İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Covıd-19 Sonrası Dünyada Seyahat Yasakları Ne Durumda?

Tüm dünyada koronavirüsün etkisi devam ederken normalleşme süreci kapsamında bir çok ülkede seyahat yasaklarını kaldırmaya başladı. İşte Covid-19 normalleşme sürecinde seyahat yasakları kaldıran ülkeler...

  1. Ülkeler corona virüs kısıtlamalarının kaldırılması konusunda farklı politikalar izliyor. Peki Avrupa ülkelerinin turizm sezonu için yaz planları nasıl olacak? İşte dünyadan seyahat yasaklarında son durum...

    Ülkeler corona virüs kısıtlamalarının kaldırılması konusunda farklı politikalar izliyor. Peki Avrupa ülkelerinin turizm sezonu için yaz planları nasıl olacak? İşte dünyadan seyahat yasaklarında son durum...

  2. Almanya<br>    15 Haziran itibariyle Schengen bölgesi ülkeleri ve İngiltere ile sınırları açmayı kararlaştırdı.    Schengen bölgesi ülkeleri dışına yapılacak yolculuklar için seyahat uyarıları var.

    Almanya
    15 Haziran itibariyle Schengen bölgesi ülkeleri ve İngiltere ile sınırları açmayı kararlaştırdı. Schengen bölgesi ülkeleri dışına yapılacak yolculuklar için seyahat uyarıları var.

  3. Avusturya<br>    Avusturya, Schengen bölgesi ülkelerine sınırlarını şartlı olarak açtı. Ülkeye girişte Covid-19 için moleküler biyoloji testinin negatif olduğunu ve 4 günden eski olmadığını doğrulayan bir sağlık belgesi sunulması karşılığında ülkeye girişe izin veriliyor.

    Avusturya
    Avusturya, Schengen bölgesi ülkelerine sınırlarını şartlı olarak açtı. Ülkeye girişte Covid-19 için moleküler biyoloji testinin negatif olduğunu ve 4 günden eski olmadığını doğrulayan bir sağlık belgesi sunulması karşılığında ülkeye girişe izin veriliyor.

  4. Sağlık belgesinin sunulamadığı durumda İçişleri Bakanlığı, bu kişilerin derhal ülkeden ayrılması gerektiğini, ayrılamama durumunda 14 gün süreyle karantina altına alınacağını vurguluyor.      Mayıs ayı başından itibaren Viyana Havaalanı'nda sağlık belgesi olmayan yolculara doğrudan Covid-19 testi (PCR testi) yapmaya başladı. Test bulguları 3 saat içinde çıkıyor ve testte sonucu negatif çıkan yolcular 14 günlük karantina uygulamasından muaf olurlar.

    Sağlık belgesinin sunulamadığı durumda İçişleri Bakanlığı, bu kişilerin derhal ülkeden ayrılması gerektiğini, ayrılamama durumunda 14 gün süreyle karantina altına alınacağını vurguluyor. Mayıs ayı başından itibaren Viyana Havaalanı'nda sağlık belgesi olmayan yolculara doğrudan Covid-19 testi (PCR testi) yapmaya başladı. Test bulguları 3 saat içinde çıkıyor ve testte sonucu negatif çıkan yolcular 14 günlük karantina uygulamasından muaf olurlar.

  5. Azerbaycan<br>    1 Temmuz'da uçuşların başlaması planlanıyor.

    Azerbaycan
    1 Temmuz'da uçuşların başlaması planlanıyor.

  6. Belçika  <br>  Belçika Ulusal Güvenlik Konseyi, 15 Haziran'dan itibaren Schengen Bölgesi ülkeleri ve İngiltere de dahil olmak üzere Avrupa Birliği'nden seyahat edenler için giriş izni vermeye karar verdi.

    Belçika
    Belçika Ulusal Güvenlik Konseyi, 15 Haziran'dan itibaren Schengen Bölgesi ülkeleri ve İngiltere de dahil olmak üzere Avrupa Birliği'nden seyahat edenler için giriş izni vermeye karar verdi.

  7. Bulgaristan<br>    Bulgaristan'da hükümete bağlı kriz masası, 1 Haziran'dan itibaren ülkeye giriş yapacaklara 14 günlük karantina zorunluğunun kaldırıldığını açıkladı.

