Eksik Diş Zararlı Mı?

Ağzında eksik dişi olanlar dikkat! Uzmanlar uyarıyor! Eksik dişler hem vücuda hem de diğer dişlere zarar veriyor.

  1. Peki eksik dişin zararları neler? Tüm merek edilenleri Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı Dr. Utku Üretürk'ten öğrendik. İşte eksik dişin yol açtığı olumuzluklar...

    Peki eksik dişin zararları neler? Tüm merek edilenleri Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı Dr. Utku Üretürk'ten öğrendik. İşte eksik dişin yol açtığı olumuzluklar...

  2. Çiğneme fonksiyonlarının azalmasına yol açıyor  <br>  Eksik diş bölgesinde komşu dişlerin devrilmesine, karşıt dişlerin eksik diş bölgesine uzamasına ve dolayısıyla çiğneme fonksiyonunun azalmasına neden olmaktadır.

    Çiğneme fonksiyonlarının azalmasına yol açıyor
    Eksik diş bölgesinde komşu dişlerin devrilmesine, karşıt dişlerin eksik diş bölgesine uzamasına ve dolayısıyla çiğneme fonksiyonunun azalmasına neden olmaktadır.

  3. Sağlam dişleri kaybetme riski artıyor<br>  Devrilen ya da uzayan dişlerde temizlik ve bakım zorlaşacağı için çürük, hassasiyet, diş eti iltihabı nedeniyle ağrı ve diğer dişleri kaybetme riski de artmaktadır.

    Sağlam dişleri kaybetme riski artıyor
    Devrilen ya da uzayan dişlerde temizlik ve bakım zorlaşacağı için çürük, hassasiyet, diş eti iltihabı nedeniyle ağrı ve diğer dişleri kaybetme riski de artmaktadır.

  4. Çene eklemlerinde kilitlenmeler oluşabilir<br>   Eksik dişler nedeniyle alışılmış çiğneme düzeni de değişir. Sağlıklı bir çiğneme çift taraflı olurken tek taraflı çiğneme ile çene eklemlerinde ağrı, ses, kilitlenmeler oluşabilir.

    Çene eklemlerinde kilitlenmeler oluşabilir
    Eksik dişler nedeniyle alışılmış çiğneme düzeni de değişir. Sağlıklı bir çiğneme çift taraflı olurken tek taraflı çiğneme ile çene eklemlerinde ağrı, ses, kilitlenmeler oluşabilir.

  5. Gastrit ve ülser problemlerine yol açıyor<br>  Eksik diş nedeniyle yeterince çiğnenmeyen ve öğütülmeyen besinler, bütün olarak yutulduğunda hazımsızlık, şişkinlik ayrıca gastrit ve ülser gibi mide problemlerine yol açabilir.

    Gastrit ve ülser problemlerine yol açıyor
    Eksik diş nedeniyle yeterince çiğnenmeyen ve öğütülmeyen besinler, bütün olarak yutulduğunda hazımsızlık, şişkinlik ayrıca gastrit ve ülser gibi mide problemlerine yol açabilir.

  6. Kilo almaya sebep olabilir<br>  Eksik diş nedeniyle iyi çiğnenmeden yutulan yiyecekler kilo alımına sebep olabilir

    Kilo almaya sebep olabilir
    Eksik diş nedeniyle iyi çiğnenmeden yutulan yiyecekler kilo alımına sebep olabilir