Meteoroloji'den 21 İl İçin Yoğun Kar Alarmı!

TÜRKİYE yoğun kar yağışı, fırtına ve şiddetli yağmurun etkisi altında. Antalya'yı iç bölgelere bağlayan kesimde kar kalınlığı 1.5 metreyi buldu. Yarın 21 ilde kar yağışı etkili olacak. Yeni hava durumu tahmini şöyle:

  1. Meteorolojiden kar yağışı ve fırtına için arka arkaya son dakika uyarıları geliyor. Yurdun bir kısmı şiddetli fırtına ve yağmurla boğuşurken bir çok ilde yoğun kar yağışı var. Antalya-Konya kara yolununun 1825 rakımlı Alacabel mevkisinde kar kalınlığı 1,5 metreye ulaştı. İstanbul'da şiddetli fırtına sebebiyle çatılar uçtu, çok sayıda yeri su bastı. Yarın için de 21 ilde yoğun kar yağışı bekleniyor. İşte Türkiye'nin son hava durumu raporu:

    Meteorolojiden kar yağışı ve fırtına için arka arkaya son dakika uyarıları geliyor. Yurdun bir kısmı şiddetli fırtına ve yağmurla boğuşurken bir çok ilde yoğun kar yağışı var. Antalya-Konya kara yolununun 1825 rakımlı Alacabel mevkisinde kar kalınlığı 1,5 metreye ulaştı. İstanbul'da şiddetli fırtına sebebiyle çatılar uçtu, çok sayıda yeri su bastı. Yarın için de 21 ilde yoğun kar yağışı bekleniyor. İşte Türkiye'nin son hava durumu raporu:

  2. Şiddetli fırtına alarmı : Meteoroloji İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Balıkesir, Hatay, Osmaniye ve Antalya?nın doğu kıyıları ile Kahramanmaraş, Adana ve Mersin için çok şiddetli yağış ve fırtına alarmı yayınladı. Meteoroloji'nin renk kodlu uyarı sisteminde bugün İstanbul, Tekirdağ, Kırklareli, Edirne, Çanakkale, Balıkesir, İzmir, Konya, Isparta, Antalya, Karaman, Niğde ve Adana için 'turuncu', Mersin için ise 'kırmızı' uyarı verildi.

    Şiddetli fırtına alarmı : Meteoroloji İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Balıkesir, Hatay, Osmaniye ve Antalya?nın doğu kıyıları ile Kahramanmaraş, Adana ve Mersin için çok şiddetli yağış ve fırtına alarmı yayınladı. Meteoroloji'nin renk kodlu uyarı sisteminde bugün İstanbul, Tekirdağ, Kırklareli, Edirne, Çanakkale, Balıkesir, İzmir, Konya, Isparta, Antalya, Karaman, Niğde ve Adana için 'turuncu', Mersin için ise 'kırmızı' uyarı verildi.

  3. Bugün kar yağışı altındaki iller : Ankara'da dün etkili olan kar yağışı bugün yerini sulu kara bıraktı. Çanakkale'nin doğu (Bayramiç, Yenice, Biga, Çan), Balıkesir'in batı (Balya, Gönen, İvrindi), Kırklareli'nin doğu (Pınarhisar, Vize, Demirköy) ve Tekirdağ'ın kuzeydoğu (Kapaklı ve Saray), Mersin ve Adana'nın iç ve dağlık kesimlerinde ise yoğun kar yağışı var.

    Bugün kar yağışı altındaki iller : Ankara'da dün etkili olan kar yağışı bugün yerini sulu kara bıraktı. Çanakkale'nin doğu (Bayramiç, Yenice, Biga, Çan), Balıkesir'in batı (Balya, Gönen, İvrindi), Kırklareli'nin doğu (Pınarhisar, Vize, Demirköy) ve Tekirdağ'ın kuzeydoğu (Kapaklı ve Saray), Mersin ve Adana'nın iç ve dağlık kesimlerinde ise yoğun kar yağışı var.

