Sezaryen Doğum Kaç Kez Doğum Yapılabilir?

Sezaryen sonrası doğum...

  1. Normal doğum korkusu sebebiyle sezaryen doğum yöntemini tercih eden hamileler, normal doğumdaki kadar fayda göremese de gayet sağlıklı bir şekilde bebeklerini dünyaya getirebilir. Sezaryen gerektiren durumlarda hayat kurtarıcı bir görevi olan sezaryen doğum sonrasında birkaç sene geçtikten sonra yeniden hamile kalan anne adayları diğer doğumlarını nasıl gerçekleştirebilir? Sezaryen ile kaç kez doğum yapılır? Sezaryen sonrası doğum...

    Normal doğum korkusu sebebiyle sezaryen doğum yöntemini tercih eden hamileler, normal doğumdaki kadar fayda göremese de gayet sağlıklı bir şekilde bebeklerini dünyaya getirebilir. Sezaryen gerektiren durumlarda hayat kurtarıcı bir görevi olan sezaryen doğum sonrasında birkaç sene geçtikten sonra yeniden hamile kalan anne adayları diğer doğumlarını nasıl gerçekleştirebilir? Sezaryen ile kaç kez doğum yapılır? Sezaryen sonrası doğum...

  2. SEZARYEN İLE KAÇ KEZ DOĞUM YAPILABİLİR? SEZARYEN SONRASI DOĞUM...    İlk doğumunu sezaryenle yapmış olan annelerin ikinci doğumunu gerçekleştirirken hangi doğum yöntemini tercih edeceği tartışılır konulardandır. İlk doğumdaki sezaryen dikişlerinin iyileşme durumu göz önünde bulundurulur. İlk doğum ile ikinci doğum arasında 12 aydan daha az bir vakit varsa rahim yırtılması, çok ciddi komplikasyonlar ve kan nakline ihtiyaç duyulabilir.

    SEZARYEN İLE KAÇ KEZ DOĞUM YAPILABİLİR? SEZARYEN SONRASI DOĞUM... İlk doğumunu sezaryenle yapmış olan annelerin ikinci doğumunu gerçekleştirirken hangi doğum yöntemini tercih edeceği tartışılır konulardandır. İlk doğumdaki sezaryen dikişlerinin iyileşme durumu göz önünde bulundurulur. İlk doğum ile ikinci doğum arasında 12 aydan daha az bir vakit varsa rahim yırtılması, çok ciddi komplikasyonlar ve kan nakline ihtiyaç duyulabilir.

  3. Bu nedenle her iki doğum arasındaen az 12 aylık bir dönem olması ile beraber ideal görülen aralık 2 senedir.

    Bu nedenle her iki doğum arasındaen az 12 aylık bir dönem olması ile beraber ideal görülen aralık 2 senedir.

  4. SEZARYEN DOĞUMUN TETİKLEDİĞİ 3 HASTALIK    Her geçen gün daha da artış gösteren astım hastalığı, orta ve yüksek gelirli ülkelerde daha sık görülüyor

    SEZARYEN DOĞUMUN TETİKLEDİĞİ 3 HASTALIK Her geçen gün daha da artış gösteren astım hastalığı, orta ve yüksek gelirli ülkelerde daha sık görülüyor

  5. Sık görülmesinin sebebi ise sezaryen doğumların artması.

    Sık görülmesinin sebebi ise sezaryen doğumların artması.

  6. Kuzey İrlanda'da yapılan çalışmalara göre sezaryen doğumu tercih eden annelerin bebeklerinde astım riskinin yüzde 20 daha fazla olduğu gözlemlendi.

    Kuzey İrlanda'da yapılan çalışmalara göre sezaryen doğumu tercih eden annelerin bebeklerinde astım riskinin yüzde 20 daha fazla olduğu gözlemlendi.

  7. Normal doğumla dünyaya gelen bebeklerin annenin faydalı mikropları ile temas etmesi ve ilerleyen zamanlarda alerjiye daha daha dayanıklı olduğu belirlendi.

    Normal doğumla dünyaya gelen bebeklerin annenin faydalı mikropları ile temas etmesi ve ilerleyen zamanlarda alerjiye daha daha dayanıklı olduğu belirlendi.

  8. YARARLI MİKROPLAR NE YAPAR?

    YARARLI MİKROPLAR NE YAPAR?

  9. Yararlı mikrop olarak nitelendirdiğimiz mikroplar bizleri hastalıklara karşı korur.

    Yararlı mikrop olarak nitelendirdiğimiz mikroplar bizleri hastalıklara karşı korur.

  10. Anne karnında olan bu mikroplar, doğum esnasında kanallar aracılığıyla vücuttan çıkabiliyor.

    Anne karnında olan bu mikroplar, doğum esnasında kanallar aracılığıyla vücuttan çıkabiliyor.

  11. Sezaryen doğumla bebek mikropsuz olan yerden çıkarak hastane ortamında kalıyor.

    Sezaryen doğumla bebek mikropsuz olan yerden çıkarak hastane ortamında kalıyor.

  12. Yararlı mikroptan yoksun bırakılan bebek, bağışıklık sisteminde güçleniyor.

    Yararlı mikroptan yoksun bırakılan bebek, bağışıklık sisteminde güçleniyor.

  13. Buna bağlı olarakta ilerleyen dönemlerde oto-immus rahatsızlıklar olabiliyor.

    Buna bağlı olarakta ilerleyen dönemlerde oto-immus rahatsızlıklar olabiliyor.

  14. Tüm bunların dışında diyabet sorunlarının da sezaryeni tercih eden annelerin bebeklerinde görüldüğü riskler arasında.

    Tüm bunların dışında diyabet sorunlarının da sezaryeni tercih eden annelerin bebeklerinde görüldüğü riskler arasında.