İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Türkiye Bilim Kurulu Üyeleri Kimler?

TÜRKİYE Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyeleri her gün birayaya gelip kaderimizi belirliyor. Peki kim bu bilim kurulu üyeleri. İşte Türkiye'nin koronavirüs savaşçıları ve bilimsel kariyerleri...

  1. Koronavirüs belası dünyayı tehdit etmeye başlayınca Sağlık bakanlığı, 26 kişilik Bilim Kurulu oluşturdu. Hepsi kendi alanında uzman olan 26 isim, Ocak ayından bu yana her gün toplanarak Türkiye’nin koronavirüsle mücadelesine yön veriyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığındaki Bilim Kurulu üyeleri, bir yandan da televizyon, gazete ve radyolarda yayınlara katılıp halkı virüsle mücadelede bilinçlendirirken, sosyal medyadaki bilgi kirliliğini de önlüyor. İşte isim isim Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyeleri...

    Koronavirüs belası dünyayı tehdit etmeye başlayınca Sağlık bakanlığı, 26 kişilik Bilim Kurulu oluşturdu. Hepsi kendi alanında uzman olan 26 isim, Ocak ayından bu yana her gün toplanarak Türkiye’nin koronavirüsle mücadelesine yön veriyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığındaki Bilim Kurulu üyeleri, bir yandan da televizyon, gazete ve radyolarda yayınlara katılıp halkı virüsle mücadelede bilinçlendirirken, sosyal medyadaki bilgi kirliliğini de önlüyor. İşte isim isim Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyeleri...

  2. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca  <br>  Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs salgını daha Türkiye&#8217;ye ulaşmadan ve DSÖ henüz pandemi ilan etmeden kolları sıvadı. Ocak ayında bir bilim kurulu oluşturulması talimatını verdi. Kurul için alanında uzman ve dünya genelinde tanınan 26 isim belirlendi. Kurul, her gün toplanıp virüsle mücadeleye yön veriyor. Bakan Koca da onlara başkanlık ediyor. Toplantılar sonrası sık sık çıkıp kamuoyunu bilgilendiriyor.

    Sağlık Bakanı Fahrettin Koca
    Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs salgını daha Türkiye’ye ulaşmadan ve DSÖ henüz pandemi ilan etmeden kolları sıvadı. Ocak ayında bir bilim kurulu oluşturulması talimatını verdi. Kurul için alanında uzman ve dünya genelinde tanınan 26 isim belirlendi. Kurul, her gün toplanıp virüsle mücadeleye yön veriyor. Bakan Koca da onlara başkanlık ediyor. Toplantılar sonrası sık sık çıkıp kamuoyunu bilgilendiriyor.

  3. Yıllardır enfeksiyonlarla mücadele ediyor<br>  Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz: İstanbul Tıp Fakültesi- Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı.

    Yıllardır enfeksiyonlarla mücadele ediyor
    Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz: İstanbul Tıp Fakültesi- Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı.

  4. Prof. Dr. Ateş Kara (Hacettepe Tıp Fakültesi-Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları): <br>O ekranlarda en sık gördüğümüz simalardan biri. Bilgisi, uzmanlığı ve her soruyu detaylarıyla, sabırla açıklamasıyla Türkiye&#8217;nin en güvendiği isimlerden biri oldu. DSÖ&#8217;de çeşitli dönemlerde danışmanlık yapan Kara, Ebola&#8217;nın Afrika&#8217;dan dünyaya yayılışını önlemek için kurulan 25 kişilik çalışma grubunda yer aldı. Türkiye için, &#8216;Ebola virüs hastalığı bilgilendirme ve vaka yönetim rehberi&#8217; hazırladı.

    Prof. Dr. Ateş Kara (Hacettepe Tıp Fakültesi-Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları):
    O ekranlarda en sık gördüğümüz simalardan biri. Bilgisi, uzmanlığı ve her soruyu detaylarıyla, sabırla açıklamasıyla Türkiye’nin en güvendiği isimlerden biri oldu. DSÖ’de çeşitli dönemlerde danışmanlık yapan Kara, Ebola’nın Afrika’dan dünyaya yayılışını önlemek için kurulan 25 kişilik çalışma grubunda yer aldı. Türkiye için, ‘Ebola virüs hastalığı bilgilendirme ve vaka yönetim rehberi’ hazırladı.

  5. Prof. Dr. Levent Akın (Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi-Epidemiyoloji): <br>Domuz gribi döneminde aktif bir rol aldı, Pandemi Kurulu Üyeliği yaptı. Akın, pek çok insanın aşı karşıtı görüşleri gündeme getirdiği dönemde, aşı yaptırmanın hayat kurtaracağına vurgu yaparak, bu konuda önemli bir savaş verdi.

