Geçitkale Havalimanı'na İlk İHA Havalandı

Türkiye'nin KKTC'ye gönderme kararı aldığı İHA'lardan ilki yola çıktı. KKTC'ye hareket eden Bayraktar TB2 tipi İHA'nın, Türkiye saati ile 10.00'da KKTC'ye vardı

  1. Doğu Akdeniz'de gerginliğin tırmandığı bu dönemde Türkiye, Libya'nın ardından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile de önemli bir adımmış oldu.

    Doğu Akdeniz'de gerginliğin tırmandığı bu dönemde Türkiye, Libya'nın ardından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile de önemli bir adımmış oldu.

  2. KKTC Geçitkale Havaalanı'nın İHA'larla yürütülecek faaliyetler için kullanılmasına yönelik alınan kararın ardından başlatılan çalışmalar devam ediyor.

    KKTC Geçitkale Havaalanı'nın İHA'larla yürütülecek faaliyetler için kullanılmasına yönelik alınan kararın ardından başlatılan çalışmalar devam ediyor.

  3. Bu kapsamda Dalaman Deniz Hava Üs Komutanlığında bulunan Bayraktar TB2 tipi İHA, gerekli hazırlıklar sonrası saat 05.00'te Geçitkale Havaalanına uçtu. İHA yaklaşık 5 saatlik uçuşun ardından Geçitkale Havaalanı'na indi.

    Bu kapsamda Dalaman Deniz Hava Üs Komutanlığında bulunan Bayraktar TB2 tipi İHA, gerekli hazırlıklar sonrası saat 05.00'te Geçitkale Havaalanına uçtu. İHA yaklaşık 5 saatlik uçuşun ardından Geçitkale Havaalanı'na indi.