Karantinadaki Crusie Gemisinde Son Durum.. Korkutan Gelişme!

İşte Corona Virüsü hakkında son dakika gelişmeleri

  1. Coronavirüsü nedeniyle şu ana kadar 2 bin 126 kişi yaşamını yitirdi. Ölümlerden 10 tanesi hariç tümü Çin anakarasında meydana geldi. Dünya genelinde ise 75 bin 600 kişi enfekte olmuş durumda. Vakaların büyük çoğunluğu yine Çin'de bulunuyor..

    Coronavirüsü nedeniyle şu ana kadar 2 bin 126 kişi yaşamını yitirdi. Ölümlerden 10 tanesi hariç tümü Çin anakarasında meydana geldi. Dünya genelinde ise 75 bin 600 kişi enfekte olmuş durumda. Vakaların büyük çoğunluğu yine Çin'de bulunuyor..

  2. 4 Şubat'tan bu yana Japonya Yokohama limanında demirlenip karantina altında tutulan 'Diamond Princess' isimli cruise gemisinde kriz devam ediyor.

    4 Şubat'tan bu yana Japonya Yokohama limanında demirlenip karantina altında tutulan 'Diamond Princess' isimli cruise gemisinde kriz devam ediyor.

  3. Hong Konglu bir yolcunun gemiyi terk ettikten sonra enfekte olduğunun anlaşılması üzerine gemi Japonya'nın Yokohama limanında karantinaya alınmıştı.

    Hong Konglu bir yolcunun gemiyi terk ettikten sonra enfekte olduğunun anlaşılması üzerine gemi Japonya'nın Yokohama limanında karantinaya alınmıştı.

  4. DÜN TAHLİYE SEVİNCİ YAŞANMIŞTI  Gemideki 14 günlük karantina süreci dün sona erdi. Yapılan son testlerde COVID-19 testi negatif çıkan yolculardan bazıları dün gemiden tahliye edildi.

    DÜN TAHLİYE SEVİNCİ YAŞANMIŞTI Gemideki 14 günlük karantina süreci dün sona erdi. Yapılan son testlerde COVID-19 testi negatif çıkan yolculardan bazıları dün gemiden tahliye edildi.

  5. Gemiyi terk eden yolcuların karantina süresinin bitiminde yapılan son testlerde negatif çıkan ve virüs belirtisi göstermeyen kişiler olduğu öğrenilirken, normal hayatlarına dönebilecekleri açıklandı.

    Gemiyi terk eden yolcuların karantina süresinin bitiminde yapılan son testlerde negatif çıkan ve virüs belirtisi göstermeyen kişiler olduğu öğrenilirken, normal hayatlarına dönebilecekleri açıklandı.

  6. Ancak söz konusu kişilerin, sağlık otoriteleri ile telefon üzerinden iletişimi tedbir amaçlı sürdüreceği bildirildi.

    Ancak söz konusu kişilerin, sağlık otoriteleri ile telefon üzerinden iletişimi tedbir amaçlı sürdüreceği bildirildi.

  7. TAHLİYE SEVİNCİ KISA SÜRDÜ  Japonya Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı gelişme tahliye sevincine gölge düşürdü. Bakanlık Diamond Princess kruvaziyer gemisinin iki yolcusunun bugün sabaha karşı coronavirüsten öldüğünü doğruladı.

    TAHLİYE SEVİNCİ KISA SÜRDÜ Japonya Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı gelişme tahliye sevincine gölge düşürdü. Bakanlık Diamond Princess kruvaziyer gemisinin iki yolcusunun bugün sabaha karşı coronavirüsten öldüğünü doğruladı.

  8. Yaşamını yitiren yolcuların ikisinin de 80'li yaşlarında olduğu bilgisinin dışında başka bir detay şu ana kadar paylaşılmış değil. Detayların gün içerisinde duyurulması bekleniyor.

