Nasıl Da Değiştirdi Yıllar!

Filmleri hala kuşaklar boyu seyrediliyor, her ne kadar artık eskisinden daha farklı hayatlar sürseler de onlar genç kuşakların da yıldızları. Peki ya o yıldızlar aradan geçen zaman içinde nasıl değişti.

  1. İşte birkaç kuşağın hafızasında hala gençlik dönemlerindeki görüntüleriyle yer eden Yeşilçam yıldızlarının değişimi.

    İşte birkaç kuşağın hafızasında hala gençlik dönemlerindeki görüntüleriyle yer eden Yeşilçam yıldızlarının değişimi.

  2. Hale Soygazi, Türk sinemasının bir dönemine damga vuran yıldızlardan biri.    Mesleğe manken olarak başlayan Soygazi, Saint Benoit Lisesi'nin orta kısmının ardından Erenköy Kız Lisesi'ni bitirdi. Üniversitede Fransız Filolojisi'nde okurken yarım bırakıp İsviçre'ye gitti ve mankenlik kursu gördü.

    Hale Soygazi, Türk sinemasının bir dönemine damga vuran yıldızlardan biri. Mesleğe manken olarak başlayan Soygazi, Saint Benoit Lisesi'nin orta kısmının ardından Erenköy Kız Lisesi'ni bitirdi. Üniversitede Fransız Filolojisi'nde okurken yarım bırakıp İsviçre'ye gitti ve mankenlik kursu gördü.

  3. 1972'de bir gazetenin açtığı güzellik yarışmasında birini oldu. Sonra İtalya'da Avrupa Sinema Güzeli seçildikten sonra kamera karşısındaki kariyeri başladı. Soygazi o zamandan bu zamana çok sayıda filmde oynadı. Birçok ödül kazandı. Bugün eskisi kadar sık kamera karşısına geçmese de Türk sinemasının tarihine adını yazdırdı.

    1972'de bir gazetenin açtığı güzellik yarışmasında birini oldu. Sonra İtalya'da Avrupa Sinema Güzeli seçildikten sonra kamera karşısındaki kariyeri başladı. Soygazi o zamandan bu zamana çok sayıda filmde oynadı. Birçok ödül kazandı. Bugün eskisi kadar sık kamera karşısına geçmese de Türk sinemasının tarihine adını yazdırdı.

  4. Bulgaristan göçmeni meşhur pehlivan Kel Aliço'nun torunu, bir zamanlar bir bankanın kredi istihbarat servisinde şef olarak çalışan sonra da sinemaya geçen Nuri Alço'nun ta kendisi bu fotoğraftaki genç adam. Büyük olasılıkla onu hemen tanıdınız.

    Bulgaristan göçmeni meşhur pehlivan Kel Aliço'nun torunu, bir zamanlar bir bankanın kredi istihbarat servisinde şef olarak çalışan sonra da sinemaya geçen Nuri Alço'nun ta kendisi bu fotoğraftaki genç adam. Büyük olasılıkla onu hemen tanıdınız.

  5. Yeşilçam'ın en ünlü "kötü adamlarından" biri olan Alço, bir ilaç firmasında çalışırken Ses ve Hayat dergilerinin düzenlediği yarışmaya katıldı ve hayatı değişti.

    Yeşilçam'ın en ünlü "kötü adamlarından" biri olan Alço, bir ilaç firmasında çalışırken Ses ve Hayat dergilerinin düzenlediği yarışmaya katıldı ve hayatı değişti.

  6. Meral Zeren Yeşilçam'ın bir dönemine damga vuran yıldızlardan biriydi. Ortaokul sıralarında henüz 13 yaşındayken gösteri dünyasında kariyer yapmak uğruna eğitimini sonlandırıp sahneye adım attı. Sonra da sinemaya geçti.

    Meral Zeren Yeşilçam'ın bir dönemine damga vuran yıldızlardan biriydi. Ortaokul sıralarında henüz 13 yaşındayken gösteri dünyasında kariyer yapmak uğruna eğitimini sonlandırıp sahneye adım attı. Sonra da sinemaya geçti.

  7. 1980'lerde yeniden sinemaya dönüp kamera karşısına geçti. Her ne kadar artık elini eteğini sinemadan çekmiş olsa da Meral Zeren Türk sinemasının unutulmayan yıldızlarından biri olarak hafızalarda yer etti,

    1980'lerde yeniden sinemaya dönüp kamera karşısına geçti. Her ne kadar artık elini eteğini sinemadan çekmiş olsa da Meral Zeren Türk sinemasının unutulmayan yıldızlarından biri olarak hafızalarda yer etti,

  8. Mardinli bir baba ile Alman bir annenin oğlu olan Kenan Kalav, Türk sinemasının 1980'li yıllarına damgasını vurdu. Altı tane yabancı dil bilen Kalav'ın sinema serüveni 1978'de başladı. Sonra da arkası geldi.

    Mardinli bir baba ile Alman bir annenin oğlu olan Kenan Kalav, Türk sinemasının 1980'li yıllarına damgasını vurdu. Altı tane yabancı dil bilen Kalav'ın sinema serüveni 1978'de başladı. Sonra da arkası geldi.

  9. Kalav, Aydan Şener ile başrol paylaştığı Reşat Nuri Güntekin uyarlaması Çalıkuşu dizisindeki karakteriyle de hafızalarda yer etti. Uzun süredir kameralardan uzakta olan Kalav'ın oğlu Cankurt Kalav da meslek olarak oyunculuğu seçti.

    Kalav, Aydan Şener ile başrol paylaştığı Reşat Nuri Güntekin uyarlaması Çalıkuşu dizisindeki karakteriyle de hafızalarda yer etti. Uzun süredir kameralardan uzakta olan Kalav'ın oğlu Cankurt Kalav da meslek olarak oyunculuğu seçti.

  10. Bakalım Yeşilcam'ın diğer ünlüleri yıllar içinde nasıl değişti.

    Bakalım Yeşilcam'ın diğer ünlüleri yıllar içinde nasıl değişti.

  11. Fatma Girik

    Fatma Girik

  12. Türkan Şoray

    Türkan Şoray

  13. Fatma Belgen

    Fatma Belgen

  14. Ahmet Mekin

    Ahmet Mekin

  15. Cüneyt Arkın

    Cüneyt Arkın

  16. Pembe Mutlu

    Pembe Mutlu

  17. Filiz Akın

    Filiz Akın

  18. Itır Esen

    Itır Esen