Müthiş Ramazan Lezzeti! Lokma Tatlısı Nasıl Yapılır?

İftar sonrası tatlı ziyafetinde bugün ramazanın vazgeçilmez lezzeti lokma tatlısı ile karşınızdayız. Yapımı oldukça pratik ve basit olan bu tatlıyı sizde evinizde deneyerek iftar sonrası sevdiklerinizle bu eşsiz lezzeti paylaşabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun...

  1. Malzemeleri kolayca derlenebilen ve kolay tarifi ile çok kısa sürede tabakta yerini alan lokma tatlısı, son dönemlerde farklı çeşitleriyle ün kazanmıştır. Lokma genellikle kandil, mevlüt, cenaze, düğün gibi günlerde yapılıp dağıtılan bir tatlıydı. Günümüzde misafir sofralarını süslemeye devam eden lokma tarifi evdeki tatlı krizlerine de çözüm sağlıyor. Lokma tatlısı az malzemeyle ve pratik tarifle oldukça kolay hazırlanıyor. Peki, kolay lokma nasıl yapılır? İşte, eşsiz lezzetiyle lokma tatlısı tarifi…

    Malzemeleri kolayca derlenebilen ve kolay tarifi ile çok kısa sürede tabakta yerini alan lokma tatlısı, son dönemlerde farklı çeşitleriyle ün kazanmıştır. Lokma genellikle kandil, mevlüt, cenaze, düğün gibi günlerde yapılıp dağıtılan bir tatlıydı. Günümüzde misafir sofralarını süslemeye devam eden lokma tarifi evdeki tatlı krizlerine de çözüm sağlıyor. Lokma tatlısı az malzemeyle ve pratik tarifle oldukça kolay hazırlanıyor. Peki, kolay lokma nasıl yapılır? İşte, eşsiz lezzetiyle lokma tatlısı tarifi…

  2. Malzemeler:

    Malzemeler:

  3. Toz şeker ve suyu derin bir tencereye aktarın. Aralarda karıştırarak, orta ateşte koyu bir kıvam alana kadar kaynatın.

    Toz şeker ve suyu derin bir tencereye aktarın. Aralarda karıştırarak, orta ateşte koyu bir kıvam alana kadar kaynatın.

  4. Limon suyunu da ekleyip, 2 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alın ve soğuması için bir kenarda bekletin.

    Limon suyunu da ekleyip, 2 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alın ve soğuması için bir kenarda bekletin.

  5. Tatlının bir lokmalık hamurlarını hazırlamak için; unu karıştırma kabına alın. Orta kısmını açın. Kuru maya ve toz şekeri orta kısmına aktarın.

    Tatlının bir lokmalık hamurlarını hazırlamak için; unu karıştırma kabına alın. Orta kısmını açın. Kuru maya ve toz şekeri orta kısmına aktarın.

  6. Kenarlarda kalan unun üzerine tuzu şerpiştirin. Maya ve toz şekeri, ılık su ile ıslatarak yumuşatın. Hamuru, orta kısımdan kenar kısımlara doğru karıştırarak yoğurmaya başlayın. Kıvam alan hamuru ayrı bir kaba alın.

    Kenarlarda kalan unun üzerine tuzu şerpiştirin. Maya ve toz şekeri, ılık su ile ıslatarak yumuşatın. Hamuru, orta kısımdan kenar kısımlara doğru karıştırarak yoğurmaya başlayın. Kıvam alan hamuru ayrı bir kaba alın.

  7. Üzerini streç film ile kapladıktan sonra mayalanması için 30 dakika kadar bekletin. Ayçiçek yağını derin bir tavada kızdırın. Mayalanıp, kabaran hamuru son bir kez karıştırın.

    Üzerini streç film ile kapladıktan sonra mayalanması için 30 dakika kadar bekletin. Ayçiçek yağını derin bir tavada kızdırın. Mayalanıp, kabaran hamuru son bir kez karıştırın.

  8. Bir kaşık yardımıyla aldığınız hamur parçalarını kızgın yağa bırakın. Kızgın yağda olan lokmaları, aralarda bir kevgir yardımıyla karıştırarak renk alana kadar kızarmalarını sağlayın.

    Bir kaşık yardımıyla aldığınız hamur parçalarını kızgın yağa bırakın. Kızgın yağda olan lokmaları, aralarda bir kevgir yardımıyla karıştırarak renk alana kadar kızarmalarını sağlayın.

  9. Hamurların iyice kızarması önemli. Bu arada kevgir ile hamur parçalarını çevirmeyi ihmal etmeyin. Tamamen kızaran hamurları kevgirle iyice süzerek soğumaya bıraktığımız şerbetin içine atın.  İki dakika kadar şerbetin içinde tutup sonra bir servis tabağına dizin. Tüm hamur bitene kadar bu işleme devam edin. Afiyet olsun.

    Hamurların iyice kızarması önemli. Bu arada kevgir ile hamur parçalarını çevirmeyi ihmal etmeyin. Tamamen kızaran hamurları kevgirle iyice süzerek soğumaya bıraktığımız şerbetin içine atın. İki dakika kadar şerbetin içinde tutup sonra bir servis tabağına dizin. Tüm hamur bitene kadar bu işleme devam edin. Afiyet olsun.