Günün En İlginç 5 Bilgisi

İşte pek az kişinin bildiği ilginç bilgiler...

  1. Ortalama bir kurşun kalem yaklaşık 56 kilometre uzunluğunda çizgi çizebilir.

    Ortalama bir kurşun kalem yaklaşık 56 kilometre uzunluğunda çizgi çizebilir.

  2. Gezegenimizde insanoğlunu ortalama ömrü 80 yıl. Güneş sistemimizdeki diğer gezegenler için benzer bir süreyi söylemek hayli güç.     Merkür Güneş'in gezegene değdiği tarafında 427 Celsius derece, diğer tarafında ise eksi 179 derece sıcaklığa ev sahipliği yapıyor. Yani bir insan en iyi ihtimal ile bu gezegende 2 dakika hayatta kalabilir.     Mars için de benzer bir senaryo geçerli. Bir insan Mars'ta nefesini tutabildiği süre boyunca yaşayabilir. Diğer gezegenler için maksimum hayatta kalma süresi 1 saniye.

    Gezegenimizde insanoğlunu ortalama ömrü 80 yıl. Güneş sistemimizdeki diğer gezegenler için benzer bir süreyi söylemek hayli güç. Merkür Güneş'in gezegene değdiği tarafında 427 Celsius derece, diğer tarafında ise eksi 179 derece sıcaklığa ev sahipliği yapıyor. Yani bir insan en iyi ihtimal ile bu gezegende 2 dakika hayatta kalabilir. Mars için de benzer bir senaryo geçerli. Bir insan Mars'ta nefesini tutabildiği süre boyunca yaşayabilir. Diğer gezegenler için maksimum hayatta kalma süresi 1 saniye.

  3. İNSAN ÖLÜMÜNE EN ÇOK SEBEP OLAN HAYVAN HANGİSİDİR?  Bu sorunun cevabı açık ara sivrisinek...Şu ana kadar ölmüş olan insanların yarısı dişi sivrisinekler tarafından öldürüldü. Günümüzde bile her 12 saniyede bir kişi sivrisineklerden kaynaklanan sebeplerle hayatını kaybediyor.

    İNSAN ÖLÜMÜNE EN ÇOK SEBEP OLAN HAYVAN HANGİSİDİR? Bu sorunun cevabı açık ara sivrisinek...Şu ana kadar ölmüş olan insanların yarısı dişi sivrisinekler tarafından öldürüldü. Günümüzde bile her 12 saniyede bir kişi sivrisineklerden kaynaklanan sebeplerle hayatını kaybediyor.

  4. OKYANUSLARDA KAÇ TON ALTIN BULUNUYOR?  Okyanuslar yaklaşık 20 milyon ton altın bulundurmaktadır.

    OKYANUSLARDA KAÇ TON ALTIN BULUNUYOR? Okyanuslar yaklaşık 20 milyon ton altın bulundurmaktadır.

  5. Emoji'nin mucidi kimdir?<br>  Son dönemde bir hayli popüler hale gelen emoji'ler; 1998-1999 yıllarında Japonya?da, dünyanın ilk mobil internet sistemi NTT DoCoMo?nun i-mode mobile Internet platformunda çalışan ekibin bir üyesi olan Shigetaka Kurita tarafından ortaya çıkarıldı.

    Emoji'nin mucidi kimdir?
    Son dönemde bir hayli popüler hale gelen emoji'ler; 1998-1999 yıllarında Japonya?da, dünyanın ilk mobil internet sistemi NTT DoCoMo?nun i-mode mobile Internet platformunda çalışan ekibin bir üyesi olan Shigetaka Kurita tarafından ortaya çıkarıldı.