Uzmanların Çocuk Yetiştirme Tüyoları

Uzmanların önerdiği çocuk büyütme yöntemlerini sizler için düzenledik...

  1. Çocuğunuzun ilerleyen dönemlerde iyi ve karakterli birey olması için uzmanların önerdiği çocuk büyütme yöntemlerini sizler için düzenledik...

    Çocuğunuzun ilerleyen dönemlerde iyi ve karakterli birey olması için uzmanların önerdiği çocuk büyütme yöntemlerini sizler için düzenledik...

  2. ÇOCUĞUNUZLA VAKİT GEÇİRİN    Çocuklarınızın problemlerini dinleyip yapmaktan zevk aldığı hobilere ilgi göstermelisiniz. En önemlisi de konuşurken çocuğunuzu sakın geçiştirmeyin, onu büyük dikkatle dinleyin.

    ÇOCUĞUNUZLA VAKİT GEÇİRİN Çocuklarınızın problemlerini dinleyip yapmaktan zevk aldığı hobilere ilgi göstermelisiniz. En önemlisi de konuşurken çocuğunuzu sakın geçiştirmeyin, onu büyük dikkatle dinleyin.

  3. DEĞERLİ OLDUĞUNU SÖYLEYİN    Sizin için ne kadar değerli olduğunu göstermek bazen yeterli olmayabilir. Sevginizi hissettirmekle beraber bunu ona söylemeniz gerekir.

    DEĞERLİ OLDUĞUNU SÖYLEYİN Sizin için ne kadar değerli olduğunu göstermek bazen yeterli olmayabilir. Sevginizi hissettirmekle beraber bunu ona söylemeniz gerekir.

  4. SORUNLARDAN KAÇIŞ ÇÖZÜM DEĞİL    Mesela çocuğunuz artık futbol oynamak istemediğni söylerse çocuğunuza bunun nedenini sorun ve sorumluluklarını anlatmasını isteyin.

    SORUNLARDAN KAÇIŞ ÇÖZÜM DEĞİL Mesela çocuğunuz artık futbol oynamak istemediğni söylerse çocuğunuza bunun nedenini sorun ve sorumluluklarını anlatmasını isteyin.

  5. HER GÜN ÇOCUĞUNUZDAN YARDIM İSTEYİN VE TEŞEKKÜR EDİN    Yapılan araştırmalar minnet gösteren bireylerin merhametli olduğunu, daha cömert ve yardımcı olduğunu gösteriyor.

    HER GÜN ÇOCUĞUNUZDAN YARDIM İSTEYİN VE TEŞEKKÜR EDİN Yapılan araştırmalar minnet gösteren bireylerin merhametli olduğunu, daha cömert ve yardımcı olduğunu gösteriyor.

  6. Psikologlar çocuğunuz yardım ettiği zaman onları ödüllendirmenizi tavsiye ediyor.

    Psikologlar çocuğunuz yardım ettiği zaman onları ödüllendirmenizi tavsiye ediyor.

  7. OLUMSUZ DÜŞÜNMESİNİ ÖNLEYİN    Çocuğunuzun sinir, utanma, kıskançlık, inat gibi olumsuz duygularla mücadele etmesini sağlayarak iç çatışmalarını çözmesinde yardımcı olmuş olursunuz.

    OLUMSUZ DÜŞÜNMESİNİ ÖNLEYİN Çocuğunuzun sinir, utanma, kıskançlık, inat gibi olumsuz duygularla mücadele etmesini sağlayarak iç çatışmalarını çözmesinde yardımcı olmuş olursunuz.

  8. DÜNYANIN NE KADAR KAPSAMLI OLDUĞUNU ONA GÖSTERİN    Araştırmalara göre hemen hemen her çocuk yalnzıca aile ve arkadaşlarının olduğu küçük dünyalara ilgi gösteriyor.    Bu sınırlı dünyalarının dışına çıkıp başka insanlar ve olaylar ile tanışmaları önemlidir

    DÜNYANIN NE KADAR KAPSAMLI OLDUĞUNU ONA GÖSTERİN Araştırmalara göre hemen hemen her çocuk yalnzıca aile ve arkadaşlarının olduğu küçük dünyalara ilgi gösteriyor. Bu sınırlı dünyalarının dışına çıkıp başka insanlar ve olaylar ile tanışmaları önemlidir

  9. Uzmanlar şöyle söylüyor: 'Çocuğunuzu kibar, şefkatli ve merhametli yetiştirmek kolay değildir. Fakat bunu hepimiz başarabiliriz. Dünyadaki hiçbir şey size bu başarının verdiği mutluluğu veremeyecek.'

    Uzmanlar şöyle söylüyor: 'Çocuğunuzu kibar, şefkatli ve merhametli yetiştirmek kolay değildir. Fakat bunu hepimiz başarabiliriz. Dünyadaki hiçbir şey size bu başarının verdiği mutluluğu veremeyecek.'