Bağışıklık Güçlendiren 10 Tüyo...

Soğuk havalar grip salgınlarını da beraberinde getirdi. Çocuklarınızı salgından korumak için yapmanız gerekenleri sizler için derledik. İşte 10 tüyo…

  1. Grip, infuenza virüslerinin etken olduğu akut, ateşli tablolar ve salgın seyrediyor. Yüksek ateş, halsizlik ve öksürük hastalığın en sık görülen belirtileri arasında yer alıyor. İnfluenza; A, B ve Colmak üzere üç tipte görülüyor.

    Grip, infuenza virüslerinin etken olduğu akut, ateşli tablolar ve salgın seyrediyor. Yüksek ateş, halsizlik ve öksürük hastalığın en sık görülen belirtileri arasında yer alıyor. İnfluenza; A, B ve Colmak üzere üç tipte görülüyor.

  2. A daha şiddetli ve daha yaygın olurken, B ise salgınlara yol açabiliyor. C formunda da kendiliğiden gelişen üst solunum yolu enfeksiyonları görülebiliyor. Özellikle riskli gruplar için grip aşısının koruyuculuğu öne çıkıyor ve aşının da şubat ayı bitmeden yaptırılması gerekiyor. İşte yapılması gerekenler...

    A daha şiddetli ve daha yaygın olurken, B ise salgınlara yol açabiliyor. C formunda da kendiliğiden gelişen üst solunum yolu enfeksiyonları görülebiliyor. Özellikle riskli gruplar için grip aşısının koruyuculuğu öne çıkıyor ve aşının da şubat ayı bitmeden yaptırılması gerekiyor. İşte yapılması gerekenler...

  3. 1-Çocuklara düzenli ve sık el yıkama alışkanlığı kazandırın. 2-Çocukların sağlıklı ve dengeli beslenmelerine özen gösterin.

    1-Çocuklara düzenli ve sık el yıkama alışkanlığı kazandırın. 2-Çocukların sağlıklı ve dengeli beslenmelerine özen gösterin.

  4. 3-Salgın zamanlarında çocukları okula gönderirken tedbirli olun. 4-Bol sıvı tüketimini çocuklarda alışkanlık haline getirin.

    3-Salgın zamanlarında çocukları okula gönderirken tedbirli olun. 4-Bol sıvı tüketimini çocuklarda alışkanlık haline getirin.

  5. 5-Çocukların uyku düzenine dikkat edin. 6-Sigara içilen ortamda çocukların bulunmasını önleyin.

    5-Çocukların uyku düzenine dikkat edin. 6-Sigara içilen ortamda çocukların bulunmasını önleyin.

  6. 7-Mevsiminde bol meyve ve sebze tüketimini çocuklarda alışkanlık haline getirin. 8-Çocuklar için vitamin ve mineral açısından zengin bir beslenme programı uygulayın.

    7-Mevsiminde bol meyve ve sebze tüketimini çocuklarda alışkanlık haline getirin. 8-Çocuklar için vitamin ve mineral açısından zengin bir beslenme programı uygulayın.

  7. 9-Çocuğunuzun beslenmesinde yoğurt, kefir gibi probiyotik ve prebiyotik gıdalara yer verin. 10-Çocuğunuza eylül ve şubat ayları arasında grip aşısı yaptırın.

    9-Çocuğunuzun beslenmesinde yoğurt, kefir gibi probiyotik ve prebiyotik gıdalara yer verin. 10-Çocuğunuza eylül ve şubat ayları arasında grip aşısı yaptırın.