    Prof. Dr. Levent Akın (Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi-Epidemiyoloji):
    Domuz gribi döneminde aktif bir rol aldı, Pandemi Kurulu Üyeliği yaptı. Akın, pek çok insanın aşı karşıtı görüşleri gündeme getirdiği dönemde, aşı yaptırmanın hayat kurtaracağına vurgu yaparak, bu konuda önemli bir savaş verdi.

  6. Doç. Dr. Şebnem Erdinç: <br>Sağlık Bilimleri Üniversitesi Ankara Eğitim Araştırma Hastanesi&#8217;nde görevli. Uzmanlık alanı enfeksiyon hastalıkları ve klinik mikrobiyoloji. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) projesi kapsamında hazırlanan Türkiye için, &#8216;Ebola virüs hastalığı bilgilendirme ve vaka yönetim rehberi&#8217;nde katkısı büyük.

    Doç. Dr. Şebnem Erdinç:
    Sağlık Bilimleri Üniversitesi Ankara Eğitim Araştırma Hastanesi’nde görevli. Uzmanlık alanı enfeksiyon hastalıkları ve klinik mikrobiyoloji. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) projesi kapsamında hazırlanan Türkiye için, ‘Ebola virüs hastalığı bilgilendirme ve vaka yönetim rehberi’nde katkısı büyük.

  7. Prof. Dr. Recep Öztürk (İstanbul Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesi-Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji): <br>Sağlık Bakanlığı&#8217;nın Hastane Enfeksiyonları Bilimsel Danışma Kurulu, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Bilimsel Danışma Kurulu, Pandemi İzleme Bilim Kurulu üyesi.

    Prof. Dr. Recep Öztürk (İstanbul Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesi-Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji):
    Sağlık Bakanlığı’nın Hastane Enfeksiyonları Bilimsel Danışma Kurulu, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Bilimsel Danışma Kurulu, Pandemi İzleme Bilim Kurulu üyesi.

  8. Prof. Dr. Serhat Ünal (Hacettepe Tıp Fakültesi- Enfeksiyon Hastalıkları):<br> Ulusal ve uluslararası 150 bilimsel makale, 180 bildiri ve yurt içinde yayınlanmış kitaplarda 22 kitap bölümü mevcut. Başlıca ilgi alanları, gram pozitif bakterilerde değişik antibiyotiklere direnç mekanizmaları, moleküler biyoloji tekniklerinin enfeksiyon hastalıkları tanısında kullanımı ve HIV enfeksiyonu.

    Prof. Dr. Serhat Ünal (Hacettepe Tıp Fakültesi- Enfeksiyon Hastalıkları):
    Ulusal ve uluslararası 150 bilimsel makale, 180 bildiri ve yurt içinde yayınlanmış kitaplarda 22 kitap bölümü mevcut. Başlıca ilgi alanları, gram pozitif bakterilerde değişik antibiyotiklere direnç mekanizmaları, moleküler biyoloji tekniklerinin enfeksiyon hastalıkları tanısında kullanımı ve HIV enfeksiyonu.

  9. Prof. Dr. Hasan Tezer (Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi-Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları):<br> Prof. Dr. Hasan Tezer&#8217;in uzmanlık alanında çocuklarda bağışıklama, hastane enfeksiyonları ve zoonotik, yani hayvanlardan insanlara geçen hastalıklar var.

    Prof. Dr. Hasan Tezer (Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi-Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları):
    Prof. Dr. Hasan Tezer’in uzmanlık alanında çocuklarda bağışıklama, hastane enfeksiyonları ve zoonotik, yani hayvanlardan insanlara geçen hastalıklar var.

  10. Cemil Güneş (Sağlık Bakanlığı Hukuk Müşaviri):<br> Bilim Kurulu&#8217;nda alınan kararların hukuka aykırı olup olmadığını, herhangi bir ihlal oluşturup oluşturmadığını denetliyor.

    Cemil Güneş (Sağlık Bakanlığı Hukuk Müşaviri):
    Bilim Kurulu’nda alınan kararların hukuka aykırı olup olmadığını, herhangi bir ihlal oluşturup oluşturmadığını denetliyor.

  11. Prof. Dr. Alpay Azap (Ankara üniversitesi Tıp Fakültesi- Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji):<br> Bağışıklama, sağlık bakımıyla ilişkili enfeksiyonlar, bağışıklığı baskılanmış hastalarda (organ nakil alıcıları, kanser hastaları gibi) gelişen enfeksiyonlar, antibiyotik direnci, grip ve yeni ortaya çıkan enfeksiyonlar özel ilgi alanları arasında yer alıyor.

    Prof. Dr. Alpay Azap (Ankara üniversitesi Tıp Fakültesi- Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji):
    Bağışıklama, sağlık bakımıyla ilişkili enfeksiyonlar, bağışıklığı baskılanmış hastalarda (organ nakil alıcıları, kanser hastaları gibi) gelişen enfeksiyonlar, antibiyotik direnci, grip ve yeni ortaya çıkan enfeksiyonlar özel ilgi alanları arasında yer alıyor.

