Göz Altı Torbalarına Sebep Olan Ve Önleyen Besinler

Göz altı torbalarına sebep olan ve önleyen besinler

  1. Göz çevresindeki deri, son derece incedir ve elastikiyeti zayıftır. Ayrıca bu çevreyi gergin tutan sadece bir tek kas bulunur. Bu nedenle göz çevresi kolayca çöker. Uykusuzluk, beslenme gibi faktörler bu durumun ortaya çıkmasına daha çok sebep olabilir. Ancak uykunuzu aldığınız halde hala aynı sorunu yaşıyorsanız, sebebi besinler olabilir. İşte göz altı torbalarının ortaya çıkmasına neden olan besinler...

    Göz çevresindeki deri, son derece incedir ve elastikiyeti zayıftır. Ayrıca bu çevreyi gergin tutan sadece bir tek kas bulunur. Bu nedenle göz çevresi kolayca çöker. Uykusuzluk, beslenme gibi faktörler bu durumun ortaya çıkmasına daha çok sebep olabilir. Ancak uykunuzu aldığınız halde hala aynı sorunu yaşıyorsanız, sebebi besinler olabilir. İşte göz altı torbalarının ortaya çıkmasına neden olan besinler...

  2. Nohut ve siyah fasulye gibi konserveler, sağlığımız açısından zararlı olduğu gibi içerisinde çok fazla sodyum içerir. Bu birçok sağlık sorununa yol açabilir ve göz altı torbalarına, şiş gözlere sebep olabilir. Bu sebeple onları pişirmeden önce, fazla sodyumun çıkması için iyice durulayın veya suda bekletin

    Nohut ve siyah fasulye gibi konserveler, sağlığımız açısından zararlı olduğu gibi içerisinde çok fazla sodyum içerir. Bu birçok sağlık sorununa yol açabilir ve göz altı torbalarına, şiş gözlere sebep olabilir. Bu sebeple onları pişirmeden önce, fazla sodyumun çıkması için iyice durulayın veya suda bekletin

  3. Domates, solanin içeren nighthade bitki grubuna aittir. Solanin, iltihaplanma ve şişkinliğe neden olduğu bilinmektedir. Bu sebeple yemek menünüzden domatesleri çıkarmayı ihmal etmeyin.

    Domates, solanin içeren nighthade bitki grubuna aittir. Solanin, iltihaplanma ve şişkinliğe neden olduğu bilinmektedir. Bu sebeple yemek menünüzden domatesleri çıkarmayı ihmal etmeyin.

  4. Buğday, arpa veya çavdar alerjiniz veya gluten intoleransınız varsa, bunlardan yapılmış herhangi bir şeyi yemek şişkinliğe sebep olabilir.

    Buğday, arpa veya çavdar alerjiniz veya gluten intoleransınız varsa, bunlardan yapılmış herhangi bir şeyi yemek şişkinliğe sebep olabilir.

  5. Laktoz intoleransı, özellikle yetişkinlerde dünya nüfusunun yaklaşık %65 70'in üzerinde görülüyor. Gereksiz şişkinliklere ve göz altı torbalarının olmasına sebep olan süt ve süt ürünlerinden uzak durun. Buna dondurma da dahil!

    Laktoz intoleransı, özellikle yetişkinlerde dünya nüfusunun yaklaşık %65 70'in üzerinde görülüyor. Gereksiz şişkinliklere ve göz altı torbalarının olmasına sebep olan süt ve süt ürünlerinden uzak durun. Buna dondurma da dahil!

  6. Şeker, akla gelebilecek en enflamatuar yiyeceklerden biridir. Vücudun her yerinde iltihaplanmaya neden olur, Özellikle bu durum gözlerin etrafında daha belirgin bir hale gelir. Çünkü cilt incedir ve şişmeye eğilimlidir. Yapay şeker veya tatlandırıcılar, şişkinliğe neden olma konusunda da aynı derecede tehlikelidir.

    Şeker, akla gelebilecek en enflamatuar yiyeceklerden biridir. Vücudun her yerinde iltihaplanmaya neden olur, Özellikle bu durum gözlerin etrafında daha belirgin bir hale gelir. Çünkü cilt incedir ve şişmeye eğilimlidir. Yapay şeker veya tatlandırıcılar, şişkinliğe neden olma konusunda da aynı derecede tehlikelidir.

  7. Tıpkı domatesler gibi, kırmızı biberler de aynı kategoriye girer. Domatesten tek farkıi dokuların yanmasına ve iltihaplanmalarına neden olabilecek kapsaisin adlı bir bileşik içerir. Ve bu iltihap gözlerinizin etrafında kolayca oluşabilir. Peki, göz altı torbalarını hangi besinler engelliyor? İşte o besinler...

    Tıpkı domatesler gibi, kırmızı biberler de aynı kategoriye girer. Domatesten tek farkıi dokuların yanmasına ve iltihaplanmalarına neden olabilecek kapsaisin adlı bir bileşik içerir. Ve bu iltihap gözlerinizin etrafında kolayca oluşabilir. Peki, göz altı torbalarını hangi besinler engelliyor? İşte o besinler...

  8. Maydanoz, böbreklerde oluşan vücuttaki fazla sıvıyı atmanıza yardımcı olur. Bu nedenle sabahları sürekli olarak morarmış, şişmiş ve göz altı torbaları ile uyanırsanız mutlaka düzenli olarak maydanoz tüketmeyi ihmal etmeyin.

    Maydanoz, böbreklerde oluşan vücuttaki fazla sıvıyı atmanıza yardımcı olur. Bu nedenle sabahları sürekli olarak morarmış, şişmiş ve göz altı torbaları ile uyanırsanız mutlaka düzenli olarak maydanoz tüketmeyi ihmal etmeyin.

  9. Göz torbalarını azaltmak için kahvaltıda yulaf lapası tüketmeye başlayabilirsiniz. Yulaf lif bakımından zengindir ve bağırsak hareketlerini kolaylaştırır, böylece şişliği azaltır.

    Göz torbalarını azaltmak için kahvaltıda yulaf lapası tüketmeye başlayabilirsiniz. Yulaf lif bakımından zengindir ve bağırsak hareketlerini kolaylaştırır, böylece şişliği azaltır.

  10. Avokadoyu yemekten ziyade maske olarak gözlerinize uygulayabilirsiniz. Avokado dilimlerini kesin ve gözünüzün üstüne yerleştirin. Yaklaşık 10 dakika kadar bekletin. Koyu halkalar K vitamini eksikliğinden kaynaklanabilir ve avokado bu konuda zengindir .

    Avokadoyu yemekten ziyade maske olarak gözlerinize uygulayabilirsiniz. Avokado dilimlerini kesin ve gözünüzün üstüne yerleştirin. Yaklaşık 10 dakika kadar bekletin. Koyu halkalar K vitamini eksikliğinden kaynaklanabilir ve avokado bu konuda zengindir .

  11. Soğutulmuş salatalık dilimlerini gözünüze koymak, yorgun gözlerinizi tazelemek ve aydınlatmak için harika bir yoldur. Dilimleri 15 dakika kadar göz altınızda bekletin. Sonucuna siz de inanamayacaksınız.

    Soğutulmuş salatalık dilimlerini gözünüze koymak, yorgun gözlerinizi tazelemek ve aydınlatmak için harika bir yoldur. Dilimleri 15 dakika kadar göz altınızda bekletin. Sonucuna siz de inanamayacaksınız.