Aspirin İle Yapılan Saç Maskesi

Aspirin saça iyi gelir mi?

  1. Genellikle ağrı kesici ve ateş düşürücü özelliğiyle bilinen, yalnızca eczanelerde satılan aspirinin saç dökülmesini önlediğini biliyor muydunuz? Saç bakım uzmanları tarafından sıklıkla kullanılan aspirinli saç maskesi; saç derisindeki gözeneklerin açılmasını sağlıyor, saçların daha güzel ve canlı görünmesine yardımcı oluyor. İşte aspirinin saça faydaları ve aspirin ile yapılan saç maskesi tarifi:

    Genellikle ağrı kesici ve ateş düşürücü özelliğiyle bilinen, yalnızca eczanelerde satılan aspirinin saç dökülmesini önlediğini biliyor muydunuz? Saç bakım uzmanları tarafından sıklıkla kullanılan aspirinli saç maskesi; saç derisindeki gözeneklerin açılmasını sağlıyor, saçların daha güzel ve canlı görünmesine yardımcı oluyor. İşte aspirinin saça faydaları ve aspirin ile yapılan saç maskesi tarifi:

  2. Genellikle başımız ağrıdığında kullanmayı tercih ettiğimiz, en etkili ağrı kesicilerden biri olan aspirin yapılan bir araştırma sonucunda elde edilen bilgiye göre, içerisinde yüksek oranda bulunan D2 prostaglandin sayesinde saç dökülmesini ve kepeklenmeyi önlediği ortaya çıktı.

    Genellikle başımız ağrıdığında kullanmayı tercih ettiğimiz, en etkili ağrı kesicilerden biri olan aspirin yapılan bir araştırma sonucunda elde edilen bilgiye göre, içerisinde yüksek oranda bulunan D2 prostaglandin sayesinde saç dökülmesini ve kepeklenmeyi önlediği ortaya çıktı.

  3. 3/9  Tweetle Facebook'ta paylaş    Bileşenlerinde bol miktarda salisilik asit bulunan aspirinli saç maskesi, özellikle sık şampuan kullanmanın neden olduğu kepek oluşumunu ciddi ölçüde gideriyor.    Saçtaki kepek oluşumunu gideren aspirinli saç maskesini hazırlamak için öncelikle bir adet aspirini havanda döverek toz haline getirin. Ardından toz haline getirdiğiniz aspirinleri kullandığınız şampuanınızın içine ilave edin. Saçını şampuanladığınızda şampuanı saçınızda 5 dakika boyunca bekletin ve saçınızı bol suyla durulayın.

    3/9 Tweetle Facebook'ta paylaş Bileşenlerinde bol miktarda salisilik asit bulunan aspirinli saç maskesi, özellikle sık şampuan kullanmanın neden olduğu kepek oluşumunu ciddi ölçüde gideriyor. Saçtaki kepek oluşumunu gideren aspirinli saç maskesini hazırlamak için öncelikle bir adet aspirini havanda döverek toz haline getirin. Ardından toz haline getirdiğiniz aspirinleri kullandığınız şampuanınızın içine ilave edin. Saçını şampuanladığınızda şampuanı saçınızda 5 dakika boyunca bekletin ve saçınızı bol suyla durulayın.

  4. - Bileşenlerindeki salisilik asit sayesinde saçlara ışıltı ve canlılık veren aspirin maskesi; bir yandan da saç diplerinin daha rahat bir şekilde nefes almasına öncülük ediyor.  <br>  - Mükemmel bir peeling olan aspirinli saç maskesi; saçları derinlemesine temizleyerek, saçtaki mantar oluşumunu önlüyor.  <br>  Saç kuruluğuna da iyi gelen aspirinli maske; saç diplerini ölü hücrelerden arındırıyor.

    - Bileşenlerindeki salisilik asit sayesinde saçlara ışıltı ve canlılık veren aspirin maskesi; bir yandan da saç diplerinin daha rahat bir şekilde nefes almasına öncülük ediyor.
    - Mükemmel bir peeling olan aspirinli saç maskesi; saçları derinlemesine temizleyerek, saçtaki mantar oluşumunu önlüyor.
    Saç kuruluğuna da iyi gelen aspirinli maske; saç diplerini ölü hücrelerden arındırıyor.

  5. 5/9  Tweetle Facebook'ta paylaş    PEKİ ASPİRİNLE SAÇ MASKESİ NASIL YAPILIR?  <br>  2 adet aspirini toz haline getirin. Doğal şampuanınızın içerisine ekleyip karıştırın.    Duş esnasında masaj yaparak kullanabilirsiniz. Bu yöntem saçtaki kepenmeyi giderir

    5/9 Tweetle Facebook'ta paylaş PEKİ ASPİRİNLE SAÇ MASKESİ NASIL YAPILIR?
    2 adet aspirini toz haline getirin. Doğal şampuanınızın içerisine ekleyip karıştırın. Duş esnasında masaj yaparak kullanabilirsiniz. Bu yöntem saçtaki kepenmeyi giderir

  6. Aspirin ile yapılabilecek diğer yöntem ise 1 bardak ılık suyun içerisine 6 adet aspirini koyun erimesini sağlayın. Saçlarınızı ovalayarak bu karışımı sürün.    Bu yöntem saç renginizin sabit kalmasına özellikle de boyalı saçların uzun süre aynı renkte sabit kalmasını sağlayacaktır.