  12. Prof. Dr. Rahmet Güner: Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı:<br> Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Kliniği...

    Prof. Dr. Rahmet Güner: Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı:
    Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Kliniği...

  13. Prof. Dr. Akın Kaya: Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi<br> Akciğer Sağlığı ve Yoğun Bakım Derneği Yönetim Kurulu Başkanı... Göğüs Hastalıkları Uzmanı olan Prof. Dr. Kaya, KOAH konusunda ülkenin ileri gelen bilim adamlarından birisi...

    Prof. Dr. Akın Kaya: Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi
    Akciğer Sağlığı ve Yoğun Bakım Derneği Yönetim Kurulu Başkanı... Göğüs Hastalıkları Uzmanı olan Prof. Dr. Kaya, KOAH konusunda ülkenin ileri gelen bilim adamlarından birisi...

  14. Prof. Dr. Mehmet Doğanay:<br> Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi...

    Prof. Dr. Mehmet Doğanay:
    Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi...

  15. Ali Göktepe: <br>Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü bünyesinde, yeni tip koronavirüs salgınına karşı oluşturulan Operasyon Merkezi'nin Başkanı. Aynı zamanda bakanlıkta Sağlık Tehditleri Erken Uyarı ve Cevap Dairesi Başkanı...

    Ali Göktepe:
    Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü bünyesinde, yeni tip koronavirüs salgınına karşı oluşturulan Operasyon Merkezi'nin Başkanı. Aynı zamanda bakanlıkta Sağlık Tehditleri Erken Uyarı ve Cevap Dairesi Başkanı...

  16. Prof. Dr. Canan Ağalar: <br>2003 yılından beri Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesinde Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalında görev yapıyor.  Bir dönem, Türkiye Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Derneği (EKMUD)&#8217;nde genel sekreterlik görevini yaptı. Halen Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Yeterlik Kurulu (EMEK) Başkanı.

    Prof. Dr. Canan Ağalar:
    2003 yılından beri Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesinde Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalında görev yapıyor. Bir dönem, Türkiye Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Derneği (EKMUD)’nde genel sekreterlik görevini yaptı. Halen Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Yeterlik Kurulu (EMEK) Başkanı.

  17. Prof. DR. İlhami Çelik:<br>Kayseri Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi...

    Prof. DR. İlhami Çelik:
    Kayseri Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi...

  18. Prof. Dr. Füsun Öner Eyüboğlu:<br> Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları uzmanı... Türk Toraks Derneği Başkanı...

    Prof. Dr. Füsun Öner Eyüboğlu:
    Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları uzmanı... Türk Toraks Derneği Başkanı...

  19. Prof. Dr. Yeşim Taşova: <br>Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Başhekimi ve Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi...

    Prof. Dr. Yeşim Taşova:
    Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Başhekimi ve Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi...

  20. Dr. Ayla Aydın:<br> Sağlık Bakanlığı Bulaşıcı Hastalıklar Daire Başkanı

    Dr. Ayla Aydın:
    Sağlık Bakanlığı Bulaşıcı Hastalıklar Daire Başkanı

  21. Prof. Dr. Levent Yamanel:<br> Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi (GATA) Yoğun Bakım ve İç Hastalıkları Uzmanı...

    Prof. Dr. Levent Yamanel:
    Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi (GATA) Yoğun Bakım ve İç Hastalıkları Uzmanı...

  22. Prof. Dr. Selçuk Kılıç:<br> Tıbbi Mikrobiyoloji uzmanı... T.C. Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Ana Bilimdalı öğretim üyesi. Sağlık Bakanlığı Mikrobiyoloji Referans Laboratuvarları ve Biyolojik Ürünler Daire Başkan vekili...

    Prof. Dr. Selçuk Kılıç:
    Tıbbi Mikrobiyoloji uzmanı... T.C. Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Ana Bilimdalı öğretim üyesi. Sağlık Bakanlığı Mikrobiyoloji Referans Laboratuvarları ve Biyolojik Ürünler Daire Başkan vekili...

  23. Prof. Dr. Firdevs Aktaş:<br> Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı öğretim üyesi...

    Prof. Dr. Firdevs Aktaş:
    Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı öğretim üyesi...

  24. Prof. Dr. Şule Akçay:<br> Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları uzmanı... Türkiye Solunum Araştırmaları Derneği (TÜSAD) yöneticisi...

    Prof. Dr. Şule Akçay:
    Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları uzmanı... Türkiye Solunum Araştırmaları Derneği (TÜSAD) yöneticisi...

  25. Dr. Zeliha Koçak Tufan: <br>YÖK üyesi... Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji uzmanı...

    Dr. Zeliha Koçak Tufan:
    YÖK üyesi... Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji uzmanı...

  26. Doç. Dr. Gülay Korukluoğlu: <br>Ulusal Viroloji Laboratuvarı Sorumlusu...

    Doç. Dr. Gülay Korukluoğlu:
    Ulusal Viroloji Laboratuvarı Sorumlusu...