Sadece Sebze Yiyenlere Kötü Haber!

İnme ve felç riski artıyor...

  1. İngiltere'de yapılan bir araştırmada et yemeyen sadece sebze ile beslenen kişilerde inme ve felç riskinin artığı ortaya çıkarıldı. 48 bin kişi üzerinde yapılan çalışmada vücutta azalan B vitamin kompleksinin  kan basıncını artırdığı ani tansiyonun da felç ve inme gibi hastalıklara neden olduğu görüldü.

    İngiltere'de yapılan bir araştırmada et yemeyen sadece sebze ile beslenen kişilerde inme ve felç riskinin artığı ortaya çıkarıldı. 48 bin kişi üzerinde yapılan çalışmada vücutta azalan B vitamin kompleksinin kan basıncını artırdığı ani tansiyonun da felç ve inme gibi hastalıklara neden olduğu görüldü.

  2. 1993-2001 yılları arasında Oxford'ta yapılan bir çalışmada balık, sebze ve et yiyen katılımcıların ayrı ayrı vücut komplikasyonları inceleniyor. Uzmanlar inceleme sonucunda sadece sebze yiyen kişilerin ciddi sağlık sorunları ile boğuştuklarını ortaya çıkarıyor. Bunun dışında sebze ve balık yiyen kişilerin sağlıklı aynı zamanda et balık ve sebze yiyenlerin ise daha sağlıklı olduklarının sonucuna varılmıştır.

    1993-2001 yılları arasında Oxford'ta yapılan bir çalışmada balık, sebze ve et yiyen katılımcıların ayrı ayrı vücut komplikasyonları inceleniyor. Uzmanlar inceleme sonucunda sadece sebze yiyen kişilerin ciddi sağlık sorunları ile boğuştuklarını ortaya çıkarıyor. Bunun dışında sebze ve balık yiyen kişilerin sağlıklı aynı zamanda et balık ve sebze yiyenlerin ise daha sağlıklı olduklarının sonucuna varılmıştır.

  3. Bunun sonucunda da sebze yiyen kişilerin B vitamin kompleksi düşer. Kan seviyesinin de düşmesiyle ciddi hastalıklara davetiye çıkar.

    Bunun sonucunda da sebze yiyen kişilerin B vitamin kompleksi düşer. Kan seviyesinin de düşmesiyle ciddi hastalıklara davetiye çıkar.

  4. Uzmanlar aynı zamanda diyetisyenlere de uyarılarda bulundu. Kişilere diyet listesi verilirken kan testinin yapılması ve et ile balıkta bulanan maddelerin başka besinlerden sağlanması gerektiği konusunda uyarıda bulundu.

    Uzmanlar aynı zamanda diyetisyenlere de uyarılarda bulundu. Kişilere diyet listesi verilirken kan testinin yapılması ve et ile balıkta bulanan maddelerin başka besinlerden sağlanması gerektiği konusunda uyarıda bulundu.

  5. Ayrıca sadece inme ve felç değil kalp hastalıklarınında artığı söylendi. Bunun içinde et ve balık tüketiminin haftada en az iki defa 100 gram porsiyonlu olmasını gerekiyor.

    Ayrıca sadece inme ve felç değil kalp hastalıklarınında artığı söylendi. Bunun içinde et ve balık tüketiminin haftada en az iki defa 100 gram porsiyonlu olmasını gerekiyor.