İnanılmaz Görüntüler! İşte Çin'in Son Hamlesi...

Çin günlerdir yeni tip koronavirüsün (2019-nCoV) kontrol altına alınmasıyla uğraşıyor. Virüsle ilgili 14 uzmandan oluşan araştırma ekibi kuran Çin, bir yandan da 1000 yataklı hastaneyi 6 günde bitirmek için çaba sarfediyor.

  1. Çin'in Wuhan şehrinde ortaya çıkan koronavirüsü (2019 - nCoV) taşıyan hastalar için 6 gün içerisinde bin yataklı prefabrik hastane inşa ediyor.

    Çin'in Wuhan şehrinde ortaya çıkan koronavirüsü (2019 - nCoV) taşıyan hastalar için 6 gün içerisinde bin yataklı prefabrik hastane inşa ediyor.

  2. Ülke genelinde ilaçlama, toplu taşımanın askıya alınması, Wuhan şehir sakinlerine halka açık mekanlarda maske takmaları çağrısı gibi bir dizi önlemler alındı.

    Ülke genelinde ilaçlama, toplu taşımanın askıya alınması, Wuhan şehir sakinlerine halka açık mekanlarda maske takmaları çağrısı gibi bir dizi önlemler alındı.

  3. Çin medyasında yer alan habere göre, Wuhan şehrinde ortaya çıkan koronavirüsü (2019 - nCoV) taşıyan hastalar için 6 gün içerisinde bin yataklı prefabrik hastane inşa ediyor.

    Çin medyasında yer alan habere göre, Wuhan şehrinde ortaya çıkan koronavirüsü (2019 - nCoV) taşıyan hastalar için 6 gün içerisinde bin yataklı prefabrik hastane inşa ediyor.

  4. 31 Aralık 2019?da Wuhan'da ortaya çıktığı düşünülen virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 25'i geçtiği belirtilirken, vaka sayısının ise 882'ye yükseldiği bildirildi.

    31 Aralık 2019?da Wuhan'da ortaya çıktığı düşünülen virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 25'i geçtiği belirtilirken, vaka sayısının ise 882'ye yükseldiği bildirildi.

  5. ÇİN DIŞINDA DA VAKALAR ORTAYA ÇIKIYOR  Çin'in yanı sırsa, Hong Kong, Makao, Tayvan, ABD, Japonya, Güney Kore ve Tayland'da da teyit edilmiş vakaların bildirildiği belirtildi.

    ÇİN DIŞINDA DA VAKALAR ORTAYA ÇIKIYOR Çin'in yanı sırsa, Hong Kong, Makao, Tayvan, ABD, Japonya, Güney Kore ve Tayland'da da teyit edilmiş vakaların bildirildiği belirtildi.

  6. PEKİN BÜYÜKELÇİLİĞİNDEN SEYAHAT UYARISI  Türkiye'nin Pekin Büyükelçiliği, Çin'de ortaya çıkan koronavirüs (2019-nCoV) hakkında Türk vatandaşlarına uyarılarda bulundu.

    PEKİN BÜYÜKELÇİLİĞİNDEN SEYAHAT UYARISI Türkiye'nin Pekin Büyükelçiliği, Çin'de ortaya çıkan koronavirüs (2019-nCoV) hakkında Türk vatandaşlarına uyarılarda bulundu.

  7. ÇİN SEDDİ'NE VİRÜS YASAĞI  Çin'de yayılmaya başlayana korona (corona) virüsü dünya çapında ses getirdi. Ülkede hızlı şekilde yayılarak salgına dönüşen virüsü taşıyanlar karantinaya alınırken bu kişilerle temas edenler de müşahede altında tutuluyor. Son olarak, Koronavirüs salgını nedeniyle Çin Seddi'nin bazı bölümlerine ziyaret yasakladı.

    ÇİN SEDDİ'NE VİRÜS YASAĞI Çin'de yayılmaya başlayana korona (corona) virüsü dünya çapında ses getirdi. Ülkede hızlı şekilde yayılarak salgına dönüşen virüsü taşıyanlar karantinaya alınırken bu kişilerle temas edenler de müşahede altında tutuluyor. Son olarak, Koronavirüs salgını nedeniyle Çin Seddi'nin bazı bölümlerine ziyaret yasakladı.