    Yaşamını yitiren yolcuların ikisinin de 80'li yaşlarında olduğu bilgisinin dışında başka bir detay şu ana kadar paylaşılmış değil. Detayların gün içerisinde duyurulması bekleniyor.

  9. Japonya Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklama dünkü tahliye sevincine gölge düşürdü. Dünya anbean krizin devam ettiği gemideki gelişmeleri takip etmeye devam ediyor.

    Japonya Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklama dünkü tahliye sevincine gölge düşürdü. Dünya anbean krizin devam ettiği gemideki gelişmeleri takip etmeye devam ediyor.

  10. KARANTİNA EKİBİNE DE BULAŞTI  Japonya Sağlık Bakanı Katsunobu Kato, 40 kişinin daha coronavirüsü testlerinin pozitif çıktığını karantinadaki gemide coronavirüslü hasta sayısının 624'e yükseldiğini açıkladı.

    KARANTİNA EKİBİNE DE BULAŞTI Japonya Sağlık Bakanı Katsunobu Kato, 40 kişinin daha coronavirüsü testlerinin pozitif çıktığını karantinadaki gemide coronavirüslü hasta sayısının 624'e yükseldiğini açıkladı.

  11. Sağlık Bakanı Kato, yolcuları karantinaya alan ekipte görevli bir sağlık çalışanında da coronavirüsü tespit edildiğini açıkladı.

    Sağlık Bakanı Kato, yolcuları karantinaya alan ekipte görevli bir sağlık çalışanında da coronavirüsü tespit edildiğini açıkladı.

  12. BALKONLARA YAZI ASIYORLAR  Karantinadaki gemide yaşanan ilaç sıkıntısı iddialarını yetkililer yalanlamıştı. Ancak yolcular balkonlarına ilaca ihtiyacımız var yazıları asmaya başladı. Gemide günlerdir karantina altında tutulan yolcuların kabinlerinden dışarıya çıkması yasak.

    BALKONLARA YAZI ASIYORLAR Karantinadaki gemide yaşanan ilaç sıkıntısı iddialarını yetkililer yalanlamıştı. Ancak yolcular balkonlarına ilaca ihtiyacımız var yazıları asmaya başladı. Gemide günlerdir karantina altında tutulan yolcuların kabinlerinden dışarıya çıkması yasak.

  13. Yolcular kabinlerindeki balkonlara çıkıp kendi imkanlarıyla yaptıkları flamaları asıyorlar. Bu karedeki görüntüde 'ilaç yok' yazıyor.

    Yolcular kabinlerindeki balkonlara çıkıp kendi imkanlarıyla yaptıkları flamaları asıyorlar. Bu karedeki görüntüde 'ilaç yok' yazıyor.

  14. Bu karede de bir kadın yolcunun elindeki kumaşa geminin limandan kalkması planlanan tarihi yazdığı görülüyor. Diğer kumaşlarda da 'İlaç kalmadı, raporladığınız için teşekkürler' yazıyor.

    Bu karede de bir kadın yolcunun elindeki kumaşa geminin limandan kalkması planlanan tarihi yazdığı görülüyor. Diğer kumaşlarda da 'İlaç kalmadı, raporladığınız için teşekkürler' yazıyor.

  15. ENFEKTE SAYISI HER GEÇEN GÜN ARTIYOR  Japonya'daki Yokohama Limanı'nda salı gününden bu yana karantina devam ediyor. Çin Devlet Başkanı karantinanın 14 gün süreceği açıklamasını yapmıştı.

    ENFEKTE SAYISI HER GEÇEN GÜN ARTIYOR Japonya'daki Yokohama Limanı'nda salı gününden bu yana karantina devam ediyor. Çin Devlet Başkanı karantinanın 14 gün süreceği açıklamasını yapmıştı.

  16. Günlerdir coronavirüsü nedeniyle karantina altında olan "Diamond Princess" isimli cruise gemisinde gerilim devam ediyor. 3 bin 700 yolculu gemide çalışanların söyledikleri dehşete düşürdü.

