Cilt Güzelleştiren Çörek Otu Yağı Maskesi

Çörek otu yağının cilde faydaları nelerdir?

  1. Omega 3 bakımından oldukça zengin olan çörek otunun cilt bakımında kullanıldığını biliyor musunuz? Uzman estetisyenlerin yaptığı araştırmalara göre çörek otu yağı cilt hücrelerini yenileyerek, adeta pürüzsüz olmasını sağlıyor. Merak edenler için çörek otu yağının cilde faydaları ve çörek otu ile yapılan maske tarifleri bugünkü yazımızda kolayca bulabilirsiniz.

    Omega 3 bakımından oldukça zengin olan çörek otunun cilt bakımında kullanıldığını biliyor musunuz? Uzman estetisyenlerin yaptığı araştırmalara göre çörek otu yağı cilt hücrelerini yenileyerek, adeta pürüzsüz olmasını sağlıyor. Merak edenler için çörek otu yağının cilde faydaları ve çörek otu ile yapılan maske tarifleri bugünkü yazımızda kolayca bulabilirsiniz.

  2. Çörek otu yağı, Asya'ya özgü Nigella Sativa bitkisinden yapılan doğal bir besindir. Hz. Muhammed (sav) bir hadis-i şerifinde "Çörek otuna devam ediniz zira çörek otunda ölümden başka her derde fayda vardır" buyurmuştur. Peygamber Efendimiz (s.a.v)'in bu sözünden sonra o dönemlerde bal ile karıştırılarak tüketilmiştir.

    Çörek otu yağı, Asya'ya özgü Nigella Sativa bitkisinden yapılan doğal bir besindir. Hz. Muhammed (sav) bir hadis-i şerifinde "Çörek otuna devam ediniz zira çörek otunda ölümden başka her derde fayda vardır" buyurmuştur. Peygamber Efendimiz (s.a.v)'in bu sözünden sonra o dönemlerde bal ile karıştırılarak tüketilmiştir.

  3. Kara habbe olarak bilinenn çörek otu, halk arasında her derde şifa olarak kabul edilir. Özellikle bağışıklık sistemini güçlendiren ve içerisindeki vitaminlerle karaciğeri temizleyen çörek otu ile ilgili bir araştırma yapıldı. Yapılan bu araştırmada çörek otundan elde edilen yağın cilde inanılmaz faydaları bulunuyor.

    Kara habbe olarak bilinenn çörek otu, halk arasında her derde şifa olarak kabul edilir. Özellikle bağışıklık sistemini güçlendiren ve içerisindeki vitaminlerle karaciğeri temizleyen çörek otu ile ilgili bir araştırma yapıldı. Yapılan bu araştırmada çörek otundan elde edilen yağın cilde inanılmaz faydaları bulunuyor.

  4. Vücut sağlığı açısından oldukça etkili bir besin olan çörek otundan elde edlen yağ,  ?astım, sedef hastalığı, öksürük, bağışıklık sistemi, artrit, akne, alerji, egzama, diyabet, grip, soğuk algınlığı, yüksek tansiyon, kellik, gastrointestinal ve obezite" gibi pek çok hastalığa yakalanmış kişiler tarafından alternatif olarak kullanılmaktadır.

    Vücut sağlığı açısından oldukça etkili bir besin olan çörek otundan elde edlen yağ, ?astım, sedef hastalığı, öksürük, bağışıklık sistemi, artrit, akne, alerji, egzama, diyabet, grip, soğuk algınlığı, yüksek tansiyon, kellik, gastrointestinal ve obezite" gibi pek çok hastalığa yakalanmış kişiler tarafından alternatif olarak kullanılmaktadır.

  5. PEKİ ÇÖREK OTUNUN CİLDE FAYDALARI NELERDİR?

    PEKİ ÇÖREK OTUNUN CİLDE FAYDALARI NELERDİR?

  6. - Belirtilen mineral ve vitaminlerle birlikte cilt üzerindeki yağlı veya tıkanmış gözeneklerin açılmasını sağlamaktadır.    - Özellikle genç kişilerden sıkça görülen sivilcelerin giderilmesinde de kullanımı bulunmaktadır.      - Doğal yolla cildin nemlendirilmesini sağlayarak çok daha temiz bir görünüm kazandırmaktadır.      - Nemlendirilen cilt ile birlikte tüm ince çizgiler ve kırışıklar da giderilmektedir.      - Amino asitler sayesinde uzun süreli kullanımlar neticesinde ciltte bulunan koyu lekelerin azalması ve zamanla yok olmasını da sağlamaktadır.      - Mantarlı cilt enfeksiyonlarının oluşmaması içinde belirli aralıklarla uygulanması faydalı olmaktadır.      - Cilt kanseri başta olmak üzere çeşitli geniş çaplı hastalıkların önlenmesinde de etki gücü yüksek doğal ürünler arasında bulunmaktadır.

    - Belirtilen mineral ve vitaminlerle birlikte cilt üzerindeki yağlı veya tıkanmış gözeneklerin açılmasını sağlamaktadır. - Özellikle genç kişilerden sıkça görülen sivilcelerin giderilmesinde de kullanımı bulunmaktadır. - Doğal yolla cildin nemlendirilmesini sağlayarak çok daha temiz bir görünüm kazandırmaktadır. - Nemlendirilen cilt ile birlikte tüm ince çizgiler ve kırışıklar da giderilmektedir. - Amino asitler sayesinde uzun süreli kullanımlar neticesinde ciltte bulunan koyu lekelerin azalması ve zamanla yok olmasını da sağlamaktadır. - Mantarlı cilt enfeksiyonlarının oluşmaması içinde belirli aralıklarla uygulanması faydalı olmaktadır. - Cilt kanseri başta olmak üzere çeşitli geniş çaplı hastalıkların önlenmesinde de etki gücü yüksek doğal ürünler arasında bulunmaktadır.

  7. ÇÖREK OTU CİLDE NASIL UYGULANIR?    Çörek otu yağı cildin temiz, pürüzsüz ve bakımlı görünmesini sağlamaktadır. Başta yüz bölümü olmak üzere çeşitli yerlere sürülmesini mümkün olan çörek otu yağı, cilt güzelliği kullanımında bir çorba kaşığı zeytin yağı ile birlikte 4 damla çörek otu yağı yeterli olmaktadır.

    ÇÖREK OTU CİLDE NASIL UYGULANIR? Çörek otu yağı cildin temiz, pürüzsüz ve bakımlı görünmesini sağlamaktadır. Başta yüz bölümü olmak üzere çeşitli yerlere sürülmesini mümkün olan çörek otu yağı, cilt güzelliği kullanımında bir çorba kaşığı zeytin yağı ile birlikte 4 damla çörek otu yağı yeterli olmaktadır.

  8. Karışımı hazırladıktan sonra masaj yaparak cildinize uygulayın. 1 saat kadar beklettikten sonra ılık suyla temizleyebilirsiniz. Çörek otu yağı bu sayede gözeneklerin açıklmasına yardımcı olarak, siyah noktaların azalmasına destek olacaktır.

    Karışımı hazırladıktan sonra masaj yaparak cildinize uygulayın. 1 saat kadar beklettikten sonra ılık suyla temizleyebilirsiniz. Çörek otu yağı bu sayede gözeneklerin açıklmasına yardımcı olarak, siyah noktaların azalmasına destek olacaktır.