İos 13.5 Ne Zaman Çıkacak? İşte Yeni İddialar!

Apple’ın yeni iOS 13.5 güncellemesi ile sunacağı özellikler dikkate alındığında, kullanıma başlanacağı zaman daha da önem kazandı. Nitekim ilk beta sürümünden sonra en çok merak edilen konu, iOS 13.5 çıkış tarihi oldu. Bu konuda da kısa bir süre önce yeni bilgiler ortaya atıldı.

  1. iOS 13.5 çıkış tarihi ile ilgili yeni bilgiler ortaya çıktı    <br>Öncelikle hatırlatmak gerekirse Apple, birkaç gün önce iOS 13.5 beta sürümünü yayınladı. Böylece iOS 13.5 özellikleri ile ilgili beklentiler de netleşmiş oldu. Yeni özellikler arasında en çok corona virüs ile ilgili çeşitli detaylar bulunuyor. Bu yeni özelliklerin kullanıma başlanacağı tarih olarak Mayıs 2020&#8217;nin ikinci ya da üçüncü haftası işaret ediliyor.

    iOS 13.5 çıkış tarihi ile ilgili yeni bilgiler ortaya çıktı
    Öncelikle hatırlatmak gerekirse Apple, birkaç gün önce iOS 13.5 beta sürümünü yayınladı. Böylece iOS 13.5 özellikleri ile ilgili beklentiler de netleşmiş oldu. Yeni özellikler arasında en çok corona virüs ile ilgili çeşitli detaylar bulunuyor. Bu yeni özelliklerin kullanıma başlanacağı tarih olarak Mayıs 2020’nin ikinci ya da üçüncü haftası işaret ediliyor.

  2. Elbette ki söz konusu bu resmi yayınlanacak olan tarih beklentileri, beta sürecinde herhangi bir sorunun çıkmadığı durumda geçerli olacaktır. Bu süreçte Apple&#8217;ın daha önceki ara güncellemelere kıyasla daha kısa sürede yeni güncellemeyi yayınlaması muhtemel olabilir.

    Elbette ki söz konusu bu resmi yayınlanacak olan tarih beklentileri, beta sürecinde herhangi bir sorunun çıkmadığı durumda geçerli olacaktır. Bu süreçte Apple’ın daha önceki ara güncellemelere kıyasla daha kısa sürede yeni güncellemeyi yayınlaması muhtemel olabilir.

  3. iOS 13.5 çıkış tarihi konusundaki beklentilerin artış göstermeye başlaması, daha önce de belirtildiği gibi yeni iOS 13.5 özellikleri sebebinden kaynaklanıyor. Bu süreçte ilk olarak öne çıkan özellik, maske ile Face ID kullanımı noktasında oluyor. Yeni güncelleme ile birlikte maske takan kullanıcılar, Face ID tanımlanamaması sonrası çok daha kolay bir şekilde şifre ile giriş yapma bölümüne geçiş yapabilecek. Face ID sistemi kullanıcının maske taktığını tanımlayarak direk şifre giriş alanına kullanıcıyı yönlendirebilecek.

    iOS 13.5 çıkış tarihi konusundaki beklentilerin artış göstermeye başlaması, daha önce de belirtildiği gibi yeni iOS 13.5 özellikleri sebebinden kaynaklanıyor. Bu süreçte ilk olarak öne çıkan özellik, maske ile Face ID kullanımı noktasında oluyor. Yeni güncelleme ile birlikte maske takan kullanıcılar, Face ID tanımlanamaması sonrası çok daha kolay bir şekilde şifre ile giriş yapma bölümüne geçiş yapabilecek. Face ID sistemi kullanıcının maske taktığını tanımlayarak direk şifre giriş alanına kullanıcıyı yönlendirebilecek.

  4. Buna ek olarak Apple&#8217;ın Google ile birlikte üzerinde çalıştığı Corona virüs bildirim sistemi de yeni güncellemede yer alan detaylardan olacak. Son olarak FaceTime tarafında da yeniliker sunulacak. Grup FaceTime konuşmalarında yapılacak yeni değişiklikte, konuşan kişinin görüntüsü ekranda otomatik olarak büyütülerek gösterilecek.

    Buna ek olarak Apple’ın Google ile birlikte üzerinde çalıştığı Corona virüs bildirim sistemi de yeni güncellemede yer alan detaylardan olacak. Son olarak FaceTime tarafında da yeniliker sunulacak. Grup FaceTime konuşmalarında yapılacak yeni değişiklikte, konuşan kişinin görüntüsü ekranda otomatik olarak büyütülerek gösterilecek.

  5. Yeni özelliklere ek olarak bazı güvenlik açıklarının kapatılması ile ilgili detaylar da yeni güncelleme ile birlitke destekli iPhone modellerine sahip olan tüm kullanıcılara iletilmiş olacak. Bu güvenlik açıkları arasında bir süre önce Google&#8217;ın ifade ettiği açıkların yer aldığını da hatırlatmakta fayda var.

    Yeni özelliklere ek olarak bazı güvenlik açıklarının kapatılması ile ilgili detaylar da yeni güncelleme ile birlitke destekli iPhone modellerine sahip olan tüm kullanıcılara iletilmiş olacak. Bu güvenlik açıkları arasında bir süre önce Google’ın ifade ettiği açıkların yer aldığını da hatırlatmakta fayda var.