Huawei Yaptırımlara Çare Ararken Güvenliğinizden Olmayın

Çinli teknoloji markası Huawei'nin, kullanıcılarına bazı uygulamaları sağlayamaması sebebiyle kullanıcılar çareyi kendileri arıyor. Dikkat! Yaptığınız işlemler nedeniyle casuslar kapınızı çalabilir.

  1. Telefon piyasasını büyük bir oranda etkileyen Çinli teknoloji devi Huawei, ABD tarafından yapılan büyük bir yaptırımla karşı karşıya kalsa da, piyasada tutunma mücadelesini her şeye rağmen sürdürüyor. YouTube, Gmail, Google Play gibi platformlara erişemeyen Huawei kullanıcıları, çareyi "Sideload" (uygulamaları bir cihazdan başka cihaza aktarma) işleminde bulmuş durumda. Google, bu işlemi yapanları güvenlik ve casusluk konusunda uyardı.

    Telefon piyasasını büyük bir oranda etkileyen Çinli teknoloji devi Huawei, ABD tarafından yapılan büyük bir yaptırımla karşı karşıya kalsa da, piyasada tutunma mücadelesini her şeye rağmen sürdürüyor. YouTube, Gmail, Google Play gibi platformlara erişemeyen Huawei kullanıcıları, çareyi "Sideload" (uygulamaları bir cihazdan başka cihaza aktarma) işleminde bulmuş durumda. Google, bu işlemi yapanları güvenlik ve casusluk konusunda uyardı.

  2. Geçtiğimiz sene ABD ile Çinli teknoloji devi Huawei’nin arasındaki gerginlik zirve noktasına ulaşmış ve ABD hükümeti,  Huawei’yi ihracat kara listesine almıştı.

    Geçtiğimiz sene ABD ile Çinli teknoloji devi Huawei’nin arasındaki gerginlik zirve noktasına ulaşmış ve ABD hükümeti, Huawei’yi ihracat kara listesine almıştı.

  3. ABD'nin bu kararı sonrası Huawei’nin yeni çıkaracağı akıllı telefonlar YouTube, Google Play ve Gmail gibi Google servislerinden mahrum kalmıştı.

    ABD'nin bu kararı sonrası Huawei’nin yeni çıkaracağı akıllı telefonlar YouTube, Google Play ve Gmail gibi Google servislerinden mahrum kalmıştı.

  4. Mashable'da yer alan habere göre, Android Yardım Topluluğu’nda bir açıklama yayınlayan Google, Huawei kullanıcılarına uyarı niteliğinde açıklamalar yaptı.

    Mashable'da yer alan habere göre, Android Yardım Topluluğu’nda bir açıklama yayınlayan Google, Huawei kullanıcılarına uyarı niteliğinde açıklamalar yaptı.

  5. Google, Huawei telefonlara sahip olan ve resmi yollar ile Google uygulamalarını edinemeyen kullanıcılarının sıkça başvurduğu “sideload” işlemi konusunda uyarıda bulundu.

    Google, Huawei telefonlara sahip olan ve resmi yollar ile Google uygulamalarını edinemeyen kullanıcılarının sıkça başvurduğu “sideload” işlemi konusunda uyarıda bulundu.

  6. Google, kullanıcıların güvenliğini riske atacak şekilde değiştirilmiş uygulamaların yüklenmesinin yüksek seviyede riskler barındırdığının altını çizdi.

    Google, kullanıcıların güvenliğini riske atacak şekilde değiştirilmiş uygulamaların yüklenmesinin yüksek seviyede riskler barındırdığının altını çizdi.

  7. Geçtiğimiz günlerde casusluk iddiaları ile gündeme gelen ToTok isimli mesajlaşma uygulamasını uygulama marketi Play Store'dan kaldıran Google, yine benzer bir haber ile gündemde.

    Geçtiğimiz günlerde casusluk iddiaları ile gündeme gelen ToTok isimli mesajlaşma uygulamasını uygulama marketi Play Store'dan kaldıran Google, yine benzer bir haber ile gündemde.

  8. The Next Web'de yer alan habere göre, Google 600'e yakın uygulamayı daha Google Play'den kaldırdı.

    The Next Web'de yer alan habere göre, Google 600'e yakın uygulamayı daha Google Play'den kaldırdı.

  9. Google'dan yapılan açıklamaya göre, söz konusu kararın nedeni bu uygulamaların "rahatsız edici derecede" reklama ev sahipliği yapması.

    Google'dan yapılan açıklamaya göre, söz konusu kararın nedeni bu uygulamaların "rahatsız edici derecede" reklama ev sahipliği yapması.