Çocuklarınızla Evde Yapabileceğiniz 10 Etkinlik

Tüm dünyaya ve Türkiye'ye yayılan Korona virüs sebebiyle hem kendi hem de sevdiklerimizin sağlığını korumak için evdeyiz. Bu süreyi eğlenmek ve öğrenmek için en doğru şekilde kullanmak üzere evde ailece yapabileceğiniz etkinlik önerilerimiz var.

  1. Korona virüs salgını nedeniyle eğitimlerine evlerinde devam eden çocukların evde sıkılmadan vakit geçirebilmesi için birbirinden eğlenceli aktiviteler var...

    Korona virüs salgını nedeniyle eğitimlerine evlerinde devam eden çocukların evde sıkılmadan vakit geçirebilmesi için birbirinden eğlenceli aktiviteler var...

  2. Evde çocuklarınızla birlikte kutu oyunları oynayabilirsiniz. Jenga, kızma birader, dedektif, akıllı çarklar, monopoly ve amiral battı gibi oyunlardan çocuklarınızla birlikte siz de keyif alacaksınız.

    Evde çocuklarınızla birlikte kutu oyunları oynayabilirsiniz. Jenga, kızma birader, dedektif, akıllı çarklar, monopoly ve amiral battı gibi oyunlardan çocuklarınızla birlikte siz de keyif alacaksınız.

  3. Ailece sinema keyfi yapabilirsiniz. Çocuklarınızla beraber şu filmleri izleyebilirsiniz:

    Ailece sinema keyfi yapabilirsiniz. Çocuklarınızla beraber şu filmleri izleyebilirsiniz:

  4. Birlikte yemek, kek, tatlı yapabilirsiniz. Ailece ne yapacağınıza karar verin ve mutfağınıza girin. Mutfakta çocuklarınızla beraber çok eğleneceksiniz.

    Birlikte yemek, kek, tatlı yapabilirsiniz. Ailece ne yapacağınıza karar verin ve mutfağınıza girin. Mutfakta çocuklarınızla beraber çok eğleneceksiniz.

  5. Kitap okumaya her gün zaman ayırmalısınız. Düşünme becerisi, zeka ve dikkat geliştirmeye yönelik farklı yaş grupları ve becerileri hedefleyen yardımcı kitaplarla da evde etkinlik yapma, birlikte zaman geçirme ve eğlenerek öğrenme fırsatı yakalayabilirsiniz.

    Kitap okumaya her gün zaman ayırmalısınız. Düşünme becerisi, zeka ve dikkat geliştirmeye yönelik farklı yaş grupları ve becerileri hedefleyen yardımcı kitaplarla da evde etkinlik yapma, birlikte zaman geçirme ve eğlenerek öğrenme fırsatı yakalayabilirsiniz.

  6. Kitap önerilerimiz:

    Kitap önerilerimiz:

  7. Çocuğunuzla beraber kelime kavanozu yapabilirsiniz.    Ailedeki herkes istediği 10 kelimeyi yazıp bir kavanozun içine atsın. Sonra bu kavanozdan çektiği kelimeyi, hiç konuşmadan sessizce ve sadece hareketlerle anlatmaya çalışsın.

    Çocuğunuzla beraber kelime kavanozu yapabilirsiniz. Ailedeki herkes istediği 10 kelimeyi yazıp bir kavanozun içine atsın. Sonra bu kavanozdan çektiği kelimeyi, hiç konuşmadan sessizce ve sadece hareketlerle anlatmaya çalışsın.

  8. Çocuğunuzun yaşına uygun olacak şekilde çocuğa bir şeyler öğretebilirsiniz. Merakına, ilgisine yönelik fotoğraf çekmek, boyama yapmak, makasla kesmeler yapmak, geometri şekilleri öğretmek, renkleri öğretmek, zıt kavramlar yapıştırma gibi.

    Çocuğunuzun yaşına uygun olacak şekilde çocuğa bir şeyler öğretebilirsiniz. Merakına, ilgisine yönelik fotoğraf çekmek, boyama yapmak, makasla kesmeler yapmak, geometri şekilleri öğretmek, renkleri öğretmek, zıt kavramlar yapıştırma gibi.

  9. TÜBİTAK Bilim Genç ve Bilim Çocuk dergilerini ücretsiz erişime açtı. Çocuğunuzun eğitimine katkı sağlamak için çocuk dergilerini tubitak.gov.tr adresinden ücretsiz okuyabilirsiniz.

    TÜBİTAK Bilim Genç ve Bilim Çocuk dergilerini ücretsiz erişime açtı. Çocuğunuzun eğitimine katkı sağlamak için çocuk dergilerini tubitak.gov.tr adresinden ücretsiz okuyabilirsiniz.

  10. Hep beraber seyahat oyunu oynamaya ne dersiniz. Atlastan ya da haritadan gitmek istediğiniz bir ülke seçin. Size verilen sürede, bu ülkeyle ilgili en az beş ilginç bilgi araştırıp bulun. En ilginç bilgileri bulan oyunu kazanır.

    Hep beraber seyahat oyunu oynamaya ne dersiniz. Atlastan ya da haritadan gitmek istediğiniz bir ülke seçin. Size verilen sürede, bu ülkeyle ilgili en az beş ilginç bilgi araştırıp bulun. En ilginç bilgileri bulan oyunu kazanır.

  11. Çocuğunuzla beraber daha ince kıyafetleri hurçlardan, bazalardan çıkarma vakti. Bunu bir oyuna çevirip en komik kostüm yarışması yapabilirsiniz.

    Çocuğunuzla beraber daha ince kıyafetleri hurçlardan, bazalardan çıkarma vakti. Bunu bir oyuna çevirip en komik kostüm yarışması yapabilirsiniz.

  12. Evde atılacak karton, poşet, kumaş gibi malzemeleri değerlendirerek çocuklarınızla onlardan maske, kukla, bebek, araba garajı yapabilirsiniz.

    Evde atılacak karton, poşet, kumaş gibi malzemeleri değerlendirerek çocuklarınızla onlardan maske, kukla, bebek, araba garajı yapabilirsiniz.