Meteoroloji'den Son Dakika Uyarısı! Yağışlar Artıyor...

TÜRKİYE'nin batısı yağışlı hava dalgasının altındayken kuvvetli yağışlar doğuya doğru ilerleyecek. İstanbul da pazar gününe kadar yağışın etkisini sürdürmesi bekleniyor.

  1. Meteoroloji, "Poyraz ve karayelin etkisi ile Marmara Bölgesi'nde sıcaklıklar da düşecek." açıklaması yaptı. Marmara, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Bingöl, Muş ve Giresun çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

    Meteoroloji, "Poyraz ve karayelin etkisi ile Marmara Bölgesi'nde sıcaklıklar da düşecek." açıklaması yaptı. Marmara, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Bingöl, Muş ve Giresun çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

  2. Sağanak yağışlar   <br>  Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Akdeniz'in kıyı kesimlerinde yer yer gök gürültülü sağanak, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Batı Akdeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri, İç Anadolu, Doğu Anadolu'nun batısı ile Afyonkarahisar, Kütahya, Sivas, Bingöl ve Muş çevrelerinde karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde olması bekleniyor.

    Sağanak yağışlar
    Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Akdeniz'in kıyı kesimlerinde yer yer gök gürültülü sağanak, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Batı Akdeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri, İç Anadolu, Doğu Anadolu'nun batısı ile Afyonkarahisar, Kütahya, Sivas, Bingöl ve Muş çevrelerinde karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde olması bekleniyor.

  3. Buzlanma, don olayı ve hortum...<br>    İç ve Doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Antalya körfezinde, İskenderun Körfezi'nde hortum görülebilir.

    Buzlanma, don olayı ve hortum...
    İç ve Doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Antalya körfezinde, İskenderun Körfezi'nde hortum görülebilir.

  4. Sel, su baskını ve yıldırım uyarısı    <br>Sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışların Antalya'nın doğu ilçeleri ile öğle saatlerinden itibaren Mersin, Adana, Kahramanmaraş ve Osmaniye çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (30-75 kg/m2) olması beklendiğinden meydana gelebilecek sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, küçük çaplı dolu yağışı, kıyı kesimlerde hortum oluşma riski ve ulaşımda aksamalar yaşanabilir.

    Sel, su baskını ve yıldırım uyarısı
    Sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışların Antalya'nın doğu ilçeleri ile öğle saatlerinden itibaren Mersin, Adana, Kahramanmaraş ve Osmaniye çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (30-75 kg/m2) olması beklendiğinden meydana gelebilecek sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, küçük çaplı dolu yağışı, kıyı kesimlerde hortum oluşma riski ve ulaşımda aksamalar yaşanabilir.

  5. İstanbul'da yağışlar ne zaman bitiyor?  <br>  Yağışlar Marmara Bölgesi'nde etkisini sürdürüyor. İstanbul'da yağışlar pazar gününe kadar aralıklarla devam edecek. Pazar günü ise ara veren yağışların pazartesi günü tekrar başlayacağı tahmin ediliyor.

    İstanbul'da yağışlar ne zaman bitiyor?
    Yağışlar Marmara Bölgesi'nde etkisini sürdürüyor. İstanbul'da yağışlar pazar gününe kadar aralıklarla devam edecek. Pazar günü ise ara veren yağışların pazartesi günü tekrar başlayacağı tahmin ediliyor.

  6. Özellikle pazartesi günü karayelle birlikte Marmara Bölgesi'nde yağış ve rüzgarlar kuvvetlenecek.

    Özellikle pazartesi günü karayelle birlikte Marmara Bölgesi'nde yağış ve rüzgarlar kuvvetlenecek.