    Aspirin ile yapılabilecek diğer yöntem ise 1 bardak ılık suyun içerisine 6 adet aspirini koyun erimesini sağlayın. Saçlarınızı ovalayarak bu karışımı sürün. Bu yöntem saç renginizin sabit kalmasına özellikle de boyalı saçların uzun süre aynı renkte sabit kalmasını sağlayacaktır.

  7. 7/9  Tweetle Facebook'ta paylaş    Büyük bir bardak su alın. 30 adet aspirin ve 1 çorba kaşığı karbonatı suyun içerisine koyun. İyice karıştırdıktan sonra cezvede karışım koyulaşana kadar ısıtın.    Duş sonrasında saçlarınızı nemlendirmek için tüm karışımı uygulayıp, 30 dakika boyunca bekletin. Ilık su ile durulayabilirsiniz.

    7/9 Tweetle Facebook'ta paylaş Büyük bir bardak su alın. 30 adet aspirin ve 1 çorba kaşığı karbonatı suyun içerisine koyun. İyice karıştırdıktan sonra cezvede karışım koyulaşana kadar ısıtın. Duş sonrasında saçlarınızı nemlendirmek için tüm karışımı uygulayıp, 30 dakika boyunca bekletin. Ilık su ile durulayabilirsiniz.

  8. Aspirinli Saç Maskesi Tarifi(Suna Dumankaya)  <br>  Malzemeler:  <br>  1 tatlı kaşığı tatlı badem yağı  4 adet toz haline getirilmiş aspirin  1 tatlı kaşığı toz halinde bira mayası  Bir kahve fincanı kekik yağı  <br>  Hazırlanışı:<br>    Tüm malzemeleri bir kasede iyice karıştırdıktan sonra tıpkı boya sürer gibi karışımı saç diplerinize yedirerek, sürün.    2 saat bekleyin ve saçınızı bol suyla durulayın.    Haftada bir kez olacak şekilde bu maskeyi saçlarınıza uyguladığınız takdirde saç dökülmesini durdurabilir ve yeni saç tellerinin daha güçlü ve kalın bir şekilde çıkmasını garantileyebilirsiniz.

    Aspirinli Saç Maskesi Tarifi(Suna Dumankaya)
    Malzemeler:
    1 tatlı kaşığı tatlı badem yağı 4 adet toz haline getirilmiş aspirin 1 tatlı kaşığı toz halinde bira mayası Bir kahve fincanı kekik yağı
    Hazırlanışı:
    Tüm malzemeleri bir kasede iyice karıştırdıktan sonra tıpkı boya sürer gibi karışımı saç diplerinize yedirerek, sürün. 2 saat bekleyin ve saçınızı bol suyla durulayın. Haftada bir kez olacak şekilde bu maskeyi saçlarınıza uyguladığınız takdirde saç dökülmesini durdurabilir ve yeni saç tellerinin daha güçlü ve kalın bir şekilde çıkmasını garantileyebilirsiniz.

  9. ASPİRİNLE SAÇ BAKIMI NASIL YAPILIR?  <br>  Malzemeler:<br>    1 su bardağı su  1 çorba kaşığı karbonat  30 adet aspirin    Hazırlanışı:<br>    Bir cezveye bir su bardağı suyu koyduktan ve kaynattıktan sonra kaynar suyun içine 30 adet aspirini ilave edin ve aspirinlerin çözülmesini bekleyin.    Aspirinler eridiğinde cezveye 1 çorba kaşığı karbonatı da ekleyin.    Tüm malzemeleri iyice karıştırın ve aspirinle saç maskesini ılımaya bırakın.    Aspirin maskesini ılımaya bıraktığınızda saçlarınızı yıkayın ve saç havlusu ile durulayın.    Havlu ile duruladığınız saçlarınıza ve saç diplerinize aspirinli saç maskesini masaj yaparak sürün.    30 dakika bekleyin ve saçınızı bol su ve şampuanla yıkayın.    Bu maske sayesinde saçlarınızdaki kepeklerden kısa bir sürede kurtulabilirsiniz.

    ASPİRİNLE SAÇ BAKIMI NASIL YAPILIR?
    Malzemeler:
    1 su bardağı su 1 çorba kaşığı karbonat 30 adet aspirin Hazırlanışı:
    Bir cezveye bir su bardağı suyu koyduktan ve kaynattıktan sonra kaynar suyun içine 30 adet aspirini ilave edin ve aspirinlerin çözülmesini bekleyin. Aspirinler eridiğinde cezveye 1 çorba kaşığı karbonatı da ekleyin. Tüm malzemeleri iyice karıştırın ve aspirinle saç maskesini ılımaya bırakın. Aspirin maskesini ılımaya bıraktığınızda saçlarınızı yıkayın ve saç havlusu ile durulayın. Havlu ile duruladığınız saçlarınıza ve saç diplerinize aspirinli saç maskesini masaj yaparak sürün. 30 dakika bekleyin ve saçınızı bol su ve şampuanla yıkayın. Bu maske sayesinde saçlarınızdaki kepeklerden kısa bir sürede kurtulabilirsiniz.