    Bulgaristan
    Bulgaristan'da hükümete bağlı kriz masası, 1 Haziran'dan itibaren ülkeye giriş yapacaklara 14 günlük karantina zorunluğunun kaldırıldığını açıkladı.

  8. Hırvatistan<br>    Hırvatistan, 28 Mayıs'tan itibaren 10 Avrupa ülkesinin vatandaşları için sınırlarını yeniden açtı: Slovenya, Macaristan, Avusturya, Çek Cumhuriyeti, Slovakya, Estonya, Letonya, Litvanya, Polonya ve Almanya.

    Hırvatistan
    Hırvatistan, 28 Mayıs'tan itibaren 10 Avrupa ülkesinin vatandaşları için sınırlarını yeniden açtı: Slovenya, Macaristan, Avusturya, Çek Cumhuriyeti, Slovakya, Estonya, Letonya, Litvanya, Polonya ve Almanya.

  9. Çekya<br>      15 Haziran'da Almanya, Avusturya, Slovakya, Macaristan, Hırvatistan, Yunanistan ve Bulgaristan ile koşulsuz olarak kapıları açıyor. 1 Temmuz'da diğer ülkelere kapıları açması bekleniyor.

    Çekya
    15 Haziran'da Almanya, Avusturya, Slovakya, Macaristan, Hırvatistan, Yunanistan ve Bulgaristan ile koşulsuz olarak kapıları açıyor. 1 Temmuz'da diğer ülkelere kapıları açması bekleniyor.

  10. Danimarka<br>      Danimarka, 15 Haziran'da komşusu Norveç'e sınırlarını açıyor. İki ülke birbirlerinin vatandaşlarının bölgelerine girmesine izin verecek.

    Danimarka
    Danimarka, 15 Haziran'da komşusu Norveç'e sınırlarını açıyor. İki ülke birbirlerinin vatandaşlarının bölgelerine girmesine izin verecek.

  11. Gürcistan  <br>    15 Haziran'da iç turizm başlıyor. 1 Temmuz'da sınırlar açılıyor.

    Gürcistan
    15 Haziran'da iç turizm başlıyor. 1 Temmuz'da sınırlar açılıyor.

  12. Macaristan  <br>    25-26 Mayıs'ta Sırbistan, Çekya ve Slovenya ile sınırlar açıldı. 15 Haziran'da Avusturya ile sınırlar açılacak. Diğer sınırlar kapalı.

    Macaristan
    25-26 Mayıs'ta Sırbistan, Çekya ve Slovenya ile sınırlar açıldı. 15 Haziran'da Avusturya ile sınırlar açılacak. Diğer sınırlar kapalı.

  13. Karadağ<br>      Avrupa'da virüsün en son ulaştığı ülke olan ve aktif vakanın kalmadığı Karadağ, 1 Haziran'dan itibaren Arnavutluk, Hırvatistan, Slovenya, Avusturya, Almanya, Çekya, Polonya, Macaristan ve Yunanistan'a sınırları açacaklarını duyurdu.

    Karadağ
    Avrupa'da virüsün en son ulaştığı ülke olan ve aktif vakanın kalmadığı Karadağ, 1 Haziran'dan itibaren Arnavutluk, Hırvatistan, Slovenya, Avusturya, Almanya, Çekya, Polonya, Macaristan ve Yunanistan'a sınırları açacaklarını duyurdu.

  14. Hollanda  <br>    Schengen ülkeleri ile sınırları açtı ancak 14 günlük karantina uygulaması zorunlu.

    Hollanda
    Schengen ülkeleri ile sınırları açtı ancak 14 günlük karantina uygulaması zorunlu.

  15. Sırbistan<br>    1 Haziran'dan itibaren transit geçişlere izin verildiği belirtilirken, 15 Haziran itibariyle uçuşlar da başlıyor.

    Sırbistan
    1 Haziran'dan itibaren transit geçişlere izin verildiği belirtilirken, 15 Haziran itibariyle uçuşlar da başlıyor.