  8. VUHAN NASIL BİR ŞEHİR?  Çin'den dünyaya yayılmaya başlayan koronavirüsün ortaya çıktığı Vuhan, Pekin veya Şangay kadar ünlü bir şehir olmasa da, dünyanın her yeriyle bağlantılı büyük bir metropol.

    VUHAN NASIL BİR ŞEHİR? Çin'den dünyaya yayılmaya başlayan koronavirüsün ortaya çıktığı Vuhan, Pekin veya Şangay kadar ünlü bir şehir olmasa da, dünyanın her yeriyle bağlantılı büyük bir metropol.

  9. Yerel yönetim kent nüfusunun 11 milyon, Birleşmiş Milletler (BM) verileri ise 8,9 milyon olduğunu söylüyor. Bu sayı neredeyse Londra kadar ve Ankara'nın yaklaşık iki katı büyüklüğünde.

    Yerel yönetim kent nüfusunun 11 milyon, Birleşmiş Milletler (BM) verileri ise 8,9 milyon olduğunu söylüyor. Bu sayı neredeyse Londra kadar ve Ankara'nın yaklaşık iki katı büyüklüğünde.

  10. İlk olarak Aralık 2019'da bulunduğu için adına 2019-nCoV denilen virüse karşı Vuhan'da alınan önlemleri ve kentin özelliklerini BBC derledi.

    İlk olarak Aralık 2019'da bulunduğu için adına 2019-nCoV denilen virüse karşı Vuhan'da alınan önlemleri ve kentin özelliklerini BBC derledi.

  11. HANGİ ÖNLEMLER ALINDI?  Çin yönetimi şehirde toplu taşıma hizmetlerini geçici olarak askıya aldı. Şehirden toplu taşımayla dışarı çıkışlar da Perşembe yerel saatle sabah 10.00'dan itibaren kısıtlandı.

    HANGİ ÖNLEMLER ALINDI? Çin yönetimi şehirde toplu taşıma hizmetlerini geçici olarak askıya aldı. Şehirden toplu taşımayla dışarı çıkışlar da Perşembe yerel saatle sabah 10.00'dan itibaren kısıtlandı.

  12. Wall Street Journal, kentten ayrılan son trenlere bilet alabilmek için insanların birbiriyle yarıştığını, kalabalık tren garından yola çıkan trenlerin neredeyse tüm koltuklarının dolu olduğunu yazdı.

    Wall Street Journal, kentten ayrılan son trenlere bilet alabilmek için insanların birbiriyle yarıştığını, kalabalık tren garından yola çıkan trenlerin neredeyse tüm koltuklarının dolu olduğunu yazdı.

  13. ŞEHİRDEN ÇIKILIYOR MU?  Gazeteye konuşan 25 yaşındaki muhasebeci Lai Xuan, gece saat 2'de eşinin kendisini uyandırarak şehirden çıkışların kısıtlanacağını söylediğini ve bunu duyar duymaz şehirden çıkma isteğiyle gara gittiğini anlattı.

    ŞEHİRDEN ÇIKILIYOR MU? Gazeteye konuşan 25 yaşındaki muhasebeci Lai Xuan, gece saat 2'de eşinin kendisini uyandırarak şehirden çıkışların kısıtlanacağını söylediğini ve bunu duyar duymaz şehirden çıkma isteğiyle gara gittiğini anlattı.

  14. Havalimanı da, diğer ulaşım araçları gibi süresiz olarak kapatıldı.

    Havalimanı da, diğer ulaşım araçları gibi süresiz olarak kapatıldı.

  15. Virüsün yayıldığı tahmin edilen balık pazarı ilaçlama için kapatıldı.

    Virüsün yayıldığı tahmin edilen balık pazarı ilaçlama için kapatıldı.

  16. ÇALIŞMA EMRİ  Çin Devlet Başkanı Şi Jinping, kamu yetkililerine bu konuda daha fazla bilgi paylaşma ve uluslararası yetkililerle birlikte çalışma emri verdi.

    ÇALIŞMA EMRİ Çin Devlet Başkanı Şi Jinping, kamu yetkililerine bu konuda daha fazla bilgi paylaşma ve uluslararası yetkililerle birlikte çalışma emri verdi.

