Hapishane Sosyal Mesafeyi Gözardı Etti, Ortaya Ürküten Görüntüler Çıktı

Orta Amerika ülkesi El Salvador'da bir hapishanenin balık istifi görüntüleri Covid-19 salgını ile mücadele eden dünyayı şoke etti.

  1. 38 yaşındaki El Salvador cumhurbaşkanı Nayib Bukele işlenen cinayetlerde yaşanan patlama nedeniyle cuma gecesi hapishane acil durumu ilan etti.

    38 yaşındaki El Salvador cumhurbaşkanı Nayib Bukele işlenen cinayetlerde yaşanan patlama nedeniyle cuma gecesi hapishane acil durumu ilan etti.

  2. Nayib Bukele, çete liderlerini hücre hapsine gönderirken, çete üyelerini de balık istifi şekilde hapishanelere doldurdu.

    Nayib Bukele, çete liderlerini hücre hapsine gönderirken, çete üyelerini de balık istifi şekilde hapishanelere doldurdu.

  3. El Salvador sokak ortasında işlenen cinayetler nedeniyle büyük kriz yaşıyor. Bukele'nin haziran ayında göreve başlamasının ardından, mart ayında karantina koşullarının hayata geçirilmesi ile ülkedeki cinayet artışlarında en yüksek oran yaşandı.

    El Salvador sokak ortasında işlenen cinayetler nedeniyle büyük kriz yaşıyor. Bukele'nin haziran ayında göreve başlamasının ardından, mart ayında karantina koşullarının hayata geçirilmesi ile ülkedeki cinayet artışlarında en yüksek oran yaşandı.

  4. Görüntüler ülkede yer alan Izalco isimli hapishanede çekildi. Nayib Bukele'nin çete üyeleri ile dolu olan hapishaneleri 24 saat boyunca karantinaya almasıyla mahkumlar kalabalıktan nefes alamayacak duruma geldi.

    Görüntüler ülkede yer alan Izalco isimli hapishanede çekildi. Nayib Bukele'nin çete üyeleri ile dolu olan hapishaneleri 24 saat boyunca karantinaya almasıyla mahkumlar kalabalıktan nefes alamayacak duruma geldi.

  5. Tıbbi maske takan yüzlerce mahkum yerde yan yana sıralandı ve ülkede genel olarak hayata geçirilen sosyal mesafe kurallarını hiçe sayana görüntüler ortaya çıktı.

    Tıbbi maske takan yüzlerce mahkum yerde yan yana sıralandı ve ülkede genel olarak hayata geçirilen sosyal mesafe kurallarını hiçe sayana görüntüler ortaya çıktı.

  6. 22 mart gününden bu yana karantina kurallarının hayata geçirildiği ülkede, dövmeli çete üyeleri, tıbbi maskeler giymiş silahlı polisler tarafından hapishane bahçesinde sıraya sokuldu.

    22 mart gününden bu yana karantina kurallarının hayata geçirildiği ülkede, dövmeli çete üyeleri, tıbbi maskeler giymiş silahlı polisler tarafından hapishane bahçesinde sıraya sokuldu.

  7. Karantina altındaki çete üyesi mahkumların görüntüsü bütün dünyada gündem yaratmış vaziyette.

    Karantina altındaki çete üyesi mahkumların görüntüsü bütün dünyada gündem yaratmış vaziyette.

  8. Sadece birkaç yıl önce, güçlü sokak çetelerinden muzdarip olan El Salvador, Amerika'daki en yüksek cinayet oranına sahipti.

    Sadece birkaç yıl önce, güçlü sokak çetelerinden muzdarip olan El Salvador, Amerika'daki en yüksek cinayet oranına sahipti.

  9. Bununla birlikte, cinayetler Bukele yönetimi altında önemli ölçüde düştü ve Orta Amerika ülkesinde son aylarda cinayet meydana gelmeyen günler kaydedildi.

    Bununla birlikte, cinayetler Bukele yönetimi altında önemli ölçüde düştü ve Orta Amerika ülkesinde son aylarda cinayet meydana gelmeyen günler kaydedildi.

  10. El Salvador, Amerika'da koronavirüsün yayılmasıyla mücadele etmek için en katı önlemleri aldı.

    El Salvador, Amerika'da koronavirüsün yayılmasıyla mücadele etmek için en katı önlemleri aldı.

  11. Ülke, 22 Mart'ta ülke çapında bir karantina başlattı ve kurallara uymayanları hapis cezasıyla cezalandırdı.

    Ülke, 22 Mart'ta ülke çapında bir karantina başlattı ve kurallara uymayanları hapis cezasıyla cezalandırdı.

  12. Kovid-19 görülen ülke ve bölgelerdeki yeni vakalara ilişkin verilerin derlendiği "Worldometer" internet sitesine göre, dünya genelinde toplam vaka sayısı 3 milyon 3 bin 352'ye ulaştı.

    Kovid-19 görülen ülke ve bölgelerdeki yeni vakalara ilişkin verilerin derlendiği "Worldometer" internet sitesine göre, dünya genelinde toplam vaka sayısı 3 milyon 3 bin 352'ye ulaştı.

  13. En çok vaka görülen ülke 987 bin 322 ile ABD oldu. Bu ülkeyi 226 bin 629 ile İspanya, 197 bin 675 ile İtalya, 162 bin 100 ile Fransa, 157 bin 770 ile Almanya, 152 bin 840 ile İngiltere, 110 bin 130 ile Türkiye, 90 bin 481 ile İran ve 87 bin 147 ile Rusya izledi.

    En çok vaka görülen ülke 987 bin 322 ile ABD oldu. Bu ülkeyi 226 bin 629 ile İspanya, 197 bin 675 ile İtalya, 162 bin 100 ile Fransa, 157 bin 770 ile Almanya, 152 bin 840 ile İngiltere, 110 bin 130 ile Türkiye, 90 bin 481 ile İran ve 87 bin 147 ile Rusya izledi.

  14. Salgının ortaya çıktığı Çin ana karasında ise 82 bin 830 vaka kayda geçti.

    Salgının ortaya çıktığı Çin ana karasında ise 82 bin 830 vaka kayda geçti.