Termoslar Nasıl Yıkanır? Kötü Kokular Nasıl Geçer?

Günlük hayatta sıklıkla tercih edilen termosları yıkamak, kadınlar için işkence haline gelebilir. Halbuki uygulayabileceğiniz bazı yöntemlerle termoslarınızı oldukça hijyenik hale getirebilirsiniz. İşte termos yıkama yöntemleri...

  1. 1- TOZ BULAŞIK DETERJANI  <br>  Termosun içine sıcak su doldurun ve içerisinde bir kaşık toz bulaşık deterjanı ekleyin. Biraz beklettikten sonra termosu iyice durulayın.

    1- TOZ BULAŞIK DETERJANI
    Termosun içine sıcak su doldurun ve içerisinde bir kaşık toz bulaşık deterjanı ekleyin. Biraz beklettikten sonra termosu iyice durulayın.

  2. 2- SODA  <br>  Bir bardak çay fincanının dörtte biri kadar sodayı termosa dökün. Geri kalan kısmını su ile doldurun ve 1 gece boyunca bu şekilde bekletin. Daha sonra durulama işlemini gerçekleştirin.

    2- SODA
    Bir bardak çay fincanının dörtte biri kadar sodayı termosa dökün. Geri kalan kısmını su ile doldurun ve 1 gece boyunca bu şekilde bekletin. Daha sonra durulama işlemini gerçekleştirin.

  3. 3- ŞİŞE FIRÇASI  <br>  Cam bir termosa sahipseniz, bu fırçayı kullanmanız şart değildir. Ancak, diğer türdeki termosları temizlemek için ideal bir üründür. Şişe fırçasına para vermek istemiyorsanız, termosun içine pirinç koyun ve sıcak su ekleyin. Kirlerden arınana kadar çalkalayın.

    3- ŞİŞE FIRÇASI
    Cam bir termosa sahipseniz, bu fırçayı kullanmanız şart değildir. Ancak, diğer türdeki termosları temizlemek için ideal bir üründür. Şişe fırçasına para vermek istemiyorsanız, termosun içine pirinç koyun ve sıcak su ekleyin. Kirlerden arınana kadar çalkalayın.

  4. 4- TUZ   <br>  Eğer termosunuz kötü kokuyorsa, içerine bir çay fincanının dörtte biri kadar tuz koyun. Birkaç gün boyunca bu şekilde durduktan sonra termosu yıkayın.

    4- TUZ
    Eğer termosunuz kötü kokuyorsa, içerine bir çay fincanının dörtte biri kadar tuz koyun. Birkaç gün boyunca bu şekilde durduktan sonra termosu yıkayın.