Yüzde 73,3 Ayasofya'nın İbadete Açılmasını İstiyor!

Areda Survey'in 'Ayasofya'nın camiye dönüştürülmesi' ve 'Amerikan Baharı' ile ilgili yaptığı ankette çok konuşulacak sonuçlar ortaya çıktı. Vatandaşların yüzde 73,3'ü Ayasofya'nın ibadete açılmasını desteklerken yüzde 22,4'u bu fikre karşı çıkıyor.

  1. İstanbul'un Fethi'nin 567. yıl dönümünde Ayasofya'da Fetih Suresi okunması sonrası gündeme oturan ve tartışmalara neden olan 'Ayasofya'nın ibadete açılması' konusu vatandaşlara soruldu ve 4 kişiden 3'ü 'açılmalı' yanıtını verdi.

    İstanbul'un Fethi'nin 567. yıl dönümünde Ayasofya'da Fetih Suresi okunması sonrası gündeme oturan ve tartışmalara neden olan 'Ayasofya'nın ibadete açılması' konusu vatandaşlara soruldu ve 4 kişiden 3'ü 'açılmalı' yanıtını verdi.

  2. Güncel siyasi konularda Türkiye gündemi  <br>  Areda Survey, 2-5 Haziran 2020 tarihlerinde "Güncel Siyasi Konularda Türkiye Gündemi Araştırması" başlıklı dikkat çeken bir araştırmaya imza attı.

    Güncel siyasi konularda Türkiye gündemi
    Areda Survey, 2-5 Haziran 2020 tarihlerinde "Güncel Siyasi Konularda Türkiye Gündemi Araştırması" başlıklı dikkat çeken bir araştırmaya imza attı.

  3. Çalışma kapsamında 2 bin 414 kişiyle yapılan saha çalışmasıyla Türkiye gündemine dair çeşitli sorular yöneltildi. Verilen yanıtlar gündemin üst sıralarında olan konulara ilişkin vatandaşların yaklaşımına dair önemli detaylar veriyor.

    Çalışma kapsamında 2 bin 414 kişiyle yapılan saha çalışmasıyla Türkiye gündemine dair çeşitli sorular yöneltildi. Verilen yanıtlar gündemin üst sıralarında olan konulara ilişkin vatandaşların yaklaşımına dair önemli detaylar veriyor.

  4. Fetih Suresi okunması  <br>  İstanbul'un fethinin 567. kutlamaları kapsamında Ayasofya'da Fetih Suresi okunmasını nasıl değerlendirdikleriyle ilgili soruya katılımcıların yüzde 69'u olumlu yanıt verdi.

    Fetih Suresi okunması
    İstanbul'un fethinin 567. kutlamaları kapsamında Ayasofya'da Fetih Suresi okunmasını nasıl değerlendirdikleriyle ilgili soruya katılımcıların yüzde 69'u olumlu yanıt verdi.

  5. Yüzde 20,3'ü yağtığı değerlendirme sonunda olumsuz yanıtlarken, yüzde 10,7'lik kesim ise bir fikrinin olmadığını belirtti.

    Yüzde 20,3'ü yağtığı değerlendirme sonunda olumsuz yanıtlarken, yüzde 10,7'lik kesim ise bir fikrinin olmadığını belirtti.

  6. "Gelecek yıllarda da İstanbul'un Fethi kutlamalarında Ayasofya'da Fetih Suresi okunmalı mı?"  <br>   Katılımcıların yüzde 68,2'lik kesimi evet yanıtı verdi. Yüzde 22,2'lik kesim okunmasını istemediğini belirtirken, katılımcıların yüzde 9,6'sı ise bir fikrinin olmadığını söyledi.

    "Gelecek yıllarda da İstanbul'un Fethi kutlamalarında Ayasofya'da Fetih Suresi okunmalı mı?"
    Katılımcıların yüzde 68,2'lik kesimi evet yanıtı verdi. Yüzde 22,2'lik kesim okunmasını istemediğini belirtirken, katılımcıların yüzde 9,6'sı ise bir fikrinin olmadığını söyledi.

  7. Ayasofya ibadete açılmalı diyenler: Yüzde 73,3  <br>  Ayasofya'nın ibadete açılmasıyla ilgili soruya katılımcıların yüzde 73,3'ü 'Evet' yanıtı verirken, 22,4'ü ise 'Hayır' yanıtını verdi.

    Ayasofya ibadete açılmalı diyenler: Yüzde 73,3
    Ayasofya'nın ibadete açılmasıyla ilgili soruya katılımcıların yüzde 73,3'ü 'Evet' yanıtı verirken, 22,4'ü ise 'Hayır' yanıtını verdi.

  8. 'Amerikan Baharı' protestoların asıl amacı nedir?<br>    "Sizce Amerika'da başlayan 'Amerikan Baharı' diye adlandırılan protestoların asıl amacı nedir?" sorusunu yanıtlayan katılımcıların yüzde 65,6'sı "Siyahi vatandaşların haklarını aradığı bir tepki" yanıtını verdi.

    'Amerikan Baharı' protestoların asıl amacı nedir?
    "Sizce Amerika'da başlayan 'Amerikan Baharı' diye adlandırılan protestoların asıl amacı nedir?" sorusunu yanıtlayan katılımcıların yüzde 65,6'sı "Siyahi vatandaşların haklarını aradığı bir tepki" yanıtını verdi.

  9. Yüzde 16'sı "Trump yönetimini seçimler öncesi zor duruma düşürmek" şeklinde karşılık verdi. Yüzde 13,5'lik kesim, seçim öncesi Trump yönetimi tarafından güç kazanmak için planlanmış bir kurgu olabileceğini belirtti.

    Yüzde 16'sı "Trump yönetimini seçimler öncesi zor duruma düşürmek" şeklinde karşılık verdi. Yüzde 13,5'lik kesim, seçim öncesi Trump yönetimi tarafından güç kazanmak için planlanmış bir kurgu olabileceğini belirtti.

  10. Yüzde 5'i ise herhangi bir fikrinin olmadığını kaydetti.

    Yüzde 5'i ise herhangi bir fikrinin olmadığını kaydetti.