İlk Otomobili Kim, Ne Zaman İcat Etti?

İlginç bilgiler

  1. Otomobili kim icat etti, saat yönünde dönen tek gezegen hangisidir, global internet kesilebilir mi, yolcu uçağına yıldırım düşerse ne olur, oksijen ne renktir, savaştan üç kat daha tehlikeli olan şey nedir, Evren ne renktir, Nükleer savaştan sağ çıkması en muhtemel şey nedir? İşte pek az kişinin bildiği ilginç bilgiler...<br>Otomobillerin mucidi olarak Karl Benz gösteriliyor. Bunun nedeni Benz'in benzinle çalışan, içten yanmalı bir motora ev sahipliği yapan aracı ilk kez kullanınan kişi olması.1886 yılında patenti alınan araç çağımızdaki modeller gibi çalıştığı için ilk otomobil olarak kabul ediliyor.

    Otomobili kim icat etti, saat yönünde dönen tek gezegen hangisidir, global internet kesilebilir mi, yolcu uçağına yıldırım düşerse ne olur, oksijen ne renktir, savaştan üç kat daha tehlikeli olan şey nedir, Evren ne renktir, Nükleer savaştan sağ çıkması en muhtemel şey nedir? İşte pek az kişinin bildiği ilginç bilgiler...
    Otomobillerin mucidi olarak Karl Benz gösteriliyor. Bunun nedeni Benz'in benzinle çalışan, içten yanmalı bir motora ev sahipliği yapan aracı ilk kez kullanınan kişi olması.1886 yılında patenti alınan araç çağımızdaki modeller gibi çalıştığı için ilk otomobil olarak kabul ediliyor.

  2. BİR İNSAN HAYATI BOYUNCA KAÇ KİLOGRAM DERİ KAYBEDER?    Bir insan hayatı boyunca ortalama 22 kilogram deri kaybediyor.

    BİR İNSAN HAYATI BOYUNCA KAÇ KİLOGRAM DERİ KAYBEDER? Bir insan hayatı boyunca ortalama 22 kilogram deri kaybediyor.

  3. İpek böcekleri 2 ayda ağırlıklarının 80 bin katı kadar beslenir.

    İpek böcekleri 2 ayda ağırlıklarının 80 bin katı kadar beslenir.

  4. 1 GÜN KAÇ SAAT, KAÇ DAKİKA, KAÇ SANİYEDİR?    Bir gün tam olarak 23 saat 56 dakika 4.004 saniyedir

    1 GÜN KAÇ SAAT, KAÇ DAKİKA, KAÇ SANİYEDİR? Bir gün tam olarak 23 saat 56 dakika 4.004 saniyedir

  5. OTOMOBİLLERİN KORNALARI GENELLİKLE HANGİ NOTADA ÇALAR?    Otomobillerin çoğunun kornası Fa notasından çalmaktadır.

    OTOMOBİLLERİN KORNALARI GENELLİKLE HANGİ NOTADA ÇALAR? Otomobillerin çoğunun kornası Fa notasından çalmaktadır.

  6. İLK EVCİLLEŞTİRİLEN HAYVAN HANGİSİDİR?    İnsanoğlu tarafından ilk evcilleştirilen hayvan Ren geyikleridir.

    İLK EVCİLLEŞTİRİLEN HAYVAN HANGİSİDİR? İnsanoğlu tarafından ilk evcilleştirilen hayvan Ren geyikleridir.

  7. DÜNYANIN EN KALABALIK KENTİ HANGİSİDİR?    Dünyanın en kalabalık şehri 37,435,191 nüfusu ile Japonya'nın başkenti Tokyo'dur.

    DÜNYANIN EN KALABALIK KENTİ HANGİSİDİR? Dünyanın en kalabalık şehri 37,435,191 nüfusu ile Japonya'nın başkenti Tokyo'dur.

  8. DÜNYANIN EN UZUN TRAFİK SIKIŞIKLIĞI KAÇ GÜN SÜRDÜ?          Dünyada en uzun süren trafik sıkışıklığı 2010 yılında Çin'de meydana gelmiş ve 12 gün sürmüştür.

    DÜNYANIN EN UZUN TRAFİK SIKIŞIKLIĞI KAÇ GÜN SÜRDÜ? Dünyada en uzun süren trafik sıkışıklığı 2010 yılında Çin'de meydana gelmiş ve 12 gün sürmüştür.

  9. TARİHİN EN BÜYÜK DENİZ FACİASI HANGİSİDİR?    Alman seyahat gemisi Wilhelm Gustloff, 30 Ocak 1945 günü bir SSCB denizaltısı tarafından batırıldı ve 9 bin 343 kişi hayatını kaybetti.

    TARİHİN EN BÜYÜK DENİZ FACİASI HANGİSİDİR? Alman seyahat gemisi Wilhelm Gustloff, 30 Ocak 1945 günü bir SSCB denizaltısı tarafından batırıldı ve 9 bin 343 kişi hayatını kaybetti.

  10. İSTANBUL BOĞAZI'NIN UZUNLUĞU KAÇ KİLOMETREDİR?    İstanbul Boğazı, Karadeniz ile Marmara Denizi'ni bağlayan 29.9 km uzunluğunda bir su yoludur.

    İSTANBUL BOĞAZI'NIN UZUNLUĞU KAÇ KİLOMETREDİR? İstanbul Boğazı, Karadeniz ile Marmara Denizi'ni bağlayan 29.9 km uzunluğunda bir su yoludur.

  11. ASTRONOTLAR NEDEN HEP BEYAZ GİYER?    Astronotların giydiği giysilerin Güneş'ten gelen ve uzay yürüyüşleri sırasında korunma şansının olmadığı ışınımları büyük ölçüde yansıtabilir olması için beyaz renkli olmaları gerekiyor.

    ASTRONOTLAR NEDEN HEP BEYAZ GİYER? Astronotların giydiği giysilerin Güneş'ten gelen ve uzay yürüyüşleri sırasında korunma şansının olmadığı ışınımları büyük ölçüde yansıtabilir olması için beyaz renkli olmaları gerekiyor.