İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Dünyanın En Büyük Karantinasında Alkol Yasağı

Corona virüs salgını karantinasını 3 Mayıs'a kadar uzattığını açıklayan Hindistan'da tecrit süresince alkol ve tütün satışına da yasak geldi.

  1. Hindistan'da yeni tip corona virüs (Covid-19) salgınının yayılmasını önlemek amacıyla 3 Mayıs'a kadar sürecek ülke çapındaki tecrit süresince alkol ve tütün satışına yasak getirildi.

    Hindistan'da yeni tip corona virüs (Covid-19) salgınının yayılmasını önlemek amacıyla 3 Mayıs'a kadar sürecek ülke çapındaki tecrit süresince alkol ve tütün satışına yasak getirildi.

  2. İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan yönergeye göre, tecrit boyunca içki ve tütün satışına yasak getirilirken, kamusal alanda yere tükürenler de cezalandırılacak. Toplu ulaşımdaki kısıtlamalar ise 3 Mayıs'a kadar devam edecek. Ülkede ayrıca sinema salonları, bar, alışveriş merkezleri, yüzme havuzları, spor salonu ve kompleksleri, eğitim kurumları, din ve ibadet yerleri kapalı kalacak.

    İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan yönergeye göre, tecrit boyunca içki ve tütün satışına yasak getirilirken, kamusal alanda yere tükürenler de cezalandırılacak. Toplu ulaşımdaki kısıtlamalar ise 3 Mayıs'a kadar devam edecek. Ülkede ayrıca sinema salonları, bar, alışveriş merkezleri, yüzme havuzları, spor salonu ve kompleksleri, eğitim kurumları, din ve ibadet yerleri kapalı kalacak.

  3. Öte yandan Bakanlık, bölge yönetimlerinden 20 Nisan'da değerlendirme yapmalarını istedi. Bu değerlendirmeye ve salgının yayılma durumuna bağlı olarak ilgili bölgelerde sınırlı ekonomik faaliyetlere izin verilecek. Dün, Hindistan'da Kovid-19 nedeniyle ülke genelinde uygulanan tecrit, 3 Mayıs'a kadar uzatılmıştı.

    Öte yandan Bakanlık, bölge yönetimlerinden 20 Nisan'da değerlendirme yapmalarını istedi. Bu değerlendirmeye ve salgının yayılma durumuna bağlı olarak ilgili bölgelerde sınırlı ekonomik faaliyetlere izin verilecek. Dün, Hindistan'da Kovid-19 nedeniyle ülke genelinde uygulanan tecrit, 3 Mayıs'a kadar uzatılmıştı.

  4. Öte yandan Uttar Pradeş eyaletinde Kovid-19 şüphelilerini hastaneye götürmek isteyen sağlık ve polis görevlileri, bölge sakinlerinin saldırısına uğradı.

    Öte yandan Uttar Pradeş eyaletinde Kovid-19 şüphelilerini hastaneye götürmek isteyen sağlık ve polis görevlileri, bölge sakinlerinin saldırısına uğradı.

  5. Hint basınındaki haberlere göre, Muradabad şehrinde bir bölgede Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybeden hastanın temas kurduğu kişiler karantina altına alınmaya çalışıldı.

    Hint basınındaki haberlere göre, Muradabad şehrinde bir bölgede Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybeden hastanın temas kurduğu kişiler karantina altına alınmaya çalışıldı.

  6. Emniyet görevlisi Amit Pathak, polis ve sağlık ekiplerinin, Covid-19 şüphelilerini almak için bölgeye vardıklarında yaklaşık 150 kişinin taşlı ve sopalı saldırısına uğradığını kaydetti.

    Emniyet görevlisi Amit Pathak, polis ve sağlık ekiplerinin, Covid-19 şüphelilerini almak için bölgeye vardıklarında yaklaşık 150 kişinin taşlı ve sopalı saldırısına uğradığını kaydetti.

  7. Pathak, yaşanan olayda sağlık görevlilerinden yaralananların olduğunu, bir ambulans ve polis aracının da hasar gördüğünü aktardı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

    Pathak, yaşanan olayda sağlık görevlilerinden yaralananların olduğunu, bir ambulans ve polis aracının da hasar gördüğünü aktardı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  8. İlk vakanın 30 Ocak'ta görüldüğü Hindistan'da, Covid-19 bulaşan kişi sayısı 11 bin 555'e ulaştı. Virüs nedeniyle ilk ölüm 12 Mart'ta kayda geçerken, ülkede 396 kişi salgında yaşamını yitirdi. Ülkede şimdiye dek 244 bin 893 test yapıldı, 1362 kişi hastalığı yendi.

    İlk vakanın 30 Ocak'ta görüldüğü Hindistan'da, Covid-19 bulaşan kişi sayısı 11 bin 555'e ulaştı. Virüs nedeniyle ilk ölüm 12 Mart'ta kayda geçerken, ülkede 396 kişi salgında yaşamını yitirdi. Ülkede şimdiye dek 244 bin 893 test yapıldı, 1362 kişi hastalığı yendi.