    Günlerdir coronavirüsü nedeniyle karantina altında olan "Diamond Princess" isimli cruise gemisinde gerilim devam ediyor. 3 bin 700 yolculu gemide çalışanların söyledikleri dehşete düşürdü.

  17. YOLCULARIN ARDINDAN ŞİMDİ DE KABİN GÖREVLİLERİ...  Diamond Princess isimli gemide çalışan Hindistan uyruklu kabin görevlileri Hindistan hükümetten yardım beklediklerini açıkladı. Ülkelerden yardım isteyen çalışanlar, gemiyi terk edememeleri nedeniyle enfeksiyon riski altında olduklarını iddia ettiler.

    YOLCULARIN ARDINDAN ŞİMDİ DE KABİN GÖREVLİLERİ... Diamond Princess isimli gemide çalışan Hindistan uyruklu kabin görevlileri Hindistan hükümetten yardım beklediklerini açıkladı. Ülkelerden yardım isteyen çalışanlar, gemiyi terk edememeleri nedeniyle enfeksiyon riski altında olduklarını iddia ettiler.

  18. Gemide çalışan Binay Kumar Sarkar'ın yaptığı açıklamalarda, “Artık bu noktada biz de korkmaya başladık. Talebimiz mürettebat üyelerini enfekte olanlardan ayrı tutulması. Ne ben ne de diğer kabin görevlileri virüs taramasından geçirilmedik." ifadelerini kullandı.

    Gemide çalışan Binay Kumar Sarkar'ın yaptığı açıklamalarda, “Artık bu noktada biz de korkmaya başladık. Talebimiz mürettebat üyelerini enfekte olanlardan ayrı tutulması. Ne ben ne de diğer kabin görevlileri virüs taramasından geçirilmedik." ifadelerini kullandı.

  19. "YALVARIYORUM, O BİZİ BULMADAN..."  Sarkar, 'Sadece ateşi 37.5 üzerine çıkan insanlar kontrol ediliyor. Japonya eğer bu durumla baş edemiyorsa lütfen diğer ülkelerden yardım talep etsin. Birleşmiş Milletler ve Hindistan hükümeti bu duruma acilen dahil olmalı ve bizi hastalardan ayırmalı" açıklamasında bulundu.

    "YALVARIYORUM, O BİZİ BULMADAN..." Sarkar, 'Sadece ateşi 37.5 üzerine çıkan insanlar kontrol ediliyor. Japonya eğer bu durumla baş edemiyorsa lütfen diğer ülkelerden yardım talep etsin. Birleşmiş Milletler ve Hindistan hükümeti bu duruma acilen dahil olmalı ve bizi hastalardan ayırmalı" açıklamasında bulundu.

  20. "Lütfen hala hastalık bulaşmamış bizlere ve diğer insanlara yardım edin. Gemide şu an Hindistanlı 160 kabin görevlisi ve 8 yolcu bulunuyor."

    "Lütfen hala hastalık bulaşmamış bizlere ve diğer insanlara yardım edin. Gemide şu an Hindistanlı 160 kabin görevlisi ve 8 yolcu bulunuyor."

  21. Virüsle yüz yüze gelmeden buradan kurtulmamıza lütfen yardımcı olun. Yüzde 90'ımız şu an sağlıklı Hindistan Başbakanı Modi'ye yalvarıyorum, bizi evimize sağ salim gönderin" ifadelerini kullandı.

    Virüsle yüz yüze gelmeden buradan kurtulmamıza lütfen yardımcı olun. Yüzde 90'ımız şu an sağlıklı Hindistan Başbakanı Modi'ye yalvarıyorum, bizi evimize sağ salim gönderin" ifadelerini kullandı.

  22. "TRUMP LÜTFEN KURTAR BİZİ"  Amerikalı yeni evli çift, Milena Basso ve Gaetano Cerullo Diamond Princess'te balayı tatili yapıyorlardı. Çift şimdi gemiden ne zaman çıkabileceklerini dahi bilemiyor.