  4. Yarın kar yağışı görülecek 21 il : Meteorolojinin yayınladığı hava raporuna göre yarın kar yağışı iç ve doğu bölgelerde etkisini devam ettirecek. Yarın kar yağışı alacak iller şöyle:  Bolu, Bilecik, Kütahya, Eskişehir, Isparta, Karaman, Kastamonu, Yozgat, Sivas, Nevşehir, Niğde, Gümüşhane, Bayburt, Erzincan, Erzurum, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis, Van ve Hakkari

    Yarın kar yağışı görülecek 21 il : Meteorolojinin yayınladığı hava raporuna göre yarın kar yağışı iç ve doğu bölgelerde etkisini devam ettirecek. Yarın kar yağışı alacak iller şöyle: Bolu, Bilecik, Kütahya, Eskişehir, Isparta, Karaman, Kastamonu, Yozgat, Sivas, Nevşehir, Niğde, Gümüşhane, Bayburt, Erzincan, Erzurum, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis, Van ve Hakkari

  5. Kar ve tipi yolları kapattı! Yarın meteoroloji 21 ile yoğun kar alarmı verdi    Trakya'da tipi : Balkanlardan gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına giren Trakya bölgesinde yoğun kar yağışı tipiyle birlikte etkili oluyor. Kırklareli'nde üç gündür aralıklarla devam eden kar yağışı nedeniyle 24 köy yolu ulaşıma kapandı. Demirköy ve Vize ilçeleri ile Bulgaristan'a ulaşımın sağlandığı Dereköy Sınır Kapısı'nda kar yağışı etkisini sürdürüyor. Hava sıcaklığının sıfırın altında 2 derece ölçüldüğü bölgede yollarda buzlanma oluştu.   Çanakkale'nin Çan ve Ayvacık ile Balıkesir'in Balya ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bugün ara verildi.

    Kar ve tipi yolları kapattı! Yarın meteoroloji 21 ile yoğun kar alarmı verdi Trakya'da tipi : Balkanlardan gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına giren Trakya bölgesinde yoğun kar yağışı tipiyle birlikte etkili oluyor. Kırklareli'nde üç gündür aralıklarla devam eden kar yağışı nedeniyle 24 köy yolu ulaşıma kapandı. Demirköy ve Vize ilçeleri ile Bulgaristan'a ulaşımın sağlandığı Dereköy Sınır Kapısı'nda kar yağışı etkisini sürdürüyor. Hava sıcaklığının sıfırın altında 2 derece ölçüldüğü bölgede yollarda buzlanma oluştu. Çanakkale'nin Çan ve Ayvacık ile Balıkesir'in Balya ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bugün ara verildi.

  6. 1.5 metre kar yağdı :  Antalya'nın Akseki ilçesindeki yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşım durma noktasına geldi. İlçede sabahtan itibaren etkili olan yoğun yağış nedeniyle Antalya-Konya kara yolunun 1825 rakımlı Alacabel mevkisinde kar kalınlığı 1,5 metreye ulaştı. Kar nedeniyle güzergahta ulaşım güçlükle sağlanıyor. Bölge Trafik Müdürlüğü ekipleri zincir ve kar lastiği olmayan araçların geçişine izin vermezken, ağır tonajlı araçlar dinlenme tesislerine yönlendiriliyor. Çok sayıda aracın mahsur kaldığı yolda, Karayolları ekipleri karla mücadele çalışması yürütüyor.

    1.5 metre kar yağdı : Antalya'nın Akseki ilçesindeki yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşım durma noktasına geldi. İlçede sabahtan itibaren etkili olan yoğun yağış nedeniyle Antalya-Konya kara yolunun 1825 rakımlı Alacabel mevkisinde kar kalınlığı 1,5 metreye ulaştı. Kar nedeniyle güzergahta ulaşım güçlükle sağlanıyor. Bölge Trafik Müdürlüğü ekipleri zincir ve kar lastiği olmayan araçların geçişine izin vermezken, ağır tonajlı araçlar dinlenme tesislerine yönlendiriliyor. Çok sayıda aracın mahsur kaldığı yolda, Karayolları ekipleri karla mücadele çalışması yürütüyor.

  7. Antalya'da tarım arazileri battı : Antalya'nın Serik ilçesinde etkili olan sağanak yağış nedeniyle 2 bin dekar araziyi su bastı. Turistleri almak için otele giden tur otobüsü, Kadriye ve Boğazkent mahalleleri arasındaki yoldan çıktı. Devrilme ihtimali bulunan otobüs iki saatlik çalışmayla çekici yardımıyla kurtarıldı.

    Antalya'da tarım arazileri battı : Antalya'nın Serik ilçesinde etkili olan sağanak yağış nedeniyle 2 bin dekar araziyi su bastı. Turistleri almak için otele giden tur otobüsü, Kadriye ve Boğazkent mahalleleri arasındaki yoldan çıktı. Devrilme ihtimali bulunan otobüs iki saatlik çalışmayla çekici yardımıyla kurtarıldı.

