İftarda Mutlaka Yiyin Mucizevi Etkisi Var!

Ramazan deyince akla gelen meyvelerden hurma özellikle birçok insanın muzdarip olduğu yüksek tansiyonu gidermede birebir. Ayrıca vitamin ve mineral kaynağı olan bu meyve, insan vücudundaki şeker seviyesini de düzenliyor. İşte hurmanın daha önce hiç duymadığınız faydaları!

  1. Hurma vücuda kan üretimi sağlar. Akciğerlerden oksijeni vücudun tüm hücrelerine taşıyan bir protein olan hemoglobin ile doludurlar. Tüm hücrelerde oluşan karbondioksiti ise hücrelerden toplayarak akciğerelere taşır ve karbondioksit nefesle dışarı atılır.

    Hurma vücuda kan üretimi sağlar. Akciğerlerden oksijeni vücudun tüm hücrelerine taşıyan bir protein olan hemoglobin ile doludurlar. Tüm hücrelerde oluşan karbondioksiti ise hücrelerden toplayarak akciğerelere taşır ve karbondioksit nefesle dışarı atılır.

  2. Tansiyonu düzenler <br> Hurma aynı zamanda yüksek tansiyon tedavisinde de bulunmaz bir nimettir. Yüksek miktarda potasyum içeriği ile vücudun potasyum dengesini ayarlar ve tansiyon düzenlenmesine yardımcı olur.

    Tansiyonu düzenler
    Hurma aynı zamanda yüksek tansiyon tedavisinde de bulunmaz bir nimettir. Yüksek miktarda potasyum içeriği ile vücudun potasyum dengesini ayarlar ve tansiyon düzenlenmesine yardımcı olur.

  3. Kansere karşı koruyucu etki <br> Hurma kansere karşı koruyucu etki gösteren besinlerin başında geliyor. Hurma, tok tutan ve lif kaynağı olan yapısı ve içeriğindeki vitaminler sayesinde çok iyi bir kanser savaşçısıdır.

    Kansere karşı koruyucu etki
    Hurma kansere karşı koruyucu etki gösteren besinlerin başında geliyor. Hurma, tok tutan ve lif kaynağı olan yapısı ve içeriğindeki vitaminler sayesinde çok iyi bir kanser savaşçısıdır.

  4. Bağışıklık sistemini kuvvetlendiriyor<br>  Yüksek antioksidan içeriği ile hurma bağışıklık sisteminizi güçlendirerek tüm vücut işleyişini iyileştirir.

    Bağışıklık sistemini kuvvetlendiriyor
    Yüksek antioksidan içeriği ile hurma bağışıklık sisteminizi güçlendirerek tüm vücut işleyişini iyileştirir.

  5. Cildi güzelleştiriyor<br>  Hurma cilt güzelliği ve sağlığının korunmasında önemli rol oynar. Cildin ne kadar güzel göründüğü değil ne kadar sağlıklı olduğu önemlidir. Her organ gibi cildinde sağlığını etkileyen faktörleri iyi bilmek gerekir.

    Cildi güzelleştiriyor
    Hurma cilt güzelliği ve sağlığının korunmasında önemli rol oynar. Cildin ne kadar güzel göründüğü değil ne kadar sağlıklı olduğu önemlidir. Her organ gibi cildinde sağlığını etkileyen faktörleri iyi bilmek gerekir.

  6. Vücudu dinlendirici etki gösterir<br>  Ramazan aylarının vazgeçilmezi, haline gelen hurma iftarda az miktarda hurma tüketimi, vücudu dinlendirici etki gösterir.

    Vücudu dinlendirici etki gösterir
    Ramazan aylarının vazgeçilmezi, haline gelen hurma iftarda az miktarda hurma tüketimi, vücudu dinlendirici etki gösterir.

  7. Verem hastalığına karşı olumlu etkisi var<br>  Verem (Tüberküloz), sadece bir mikrobun sebebiyle ölüm oranı en yüksek hastalık olarak nitelendirilir. Hurma verem hastalığına iyi geliyor.

    Verem hastalığına karşı olumlu etkisi var
    Verem (Tüberküloz), sadece bir mikrobun sebebiyle ölüm oranı en yüksek hastalık olarak nitelendirilir. Hurma verem hastalığına iyi geliyor.

  8. Böbrek yetmezliğine karşı faydalı <br>  Uzmanlar böbrek hastalığında sağlıklı beslenmenin ana kural olduğunu belirterek, yanlış beslenme alışkanlıklarının sil baştan değişmesi gerektiğini belirtiyor. Hurma böbrek yetmezliğine karşı oldukça faydalı bir meyvedir.

    Böbrek yetmezliğine karşı faydalı
    Uzmanlar böbrek hastalığında sağlıklı beslenmenin ana kural olduğunu belirterek, yanlış beslenme alışkanlıklarının sil baştan değişmesi gerektiğini belirtiyor. Hurma böbrek yetmezliğine karşı oldukça faydalı bir meyvedir.

  9. Karaciğer sağlığı<br>  Karaciğerinizi güçlendirmek için sigara ve alkol gibi zararlı alışkanlıkları bırakıp sağlıklı beslenmek yeterli. Hurmada karaciğere iyi gelen besinler arasında yer alıyor.

    Karaciğer sağlığı
    Karaciğerinizi güçlendirmek için sigara ve alkol gibi zararlı alışkanlıkları bırakıp sağlıklı beslenmek yeterli. Hurmada karaciğere iyi gelen besinler arasında yer alıyor.

  10. Balgam söktücü<br>  Hurma balgam sökücüdür. Balgam ve iltihap sökücü özellikleri mukus birikimini azaltır böylece rahat nefes almayı kolaylaştırır.

    Balgam söktücü
    Hurma balgam sökücüdür. Balgam ve iltihap sökücü özellikleri mukus birikimini azaltır böylece rahat nefes almayı kolaylaştırır.