    "TRUMP LÜTFEN KURTAR BİZİ" Amerikalı yeni evli çift, Milena Basso ve Gaetano Cerullo Diamond Princess'te balayı tatili yapıyorlardı. Çift şimdi gemiden ne zaman çıkabileceklerini dahi bilemiyor.

  23. Genç çift 2 yıl önce evlenmiş ancak gemide balayını karşılayabilmek için 2 yıl boyunca para biriktirmişlerdi. Genç çift CNN canlı yayınına bağlanıp ABD Başkanına çağrıda bulundu.

    Genç çift 2 yıl önce evlenmiş ancak gemide balayını karşılayabilmek için 2 yıl boyunca para biriktirmişlerdi. Genç çift CNN canlı yayınına bağlanıp ABD Başkanına çağrıda bulundu.

  24. CNN'e konuşan çift, "Burada güvende olduğumuzu düşünmüyoruz. Karantina virüsün olduğu bir gemide değil, tıbbi bir ortamda olmalı. Bize odamızdan çıkmamamız gerektiğini söylüyorlar. Buradan ne zaman kurtulacağımız belli bile değil" ifadelerini kullandı.

    CNN'e konuşan çift, "Burada güvende olduğumuzu düşünmüyoruz. Karantina virüsün olduğu bir gemide değil, tıbbi bir ortamda olmalı. Bize odamızdan çıkmamamız gerektiğini söylüyorlar. Buradan ne zaman kurtulacağımız belli bile değil" ifadelerini kullandı.

  25. "TRUMP LÜTFEN KURTAR BİZİ"  Canlı yayında ABD Başkanı Donald Trump'a seslenen çift, "Donald Trump bizi buradan kurtar. Bize bir uçak gönder bu gemiden çıkmak istiyoruz" çağrısında bulundu.

    "TRUMP LÜTFEN KURTAR BİZİ" Canlı yayında ABD Başkanı Donald Trump'a seslenen çift, "Donald Trump bizi buradan kurtar. Bize bir uçak gönder bu gemiden çıkmak istiyoruz" çağrısında bulundu.

  26. "CEHENNEM GİBİ"  Gemideki yolculardan biri olan Olivia Capodicasa, geminin karantinaya alındığında büyük annesiyle birlikte yolculuğunun son gecesindeydi. Avustralyalı genç kadın yaşananları 'cehennem' olarak nitelendirdi.

    "CEHENNEM GİBİ" Gemideki yolculardan biri olan Olivia Capodicasa, geminin karantinaya alındığında büyük annesiyle birlikte yolculuğunun son gecesindeydi. Avustralyalı genç kadın yaşananları 'cehennem' olarak nitelendirdi.

  27. Capodicasa, "24 saat buradayız bütün gün tv izlemekten başka yapacak bir şeyimiz yok" ifadelerini kullandı.

    Capodicasa, "24 saat buradayız bütün gün tv izlemekten başka yapacak bir şeyimiz yok" ifadelerini kullandı.

  28. VİRÜSÜN İSMİNİ DSÖ AÇIKLADI  SARS ve MERS ile aynı aileden olan yeni tip coronavirüsüne (2019-nCoV) bir isim konulmamıştı. Virüsün ismini Dünya Sağlık Örgütü açıkladı.

    VİRÜSÜN İSMİNİ DSÖ AÇIKLADI SARS ve MERS ile aynı aileden olan yeni tip coronavirüsüne (2019-nCoV) bir isim konulmamıştı. Virüsün ismini Dünya Sağlık Örgütü açıkladı.

  29. DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Çin'de çıkan yeni tip koronavirüse (2019-nCoV) "Covid-19" adının verildiğini duyurdu.

    DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Çin'de çıkan yeni tip koronavirüse (2019-nCoV) "Covid-19" adının verildiğini duyurdu.