  8. Sivas : Sivas merkezde 5, ilçelerden Divriği'de 28, Gürün'de 27, Hafik'te 20, İmranlı'da 13, Kangal'da 16, Suşehri'nde 4, Şarkışla'da 22, Ulaş'ta 9, Yıldızeli'nde 10 ve Zara'da 20 köye ulaşılamıyor. <br>  Bolu : Bolu'da etkili olan kar yağışı ve buzlanma nedeniyle 37 köy yolu ulaşıma kapandı.<br>  Çankırı : Çankırı'da kar yağışı nedeniyle 20 köy yolu ulaşıma kapandı.

    Sivas : Sivas merkezde 5, ilçelerden Divriği'de 28, Gürün'de 27, Hafik'te 20, İmranlı'da 13, Kangal'da 16, Suşehri'nde 4, Şarkışla'da 22, Ulaş'ta 9, Yıldızeli'nde 10 ve Zara'da 20 köye ulaşılamıyor.
    Bolu : Bolu'da etkili olan kar yağışı ve buzlanma nedeniyle 37 köy yolu ulaşıma kapandı.
    Çankırı : Çankırı'da kar yağışı nedeniyle 20 köy yolu ulaşıma kapandı.

  9. Kar ve tipi yolları kapattı! Yarın meteoroloji 21 ile yoğun kar alarmı verdi    1 metre 12 santim kar : Kütahya'nın Kocayayla mevkiinde kar kalınlığı 1 metre 12 santimi aştı. Domaniç-İnegöl yolunda ulaşım durma noktasında. <br>  Malatya ve Adıyaman'da kar yağışı nedeniyle kırsaldaki 69 yerleşim biriminin yolu kapandı.<br>  Konya : Konya'nın Ahırlı, Taşkent, Hüyük, Derebucak, Yalıhüyük, Seydişehir, Bozkır ve Hadim ilçelerinde yoğun kar yağışı ve buzlanmadan dolayı eğitime bir gün ara verildi.

    Kar ve tipi yolları kapattı! Yarın meteoroloji 21 ile yoğun kar alarmı verdi 1 metre 12 santim kar : Kütahya'nın Kocayayla mevkiinde kar kalınlığı 1 metre 12 santimi aştı. Domaniç-İnegöl yolunda ulaşım durma noktasında.
    Malatya ve Adıyaman'da kar yağışı nedeniyle kırsaldaki 69 yerleşim biriminin yolu kapandı.
    Konya : Konya'nın Ahırlı, Taşkent, Hüyük, Derebucak, Yalıhüyük, Seydişehir, Bozkır ve Hadim ilçelerinde yoğun kar yağışı ve buzlanmadan dolayı eğitime bir gün ara verildi.

  10. Kırmızı alarm verilen Mersin'de son durum : Meteoroloji şiddetli yağış ve fırtına sebebiyle Mersin için kırmızı kod uyarısı geçti. 2 kişinin yaşamını yitirdiği Mersin'deki son durumu Valisi Ali İhsan Su, şöyle aktardı: "Tarsus ve Erdemli'de su basabilecek, hayati tehlike olabilecek yerleri tahliye ettik. Oradaki vatandaşlarımızı daha güvenli yerde misafir ettik. Yeme, içme ve barınma işlerini hallettik. Dün akşam 21.00'den sonra yağış hızını artırdı. Meteorolojiden aldığımız bilgiyle ilimizde değişik bölgelere metrekareye 100-165 kilogram yağış düştü. Bu yağış 24 saat içerisinde düşen miktardır"

    Kırmızı alarm verilen Mersin'de son durum : Meteoroloji şiddetli yağış ve fırtına sebebiyle Mersin için kırmızı kod uyarısı geçti. 2 kişinin yaşamını yitirdiği Mersin'deki son durumu Valisi Ali İhsan Su, şöyle aktardı: "Tarsus ve Erdemli'de su basabilecek, hayati tehlike olabilecek yerleri tahliye ettik. Oradaki vatandaşlarımızı daha güvenli yerde misafir ettik. Yeme, içme ve barınma işlerini hallettik. Dün akşam 21.00'den sonra yağış hızını artırdı. Meteorolojiden aldığımız bilgiyle ilimizde değişik bölgelere metrekareye 100-165 kilogram yağış düştü. Bu yağış 24 saat içerisinde düşen miktardır"