Kar-Sağanak-Fırtına Yeniden Başlıyor

Kar, yağmur ve fırtına uyarısı veren meteoroloji hava sıcaklıklarının da 4 derece daha düşeceğini açıkladı. İşte hafta sonu ile birlikte 5 günün hava durumu:

  1. Yurt genelinde parçalı bulutlu hava hakim... Marmara ve Akdeniz'in doğusu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile İç Anadolu'nun güneyinde yağışlar etkili olacak.

    Yurt genelinde parçalı bulutlu hava hakim... Marmara ve Akdeniz'in doğusu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile İç Anadolu'nun güneyinde yağışlar etkili olacak.

  2. Yağışların; iç kesimlerde ve Doğu ile Güneydoğu Anadolu'da yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Çanakkale, Antalya'nın doğusu, Muğla'nın; Dalaman, Fethiye, Köyceğiz ve Marmaris ilçeleri, Kırklareli?nin kıyı kesimleri ile akşam saatlerinden itibaren Sinop, Samsun, Ordu, Giresun ve Kastamonu'nun kıyı ilçelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

    Yağışların; iç kesimlerde ve Doğu ile Güneydoğu Anadolu'da yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Çanakkale, Antalya'nın doğusu, Muğla'nın; Dalaman, Fethiye, Köyceğiz ve Marmaris ilçeleri, Kırklareli?nin kıyı kesimleri ile akşam saatlerinden itibaren Sinop, Samsun, Ordu, Giresun ve Kastamonu'nun kıyı ilçelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

  3. Yağışların hafif olmak üzere genellikle yağmur ve sağanak, İç ve Doğu Anadolu?nun güneyi ile Güneydoğu Anadolu'nun yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve yer yer hafif kar şeklinde olması bekleniyor.

    Yağışların hafif olmak üzere genellikle yağmur ve sağanak, İç ve Doğu Anadolu?nun güneyi ile Güneydoğu Anadolu'nun yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve yer yer hafif kar şeklinde olması bekleniyor.

  4. Rüzgar, Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli, Hatay çevrelerinde yer yer doğu ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esecek.

    Rüzgar, Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli, Hatay çevrelerinde yer yer doğu ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esecek.

  5. 20 Ocak pazartesi günü yoğun kar var : Pazartesi günü hava sıcaklığı 2 derece daha düşecek ve kar yağışı etki alanını batıdaki illere doğru genişletecek. İstanbul bu kar yağışından da nasiplenemeyecek. Onun yerine yağmur geçişleri olacak. Ankara ise kar yağışının etkisinde olacak. Pazartesi günü kar beklenen iller listesi şöyle:  Bolu, Eskişehir, Kütahya, Kastamonu, Ankara, Çorum, Kırşehir, Amasya, Yozgat, Sivas, Kayseri, Niğde, Nevşehir, Karaman, Kırşehir, Malatya, Maraş, Elazığ, Tunceli, Erzincan, Erzurum, Gümüşhane ve Bayburt.

    20 Ocak pazartesi günü yoğun kar var : Pazartesi günü hava sıcaklığı 2 derece daha düşecek ve kar yağışı etki alanını batıdaki illere doğru genişletecek. İstanbul bu kar yağışından da nasiplenemeyecek. Onun yerine yağmur geçişleri olacak. Ankara ise kar yağışının etkisinde olacak. Pazartesi günü kar beklenen iller listesi şöyle: Bolu, Eskişehir, Kütahya, Kastamonu, Ankara, Çorum, Kırşehir, Amasya, Yozgat, Sivas, Kayseri, Niğde, Nevşehir, Karaman, Kırşehir, Malatya, Maraş, Elazığ, Tunceli, Erzincan, Erzurum, Gümüşhane ve Bayburt.

  6. Dondurucu soğuklar: Türkiye'nin büyük bir kesiminde ise dondurucu soğuklar etkili oluyor. Doğu anadolu bölgesinde hava sıcaklığı sıfırın altında eksi 24'leri gördü. En düşük hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere Ağrı'da 24, Kars'ta 21, Ardahan'da 16, Erzurum'da 15, Erzincan'da 8 ve Iğdır'da 6 derece ölçüldü. Yurdun güney ve batı kesimlerinde de hava sıcaklığı azalmaya devam edecek. Düşünün 2 ile 4 derece arasında olacağı belirtildi.

    Dondurucu soğuklar: Türkiye'nin büyük bir kesiminde ise dondurucu soğuklar etkili oluyor. Doğu anadolu bölgesinde hava sıcaklığı sıfırın altında eksi 24'leri gördü. En düşük hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere Ağrı'da 24, Kars'ta 21, Ardahan'da 16, Erzurum'da 15, Erzincan'da 8 ve Iğdır'da 6 derece ölçüldü. Yurdun güney ve batı kesimlerinde de hava sıcaklığı azalmaya devam edecek. Düşünün 2 ile 4 derece arasında olacağı belirtildi.