  16. İspanya  <br>    Salgından Avrupa'da en ağır etkilenen ülkelerden İspanya, 15 Mayıs'ta yurt dışından gelişlere kapılarını açmış ve gelen herkesin 14 gün boyunca karantinada kalmasını zorunlu kılmıştı.    İspanya'nın sınırları 1 Temmuz'dan itibaren turistlere açması bekleniyor. Halen uygulamada olan 14 gün karantina zorunluluğunun da 1 Temmuz'dan itibaren yürürlükten kalkması planlanıyor.

    İspanya
    Salgından Avrupa'da en ağır etkilenen ülkelerden İspanya, 15 Mayıs'ta yurt dışından gelişlere kapılarını açmış ve gelen herkesin 14 gün boyunca karantinada kalmasını zorunlu kılmıştı. İspanya'nın sınırları 1 Temmuz'dan itibaren turistlere açması bekleniyor. Halen uygulamada olan 14 gün karantina zorunluluğunun da 1 Temmuz'dan itibaren yürürlükten kalkması planlanıyor.

  17. İsveç<br>      İsveç, Schengen bölgesi ülkeleri ve İngiltere'de ikamet edenler için sınırlarını açmış durumda.

    İsveç
    İsveç, Schengen bölgesi ülkeleri ve İngiltere'de ikamet edenler için sınırlarını açmış durumda.

  18. İsviçre  <br>    15 Haziran itibariyle Schengen bölgesi ülkeleri sınırlar kademeli olarak açılacak, en geç 6 Temmuz'dan itibaren tüm Schengen bölgesi serbest dolaşımı yeniden tesis edilecek.

    İsviçre
    15 Haziran itibariyle Schengen bölgesi ülkeleri sınırlar kademeli olarak açılacak, en geç 6 Temmuz'dan itibaren tüm Schengen bölgesi serbest dolaşımı yeniden tesis edilecek.

  19. Polonya    <br>  İç turizm başladı. Diğer ülkeler yavaş yavaş sınırlarını açmaya başlarken Polonya katı sınır kurallarının Haziran ortasına kadar devam edeceğini duyurdu. Uluslararası seyahatlerin pandemi öncesi haline zaman döneceği konusunda herhangi bir açıklama yapılmadı.

    Polonya
    İç turizm başladı. Diğer ülkeler yavaş yavaş sınırlarını açmaya başlarken Polonya katı sınır kurallarının Haziran ortasına kadar devam edeceğini duyurdu. Uluslararası seyahatlerin pandemi öncesi haline zaman döneceği konusunda herhangi bir açıklama yapılmadı.

  20. Ukrayna  <br>    15 Haziran'da uçuşları başlatmayı planlıyor

    Ukrayna
    15 Haziran'da uçuşları başlatmayı planlıyor

  21. Yunanistan  <br>    15 Haziran'da Atina ve Selanik sınırlarını birçok ülke için açıyor. 1 Temmuz'da Yunan Adaları seyahate açılıyor. Türkiye bu ülkeler arasında yer almıyor.    Plajlar bu ay içinde resmen açıldı. Bu sezon turistler Yunanistan'a Covid-19 testi olmadan veya karantina altında kalmadan gidebilecek.

    Yunanistan
    15 Haziran'da Atina ve Selanik sınırlarını birçok ülke için açıyor. 1 Temmuz'da Yunan Adaları seyahate açılıyor. Türkiye bu ülkeler arasında yer almıyor. Plajlar bu ay içinde resmen açıldı. Bu sezon turistler Yunanistan'a Covid-19 testi olmadan veya karantina altında kalmadan gidebilecek.

  22. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC)  <br>    Türkiye ile uçuşların 10 Haziran'da başlaması planlanıyor.

    Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC)
    Türkiye ile uçuşların 10 Haziran'da başlaması planlanıyor.

  23. Türkiye<br>      Türkiye 1 Haziran itibariyle iç hat uçuş seferlerine başladı. 10 Haziran'dan itibaren kademeli olarak 40 ülkeye uçak seferlerini başlatılması planlanıyor.

    Türkiye
    Türkiye 1 Haziran itibariyle iç hat uçuş seferlerine başladı. 10 Haziran'dan itibaren kademeli olarak 40 ülkeye uçak seferlerini başlatılması planlanıyor.