  17. Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Çin'in attığı adımları takdir eden bir açıklama yaptı.

    Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Çin'in attığı adımları takdir eden bir açıklama yaptı.

  18. Örgütün genel direktörü Tedros Ahanom Ghebreyesus, "Çok çok güçlü önlemler alıyorlar. Duruma uygun adımlar atıyorlar ve bu çok önemli" dedi.

    Örgütün genel direktörü Tedros Ahanom Ghebreyesus, "Çok çok güçlü önlemler alıyorlar. Duruma uygun adımlar atıyorlar ve bu çok önemli" dedi.

  19. YAVAŞLAR MI?�  Ghebreyesus, Çin'in aldığı önlemlerin hem ülkelerinde hem de dünyada virüsün yayılmasını yavaşlatacağını belirtti.

    YAVAŞLAR MI?� Ghebreyesus, Çin'in aldığı önlemlerin hem ülkelerinde hem de dünyada virüsün yayılmasını yavaşlatacağını belirtti.

  20. Çin'de Ay takvimine göre yeni yıl kutlamaları hazırlıkları var. Yılın bu döneminde milyonlarca Çinli ülke içinde seyahat ediyor.

    Çin'de Ay takvimine göre yeni yıl kutlamaları hazırlıkları var. Yılın bu döneminde milyonlarca Çinli ülke içinde seyahat ediyor.

  21. SINIRLI SEYAHAT  Yetkililer, mümkün olduğunca seyahatlerin sınırlı tutulması yönünde çağrılar yapıyor.

    SINIRLI SEYAHAT Yetkililer, mümkün olduğunca seyahatlerin sınırlı tutulması yönünde çağrılar yapıyor.

  22. Havalimanlarına da yolcuların vücut ısılarını kontrol edebilen termal kameralar yerleştirildi.

    Havalimanlarına da yolcuların vücut ısılarını kontrol edebilen termal kameralar yerleştirildi.

  23. NEYE DİKKAT ETMELİ?  Virüsten korunmak için önlemler şöyle listeledi:

    NEYE DİKKAT ETMELİ? Virüsten korunmak için önlemler şöyle listeledi:

  24. - Kalabalık ortamlardan mümkün olduğunca uzak durmak

    - Kalabalık ortamlardan mümkün olduğunca uzak durmak

  25. - Açık havada koruyucu maske takmak

    - Açık havada koruyucu maske takmak

  26. - Ateş, öksürük ve nefes darlığı belirtileri gösteren hastalarla temastan kaçınmak

    - Ateş, öksürük ve nefes darlığı belirtileri gösteren hastalarla temastan kaçınmak

  27. - Öksürürken ve hapşırırken ağız ve burun kısımlarını kapatmak ve kullandıkları mendilleri sık sık değiştirmek- Canlı hayvanların bulunduğu çiftlik ve pazarlardan, kesimhanelerden uzak durmak- Canlı ya da ölü hayvanlarla temastan kaçınmak- Et, balık ve yumurta benzeri hayvansal ve su ürünlerini iyi pişmiş şekilde tüketmek

    - Öksürürken ve hapşırırken ağız ve burun kısımlarını kapatmak ve kullandıkları mendilleri sık sık değiştirmek- Canlı hayvanların bulunduğu çiftlik ve pazarlardan, kesimhanelerden uzak durmak- Canlı ya da ölü hayvanlarla temastan kaçınmak- Et, balık ve yumurta benzeri hayvansal ve su ürünlerini iyi pişmiş şekilde tüketmek

  28. - Ellerini su ve sabunla sık sık ve özenle yıkamak- Seyahat sırasında yanlarında el temizleme jeli benzeri dezenfektan bulundurmak

    - Ellerini su ve sabunla sık sık ve özenle yıkamak- Seyahat sırasında yanlarında el temizleme jeli benzeri dezenfektan bulundurmak

  29. - Yüksek ateş, öksürük ve nefes darlığı gibi belirtilerin görülmesi halinde acilen bir doktora başvurmak

    - Yüksek ateş, öksürük ve nefes darlığı gibi belirtilerin görülmesi halinde acilen bir doktora başvurmak