Irak Alev Alev! Güvenlik Güçleri Gerçek Mermi Kullanıyor

Çok çarpıcı kareler var

  1. IRAK'ta hükümet karşıtı gösterilerde hayatını kaybedenlerin sayısı 44'e yükseldi. Güvenlik güçleri gerçek mermi kullanıyor. Gösterilerden çok çarpıcı fotoğraflar geliyor.

    IRAK'ta hükümet karşıtı gösterilerde hayatını kaybedenlerin sayısı 44'e yükseldi. Güvenlik güçleri gerçek mermi kullanıyor. Gösterilerden çok çarpıcı fotoğraflar geliyor.

  2. Bağdat ve özellikle güneydeki kentlerde "yaşam koşullarının iyileştirilmesi" talebiyle birkaç gündür devam gösteriler devam ediyor. Güvenlik güçleri de göstericilere zaman zaman gerçek mermi ve göz yaşartıcı gazla müdahale ediyor.

    Bağdat ve özellikle güneydeki kentlerde "yaşam koşullarının iyileştirilmesi" talebiyle birkaç gündür devam gösteriler devam ediyor. Güvenlik güçleri de göstericilere zaman zaman gerçek mermi ve göz yaşartıcı gazla müdahale ediyor.

  3. 100'den fazla yaralı  <br>  "Yolsuzluk, işsizlik ve kamu hizmeti yoksunluğu" nedeniyle düzenlenen gösterilerde, güvenlik güçlerinin müdahalesi sonucu 100'den fazla kişi de yaralandı.

    100'den fazla yaralı
    "Yolsuzluk, işsizlik ve kamu hizmeti yoksunluğu" nedeniyle düzenlenen gösterilerde, güvenlik güçlerinin müdahalesi sonucu 100'den fazla kişi de yaralandı.

  4. Merkezi hükümet tüm birimleri alarma geçirdi  <br>  Irak Savunma Bakanlığı hükümet karşıtı gösteriler nedeniyle kamu kurumları ve diplomatik temsilcilikleri korumak üzere tüm birimlerini alarma geçirdi.

    Merkezi hükümet tüm birimleri alarma geçirdi
    Irak Savunma Bakanlığı hükümet karşıtı gösteriler nedeniyle kamu kurumları ve diplomatik temsilcilikleri korumak üzere tüm birimlerini alarma geçirdi.

  5. Savunma Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, "Bakan Necah eş-Şemeri, devletin egemenliğini, kamu kurumlarını, hayati öneme sahip hedefleri, tüm elçilikleri ve diplomatik temsilcilikleri korumak için tüm birimleri alarm durumuna geçirdi." ifadesi kullanıldı.

    Savunma Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, "Bakan Necah eş-Şemeri, devletin egemenliğini, kamu kurumlarını, hayati öneme sahip hedefleri, tüm elçilikleri ve diplomatik temsilcilikleri korumak için tüm birimleri alarm durumuna geçirdi." ifadesi kullanıldı.

  6. Sosyal medyaya erişimi kesti  <br>  Deden gösteriler nedeniyle Irak'ın birçok kentinde internet kesintisi yaşanıyor. Hükümet, Twitter, Facebook, Instagram ve Whatsapp gibi sosyal medya mecralarına erişimi engelledi.

    Sosyal medyaya erişimi kesti
    Deden gösteriler nedeniyle Irak'ın birçok kentinde internet kesintisi yaşanıyor. Hükümet, Twitter, Facebook, Instagram ve Whatsapp gibi sosyal medya mecralarına erişimi engelledi.

  7. Dışişlerimiz Irak'a seyahat uyarısı yaptı  <br>  Dışişleri Bakanlığı, Irak'ta 1 Ekim'den bu yana devam eden gösteriler nedeniyle, "Vatandaşlarımızın zorunlu olmadığı takdirde bu aşamada olayların yaşandığı bölgelere seyahat etmekten kaçınmaları tavsiye edilmektedir" uyarısında bulundu.

    Dışişlerimiz Irak'a seyahat uyarısı yaptı
    Dışişleri Bakanlığı, Irak'ta 1 Ekim'den bu yana devam eden gösteriler nedeniyle, "Vatandaşlarımızın zorunlu olmadığı takdirde bu aşamada olayların yaşandığı bölgelere seyahat etmekten kaçınmaları tavsiye edilmektedir" uyarısında bulundu.

  8. Irak Başbakanı açıklama yaptı  <br>  Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi, göstericilerin taleplerinin kendileri tarafından anlaşıldığını, ancak hükümetin elinde sihirli bir değneğin bulunmadığını ve bir yıl içinde hayallerin gerçekleşmesinin mümkün olmadığını söyledi.

    Irak Başbakanı açıklama yaptı
    Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi, göstericilerin taleplerinin kendileri tarafından anlaşıldığını, ancak hükümetin elinde sihirli bir değneğin bulunmadığını ve bir yıl içinde hayallerin gerçekleşmesinin mümkün olmadığını söyledi.

  9. İşte zama zaman çatışmaların yaşandığı gösterilerden dikkat çeken kareler...

    İşte zama zaman çatışmaların yaşandığı gösterilerden dikkat çeken kareler...