O Ülkeler Risk Altında...

Çöl çekirgeleri yine istila edecek bakın hangi ülkeler etkilenecek

  1. Tüm dünya koronavirüs salgını ile mücadele ederken Afrika ülkeleri, ikinci bir çekirge istilasına hazırlanıyor. Uzmanlar, ikinci dalganın birincisinden 20 kat daha büyük olabileceği konusunda uyarılarda bulunuyor. Tüm dünya koronavirüs ile baş etmeye çalışırken çekirge sürüleri bakın hangi ülkeleri tehdit edecek.

    Tüm dünya koronavirüs salgını ile mücadele ederken Afrika ülkeleri, ikinci bir çekirge istilasına hazırlanıyor. Uzmanlar, ikinci dalganın birincisinden 20 kat daha büyük olabileceği konusunda uyarılarda bulunuyor. Tüm dünya koronavirüs ile baş etmeye çalışırken çekirge sürüleri bakın hangi ülkeleri tehdit edecek.

  2. İlk istila yetkililer tarafından 70 yılın en kötüsü olarak tanımlanırken Birleşmiş Milletler uzmanları, ikinci dalganın birincisinden 20 kat daha büyük olabileceği konusunda uyarılarını sürdürüyor.

    İlk istila yetkililer tarafından 70 yılın en kötüsü olarak tanımlanırken Birleşmiş Milletler uzmanları, ikinci dalganın birincisinden 20 kat daha büyük olabileceği konusunda uyarılarını sürdürüyor.

  3. Bir milyon kişi açlıkla karşı karşıya    Etiyopya başta olmak üzere Afrika'da bir milyon insanın gıda kriziyle karşı karşıya olduğu aktarıldı. Ülkeye acil gıda yardımı yapılması gerektiği belirtildi. Etiyopya'daki FAO temsilcisi Fatouma Seid çegirge isitlası ile ilgili şu açıklamayı yaptı;

    Bir milyon kişi açlıkla karşı karşıya Etiyopya başta olmak üzere Afrika'da bir milyon insanın gıda kriziyle karşı karşıya olduğu aktarıldı. Ülkeye acil gıda yardımı yapılması gerektiği belirtildi. Etiyopya'daki FAO temsilcisi Fatouma Seid çegirge isitlası ile ilgili şu açıklamayı yaptı;

  4. "Çiftçiler ve çobanlar acil durumun üstesinden gelmek için ciddi yardıma ihtiyaç duyuyorlar. Etkilenen nüfusun ve geçim kaynaklarının korunması, özellikle de durumun Covid-19 krizi tarafından daha da kötüleşmesi sıkıntının daha da artmasına neden olacak" ifadelerini kullandı. Yetkili, çekirge istilasının bölgedeki gıda güvenliği ve geçim kaynakları için eşi görülmemiş bir tehdit oluşturduğunu da sözlerine ekledi.

    "Çiftçiler ve çobanlar acil durumun üstesinden gelmek için ciddi yardıma ihtiyaç duyuyorlar. Etkilenen nüfusun ve geçim kaynaklarının korunması, özellikle de durumun Covid-19 krizi tarafından daha da kötüleşmesi sıkıntının daha da artmasına neden olacak" ifadelerini kullandı. Yetkili, çekirge istilasının bölgedeki gıda güvenliği ve geçim kaynakları için eşi görülmemiş bir tehdit oluşturduğunu da sözlerine ekledi.

  5. Çöl çekirgeleri, Etiyopya dışında Somali, Kenya, Cibuti, Eritre, Tanzanya, Sudan, Güney Sudan ve Uganda gibi Afrika'da ülkelerini zor durumda bıraktı.

    Çöl çekirgeleri, Etiyopya dışında Somali, Kenya, Cibuti, Eritre, Tanzanya, Sudan, Güney Sudan ve Uganda gibi Afrika'da ülkelerini zor durumda bıraktı.