Sadece Android Telefonlarda Var

Birçok kişi bu özelliği bilmiyor!

  1. Fakat, bu özellikler o kadar işinize yarayacak ki... İşte Android telefonların bilinmeyen özellikleri...

    Fakat, bu özellikler o kadar işinize yarayacak ki... İşte Android telefonların bilinmeyen özellikleri...

  2. Daha hızlı mesaj yazmak için parmağınızı harflerin üzerinde gezdirin<br>  Google klavye ve diğer pek çok klavye uygulamasında bulunan bu özellik ile mesaj ve notlarınızı daha hızlı oluşturabilirsiniz.

    Daha hızlı mesaj yazmak için parmağınızı harflerin üzerinde gezdirin
    Google klavye ve diğer pek çok klavye uygulamasında bulunan bu özellik ile mesaj ve notlarınızı daha hızlı oluşturabilirsiniz.

  3. Yüz tanıma kilidi<br>  Yüz tanıma kilidi her telefonda yer almasa da çok satılan markaların birçok cihazında mevcut. Geriye sadece cihazınıza fotoğrafınızı tanımlamak kalıyor.

    Yüz tanıma kilidi
    Yüz tanıma kilidi her telefonda yer almasa da çok satılan markaların birçok cihazında mevcut. Geriye sadece cihazınıza fotoğrafınızı tanımlamak kalıyor.

  4. Uygulama veya oyunların ekran görüntüsünü alın<br>  Android işletim sistemli bir telefonunuz varsa her an ekran görüntüsü alabilirsiniz. Ekran görüntüsü alma işlemi cihazdan cihaza farklılık gösterebiliyor. Fakat, bunun için tek yapmanız gereken, "Power + Ses Azaltma" veya "Home + Power" gibi kombinasyonları kullanarak aynı anda 2 veya 3 tuşa aynı anda basmak.

    Uygulama veya oyunların ekran görüntüsünü alın
    Android işletim sistemli bir telefonunuz varsa her an ekran görüntüsü alabilirsiniz. Ekran görüntüsü alma işlemi cihazdan cihaza farklılık gösterebiliyor. Fakat, bunun için tek yapmanız gereken, "Power + Ses Azaltma" veya "Home + Power" gibi kombinasyonları kullanarak aynı anda 2 veya 3 tuşa aynı anda basmak.

  5. İnternet paketinizi aşmamak için kendi kotanızı oluşturun<br>  Artık telefonlar internetsiz olmuyor. WiFi bağlantısı olmadığı zamanlarda video izlemek gibi eylemler internet paketinizin hızla dolmasına neden olabilir. Veri kullanımını sınırlamak isterseniz Ayarlar > Veri Kullanımı adımlarını takip ederek grafikteki çubuğu sürükleyin ve sınırınızı belirleyin.

    İnternet paketinizi aşmamak için kendi kotanızı oluşturun
    Artık telefonlar internetsiz olmuyor. WiFi bağlantısı olmadığı zamanlarda video izlemek gibi eylemler internet paketinizin hızla dolmasına neden olabilir. Veri kullanımını sınırlamak isterseniz Ayarlar > Veri Kullanımı adımlarını takip ederek grafikteki çubuğu sürükleyin ve sınırınızı belirleyin.

  6. Avucunuzla yapabileceğiniz tek bir hareketle telefonunuzu sessize alın veya ekran görüntüsü çekin<br>  Eğer Samsung markalı bir telefonunuz varsa bu özelliği kullanabilirsiniz. Telefonunuzun Ayarlar bölümünden Hareketler ve İşaretler seçeneğini seçerek istediğiniz özelliği aktif hale getirin.

    Avucunuzla yapabileceğiniz tek bir hareketle telefonunuzu sessize alın veya ekran görüntüsü çekin
    Eğer Samsung markalı bir telefonunuz varsa bu özelliği kullanabilirsiniz. Telefonunuzun Ayarlar bölümünden Hareketler ve İşaretler seçeneğini seçerek istediğiniz özelliği aktif hale getirin.

  7. Fotoğraflarınızı ve videolarınızı slayt ya da film haline getirin<br>  Android cihazınıza Google+ yükleyin. Fotoğraflar uygulaması ile fotoğraf ve videolarınızı kolayca bir filme dönüştürün. Ayrıca müzik veya çeşitli efektler de ekleyerek paylaşımlarınız daha eğlenceli olabilir.

    Fotoğraflarınızı ve videolarınızı slayt ya da film haline getirin
    Android cihazınıza Google+ yükleyin. Fotoğraflar uygulaması ile fotoğraf ve videolarınızı kolayca bir filme dönüştürün. Ayrıca müzik veya çeşitli efektler de ekleyerek paylaşımlarınız daha eğlenceli olabilir.

  8. Google'da konuşarak arama yapın<br>  Google işletim sistemi Android cihazların arama motorunu kullanmasını kolaylaştırıyor. Google'da arama yapmak isterseniz mikrofon simgesine dokunarak konuşun.

    Google'da konuşarak arama yapın
    Google işletim sistemi Android cihazların arama motorunu kullanmasını kolaylaştırıyor. Google'da arama yapmak isterseniz mikrofon simgesine dokunarak konuşun.

  9. Bilgisayarınızda veya diğer cihazlarınızda açık olan Google Chrome sekmelerini görün<br>  Google Chrome'da hangi cihazdan oturum açarsanız açın diğer cihazlardaki sekmeleri görebilirsiniz. Telefonunuzda bulunan Chrome uygulaması ile bilgisayarınızda açtığınız sekmeleri görüntülemek için menüden "Son sekmeler" seçeneğine gitmeniz yeterli.

    Bilgisayarınızda veya diğer cihazlarınızda açık olan Google Chrome sekmelerini görün
    Google Chrome'da hangi cihazdan oturum açarsanız açın diğer cihazlardaki sekmeleri görebilirsiniz. Telefonunuzda bulunan Chrome uygulaması ile bilgisayarınızda açtığınız sekmeleri görüntülemek için menüden "Son sekmeler" seçeneğine gitmeniz yeterli.

  10. Telefonunuzu ekrana bakarak aktif hale getirin<br>  Sadece Samsung cihazlarda bulunan bu özellik, telefonunuza baktığınız süre boyunca ekranın kapanmasını önlüyor. Smart Screen olarak yer alan bu özelliği aktif hale getirmek için Ayarlar > Ekran > Akıllı Duraklatma adımlarını takip edebilirsiniz.

    Telefonunuzu ekrana bakarak aktif hale getirin
    Sadece Samsung cihazlarda bulunan bu özellik, telefonunuza baktığınız süre boyunca ekranın kapanmasını önlüyor. Smart Screen olarak yer alan bu özelliği aktif hale getirmek için Ayarlar > Ekran > Akıllı Duraklatma adımlarını takip edebilirsiniz.