluşturmasını sağlamaya dayanır. İmmünotolerans, alerjene maruz kalma durumunda ortaya çıkan semptomların azalması ya da ortadan kalkması anlamına gelir. Bu tarz bir hastalık modifikasyonu, yalnızca alerji immünoterapisi ile gerçekleştirilebilir.

    Immünoterapi, alerjiye sebep olan esas nedenleri ortadan kaldırmayı hedefler ve hastalığın doğal seyrini değiştirir. Immünoterapinin çalışma prensibi, hastaya belirli bir alerjenden belirli aralıklarda vererek, vücudun bu alerjene karşı bağışıklık tepkisini tetikleyip sonunda hastanın bu alerjene karşı immünotolerans oluşturmasını sağlamaya dayanır. İmmünotolerans, alerjene maruz kalma durumunda ortaya çıkan semptomların azalması ya da ortadan kalkması anlamına gelir. Bu tarz bir hastalık modifikasyonu, yalnızca alerji immünoterapisi ile gerçekleştirilebilir.